Skip to content

Team sponsoren

08mrt 23

Bericht van het bestuur

Bessel Grift en HVBS verlengen succesvolle samenwerking
HVBS is zeer verheugd om bekend te kunnen maken dat Bessel Grift aan HVBS blijft verbonden.
Afgelopen week hebben beide partijen een principeakkoord weten te bereiken over een contractverlenging van twee seizoenen.

Wij zijn blij met de contractverlenging van onze hoofdtrainer, omdat wij hiermee duidelijkheid en rust creëren om door te bouwen aan de opmars van ons damesselectie. Bessel Grift en HVBS kennen
tot op heden een succesvolle samenwerking. De Amersfoorter kwam in 2020 binnen met een afgebroken coronaseizoen, wist in zijn eerste volledige seizoen het team naar een kampioenschap in de hoofdklasse te coachen en in het debuutseizoen in de tweede divisie presteert HVBS dames 1 boven verwachting, met momenteel een tweede plaats op de ranglijst.

Met Bessel willen we in de komende jaren samen bouwen om een stabiele tweede divisionist te blijven, waarbij ook eigen jeugd rustig zal worden ingepast om mede met hen op termijn de eerste
divisie te bereiken. Ook zal Bessel een rol blijven spelen in het ontwikkelen van de eigen speelstijl binnen HVBS, waarbij binnen de gehele vereniging op dezelfde manier handbal gespeeld zal worden.

Al met al hebben wij een groot vertrouwen in deze langere samenwerking om samen te werken aan de gezamenlijke ambities en een mooie toekomst van Handbalvereniging Bunschoten-Spakenburg.

Bestuur HVBS

Lees hele bericht
22jan 23

2023-01-21 | HVBS DS2 – Auto Smeeing/BDC -LHV DS1 | 20-13

DS2 krijgt loon naar hard werken

Afgelopen zaterdag mocht dames 2 het opnemen tegen BDC/LHV DS1. Het was enorm van belang dat de punten thuis zouden blijven om uit de degradatie zone te blijven.
Met duidelijke opdrachten van coach Walter van de Hoef gingen de dames het veld op.
De wedstrijd verliep zoals gehoopt. Dames 2 begon scherp en nam de leiding in de wedstrijd. Scoren was voor beide partijen lastig want de dekking stond aan beide kanten als een huis.
In het voordeel van dames 2 werd de rust ingegaan met een 08-06 tussenstand.

Walter gaf aan dat de dekking goed stond en dat dit doorgezet moest worden. Met een goede dekking kon dames 2 de wedstrijd gaan winnen!
De tweede helft begon iets moeizaam en de eerste 5 minuten werd er niet gescoord aan beide kanten. Hierna wist dames 2 het net te vinden vanuit de opbouwlinie.
Na een uitloop van 5 doelpunten verschil was er een klein dipje bij de dames. Het lukte even niet om hun eigen spel te spelen en BDC/LHV wist wel te scoren en zodoende kwamen ze dichterbij; ondanks het goede keeperswerk aan spakenburgse kant.
Gelukkig wisten de dames zich op tijd te herpakken en scoorden ze weer.
Na een spannende tweede helft wist dames 2 de punten thuis te houden en is de wedstrijd geëindigd in een stand van 20-13.

Deze overwinning was belangrijk om uit de degradatie zone te blijven. Aanstaande zaterdag neemt DS2 het op tegen Westsite, de koploper van de poule.

Lees hele bericht
07dec 22

2022-11-26 | HVBS DS2 – RKDES DS1 | 27-21

Zaterdagavond 26 november ontving HVBS DS2, de in de middenmoot gepositioneerde RKDES. Dit beloofde een spannende pot te worden. Na de overwinning van vorige week was DS2 deze week wederom gebrand om te winnen.
‘Voor mij een onbekende ploeg’ luidde de woorden van Bessel Grift. ‘Het is belangrijk dat jullie net als vorige week als team spelen en mooi handbal laten zien.’ Zorg ervoor dat je de punten thuis houdt! DS2 was er klaar voor om deze pot te winnen.
De eerste helft ging van start. Met een snelle aanval maakte Aranka Bijl het eerste doelpunt voor DS2. Het eerste kwartier ging het gelijk op en vielen er doelpunten aan beide kanten. RKDES kreeg een penalty maar keepster Maud ter Haar won dit duel.  Nina Hooft wist te scoren en zorgde voor de voorsprong voor DS2 met 6-5. Nathalie Hopman en Jet Steur wisten dit nog verder uit te bereiden naar 9-5. DS2 liet mooi samen spel zien. Vanaf de hoeken wisten Jennifer van der Starre en Alysha Beukers ook welgeplaatste doelpunten mee te pakken. Hiermee eindigde de eerste helft met 11-8 in het voordeel van HVBS DS2.
Bessel vertelde in de rust dat de dames het samenspel moesten vasthouden en vooral op snelheid moesten blijven spelen. Met deze woorden ging DS2 weer het veld op.

Ook in de tweede helft pakte DS2 het eerste doelpunt. De snelheid zat er in en de dames speelde met overtuiging. Ook RKDES wist hier en daar het net te vinden. Vanaf de zijlijn werd benoemd dat er harder gewerkt moest worden in de dekking. Vanuit de opbouwlinie werd er goed gekeken en op de juiste momenten afgerond. De dekking stond als een huis en keepster Maud ter Haar voelde zich gesteund hierdoor. Met een snelle tegen aanval wist Meike Blotenburg het net te vinden en maakte de 21-17. Door het harde werk van de dekking het kon Renske van Hofslot twee keer kort achter elkaar op de break. Zo liep DS2 langzaam uit. Onze keepster liet geen bal meer door en door op snelheid te spelen, bleven de doelpunten vallen. Tegen het einde van de wedstrijd was het duidelijk dat de punten in Spakenburg bleven. Met een eindstand van 27-21 was dit de tweede overwinning van het seizoen!

Lees hele bericht
04dec 22

2022-12-03 | WeHaVe DS1 – HVBS DS2 | 23-09

Op zaterdag 3 december stond de uitwedstrijd tegen WeHaVe DS1 op het programma. Vorig seizoen speelde deze ploeg nog in de hoofdklasse tegen HVBS DS1. Waar laatstgenoemde vorig jaar promoveerde naar de tweede divisie, is WeHaVe naar de 1e klasse gedegradeerd.

De afgelopen twee wedstrijden wisten de dames van HVBS knap te winnen. Hoewel er wel verwacht werd dat het een lastige wedstrijd zou worden, was de sfeer voorzichtig hoopvol.
De coach van WeHaVe, ook niet onbekend bij HVBS, was al een aantal keer gespot bij de wedstrijden van dames 2. Dit was goed te zien in hoe WeHaVe startte met een wat hogere dekking. De dames van HVBS konden hier goed mee omgaan en mede door doelpunten van Nina Hooft, Nathalie Hopman en Aranka Bijl. Ook een aantal mooie reddingen van Maud zorgde ervoor dat het in de eerste helft lang gelijk opging. Via een aantal snelle aanvallen zorgt WeHaVe vlak voor rust voor een kleine voorsprong, waardoor de ruststand werd bepaald op 11-6.

De tweede helft gaat van start maar begint niet zoals gehoopt. WeHaVe maakt snel achter elkaar 4 doelpunten en hoewel HVBS tussendoor ook nog een doelpuntje maakt, duurt het daarna 13 minuten voordat de dames uit Spakenburg hun tweede doelpunt maken. In deze helft werd nog wel een mooie bal gespeeld door Nina Hooft, die Benthe Hop vanaf de middellijn wist te bereiken.
Uiteindelijk weet HVBS, die overigens ook het geluk niet aan haar zijde heeft en vaak net naast of op de paal gooit, in de tweede helft maar 3x te scoren. WeHaVe weet wel door te gaan met scoren waardoor de einstand wordt bepaald op 23-9.
Doelpuntenmakers: Aranka Bijl (4x), Nathalie Hopmam (3x), Nina Hooft (1x) en Benthe Hop (1x).

Lees hele bericht
20nov 22

2022-11-19 | KDO DS1 – HVBS DS2 | 26-27

Talenten HVBS pakken eerste overwinning in eerste klasse

Op zaterdag 19 november vertrok HVBS DS2 naar de Kwakel voor de derde uitwedstrijd van het seizoen, met als tegenstander KDO, een middenmoter in de competitie. Deze wedstrijd verving DS1-trainer Bessel Grift zijn afwezige collega Walter van de Hoef, omdat HVBS DS1 deze avond niet hoefde te spelen.
Bessel maakte duidelijke afspraken in de kleedkamer. De hoekspeelsters moesten hoog staan en de speelsters dienden altijd in de weg te blijven. Ook met snelheid en overtuiging spelen waren belangrijke vereisten om met twee punten naar huis te kunnen gaan.
HVBS DS2 begon goed aan de wedstrijd en raakte snel op een 0-2 voorsprong. Maar ook KDO wist het net te vinden en maakte vijf snelle doelpunten achter elkaar. HVBS blijft daarna steeds 2 doelpunten achterlopen, maar is gedreven om te winnen en geven niet op. Uiteindelijk door een paar fouten in de spakenburgse dekking weet KDO uit te lopen naar een 16-11 ruststand.
Bessel gaf in de rust aan dat hij meer beleving en overtuiging wilde zien, zowel op het veld als vanaf de bank. Dit is een ploeg die te verslaan was, dus HVBS DS2 ging met volle moed de tweede helft in en was gebrand om alles op alles te zetten voor de winst.
Beginnend aan de tweede helft was het even zoeken naar de ruimte in de dekking van KDO. Door goede loopacties rond de cirkel, kwam er ruimte voor de opbouwlinie om te scoren. Jet Steur, Aranka Bijl, Nathalie Hopman en Meike Blotenburg wisten het net te vinden. Ook Benthe Hop en Lisa de Graaf kregen uiteindelijk zelf kansen om vanaf de cirkel mooie doelpunten te maken. Met nog 15 minuten te spelen hield keepster Maud ter Haar vele ballen uit het doel, waardoor KDO moeilijk tot scoren kwam. Er werd gehandbald als een team en Nina Hooft wist met een goede druk Ellen Muijs op de rechter hoek aan te spelen, waardoor HVBS weer een doelpunt erbij kreeg. Er was beleving op de bank en vanaf de tribune. Op het veld werd er gehandbald met volledige overtuiging dat de punten mee naar Spakenburg gingen.
Met een paar snelle breakouts van Renske van Hofslot en Lisa de Graaf kwam HVBS helemaal terug en werd hiermee de gelijkmaker gescoord door Alysha Beukers (26-26). In de laatste fase werd 3 minuten lang niet gescoord en het zag er naar uit dat KDO de laatste aanval had. Maar niets was minder waar! De scherpte van DS2 was er tot de laatste secondes en Jet Steur wist de bal te onderscheppen vanuit de dekking en maakte 26-27. KDO gooide de bal op doel maar de tijd was om. DS2 pakte haar eerste punten en dat werd gevierd!
Bessel Grift gaf aan dat er een goede tweede helft gespeeld is en feliciteerde de dames met de welverdiende punten. Volgende week speelt DS2 thuis tegen RKDES die zich positioneren in de middenmoot.
De wedstrijd word gespeeld in Sporthal de Stormvogel om 19.00.
Om 20.30 speelt DS1 hun zevende competitie wedstrijd tegen Wijhe.
Komen jullie kijken?
Lees hele bericht
29okt 22

2022-10-29 | BDC/LHV DS1 – HVBS DS2 | 29-22

HVBS DS2 ziet verbetering in spel

Op zaterdag 29 oktober vertrok HVBS DS2 voor de derby tegen BDC/LHV. Vol goede moed werd er richting de sporthal ‘De Beukendal’ gegaan om de punten mee naar huis te nemen.

Voor de wedstrijd werden er duidelijke afspraken gemaakt. Er werd een vuurtje aangewakkerd en HVBS DS2 ging met volle energie het veld op. Zo bleek dit ook in de eerste helft. HVBS DS2 speelde de wissels goed en wisten elkaar goed te vinden in het veld. Hierdoor werd er ook van elke positie gescoord. HVBS DS2 ging de rust in met een voorsprong van 12-14.

In de rust gaf de coach aan dat HVBS DS2 hetzelfde moest spelen zoals het de eerste helft heeft gespeeld. De hoeken moesten worden uitverdedigd. HVBS DS2 speelde goed en kon zeker de punten mee naar huis gaan nemen.

In de tweede helft kreeg HVBS DS2 een klein dipje en hierdoor wist BDC/LHV DS1 op voorsprong te komen naar 15-14. Het bleef een nek aan nek race tot de laatste 5 minuten. Uiteindelijk was het de ervaring van BDC/LHV hetgeen wat HVBS DS2 de kop kosten. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 29-22 in het voordeel van BDC/LHV DS1. Ontzettend jammer want deze wedstrijd had zeker gewonnen kunnen worden. Toch ging HVBS DS2 niet helemaal teleurgesteld naar huis, want de jonge en nieuw samengestelde ploeg heeft een enorme verbetering laten zien.

Op zaterdag 12 november staat er weer een wedstrijd op het programma uit tegen Zeeburg.

Lees hele bericht
23okt 22

2022-10-22 | HVBS DS2 – Fortissimo DS2 | 15-23

Dames 2 verliest tegen ervaren Fortissimo

Afgelopen zaterdag speelde het nieuwe dames 2 hun tweede competitiewedstrijd tegen Fortissimo DS2. Nadat vorige week was verloren, bleek dat dames 2 naast de normale trainingen ook meer de koppen dezelfde kant op moest krijgen. Dit werd deze week gedaan en daardoor had dames 2 naast het streven naar een goed resultaat voor deze zaterdag een nieuw doel: als team spelen en de positiviteit op het veld behouden, want dan komen de resultaten uiteindelijk vanzelf.

De eerste 5 minuten van de wedstrijd was het inkomen voor beide teams. Er werd weinig gescoord en er was hier en daar nog balverlies. Uiteindelijk wist Fortissimo deze status quo te doorbreken en maakte het ene na het andere doelpunt. In korte tijd kwam het op een 2-8 voorsprong. Dames 2 wist dat de dekking beter moest en dat er systemen gespeeld moesten worden. Dit gebeurde en ze kwam terug tot 9-11 aan het einde van de eerste helft. Trainer/coach Walter vertelde dat hij tevreden was over de positiviteit en dat er steeds beter handbal werd getoond. Alleen moesten de ballen nu het net nog raken in plaats van de paal. Er werden wat tips gegeven voor de dekking en zo ging dames 2 met volle moed de tweede helft in.

De tweede helft startte gelijkwaardig. Zo scoorde Dames 2 met een paar mooie aanvallen maar ook Fortissimo wist doelpunten te pakken met hun goede samenspel met de cirkel. Tegen het einde van de wedstrijd liep Fortissimo weer uit. Hierna deed dames 2 er alles aan om het verschil zo klein mogelijk te houden maar de ervaring van Fortissimo was genoeg om het verschil te behouden.

Zo eindigde de wedstrijd in 15-23 in het voordeel van Fortissimo.

Het was een leuke en leerzame wedstrijd om te zien. Dames 2 gaat het aankomende zaterdag opnemen tegen BDC/LHV DS1 en het team zal alles erop zetten om in deze derby 2 punten mee naar huis te nemen! Aanvang 19:10 in Soest.

Lees hele bericht
26aug 22

Voorbereiding DS1/DS2 selectie

Op 1 oktober start de eerste competitiewedstrijd van DS1 in de tweede divisie. Twee weken later zal ook DS2 starten aan haar competitie in de 1e klasse. De voorbereiding is dinsdag 16 augustus al begonnen met de eerste training. Bijgevoegd het oefenprogramma en de eerste competitiewedstrijden van de DS1/DS2 selectie:

27 augustus, 20:30 HVBS DS1 – Houten DS1 De Stormvogel (Oefen)
3 september, 18:30 HVBS DS1 – Voorwaarts DS1 De Stormvogel (Trial)
3 september, 21:00 HVBS DS1 – US DS1 De Stormvogel (Trial)
9 september, 20:45 BEVO DS1 – HVBS DS1 De Heuf, Panningen (zaal 1, oefen)
9 september, 20:45 Dynamico DS1 – HVBS DS2 De Heuf, Panningen (zaal 2, oefen)
17 september, 20:00 HVBS DS2 – DFS DS1 De Stormvogel (oefen)
17 september, 20:15 Ventura DS1 – HVBS DS1 De Pol, Bentelo (trial)
17 september, 21:30 Bentelo DS1 – HVBS DS1 De Pol, Bentelo (trial)
24 september, nnb SDS’99 DS1 – HVBS DS2 NNB (Oefen, onder voorbehoud)
24 september, 18:30 HVBS DS1 – Quintus DS3 De Stormvogel (trial)
24 september, 21:00 HVBS DS1 – Nieuwegein DS1 De Stormvogel (trial)
1 oktober, 20:30 HVBS DS1 – OBW DS1 De Stormvogel (Competitie)
4 oktober, 20:30 HVBS DS1 – Aalsmeer DS1 De Stormvogel (Beker)
8 oktober, 20:00 HVBS DS2 – BDC DS1 De Stormvogel (Oefen)
8 oktober, 20:30 D.S.V.D. DS2 – HVBS DS1 ’t Hoge Vonder, Deurningen (Competitie)
15 oktober, 19:15 HVBS DS1 – VVW DS1 De Kuil (Competitie)
15 oktober, 20:45 HVBS DS2 – Westsite DS2 De Kuil (Competitie)
Lees hele bericht
ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken