Team sponsoren

20nov 22

2022-11-19 | KDO DS1 – HVBS DS2 | 26-27

Talenten HVBS pakken eerste overwinning in eerste klasse

Op zaterdag 19 november vertrok HVBS DS2 naar de Kwakel voor de derde uitwedstrijd van het seizoen, met als tegenstander KDO, een middenmoter in de competitie. Deze wedstrijd verving DS1-trainer Bessel Grift zijn afwezige collega Walter van de Hoef, omdat HVBS DS1 deze avond niet hoefde te spelen.
Bessel maakte duidelijke afspraken in de kleedkamer. De hoekspeelsters moesten hoog staan en de speelsters dienden altijd in de weg te blijven. Ook met snelheid en overtuiging spelen waren belangrijke vereisten om met twee punten naar huis te kunnen gaan.
HVBS DS2 begon goed aan de wedstrijd en raakte snel op een 0-2 voorsprong. Maar ook KDO wist het net te vinden en maakte vijf snelle doelpunten achter elkaar. HVBS blijft daarna steeds 2 doelpunten achterlopen, maar is gedreven om te winnen en geven niet op. Uiteindelijk door een paar fouten in de spakenburgse dekking weet KDO uit te lopen naar een 16-11 ruststand.
Bessel gaf in de rust aan dat hij meer beleving en overtuiging wilde zien, zowel op het veld als vanaf de bank. Dit is een ploeg die te verslaan was, dus HVBS DS2 ging met volle moed de tweede helft in en was gebrand om alles op alles te zetten voor de winst.
Beginnend aan de tweede helft was het even zoeken naar de ruimte in de dekking van KDO. Door goede loopacties rond de cirkel, kwam er ruimte voor de opbouwlinie om te scoren. Jet Steur, Aranka Bijl, Nathalie Hopman en Meike Blotenburg wisten het net te vinden. Ook Benthe Hop en Lisa de Graaf kregen uiteindelijk zelf kansen om vanaf de cirkel mooie doelpunten te maken. Met nog 15 minuten te spelen hield keepster Maud ter Haar vele ballen uit het doel, waardoor KDO moeilijk tot scoren kwam. Er werd gehandbald als een team en Nina Hooft wist met een goede druk Ellen Muijs op de rechter hoek aan te spelen, waardoor HVBS weer een doelpunt erbij kreeg. Er was beleving op de bank en vanaf de tribune. Op het veld werd er gehandbald met volledige overtuiging dat de punten mee naar Spakenburg gingen.
Met een paar snelle breakouts van Renske van Hofslot en Lisa de Graaf kwam HVBS helemaal terug en werd hiermee de gelijkmaker gescoord door Alysha Beukers (26-26). In de laatste fase werd 3 minuten lang niet gescoord en het zag er naar uit dat KDO de laatste aanval had. Maar niets was minder waar! De scherpte van DS2 was er tot de laatste secondes en Jet Steur wist de bal te onderscheppen vanuit de dekking en maakte 26-27. KDO gooide de bal op doel maar de tijd was om. DS2 pakte haar eerste punten en dat werd gevierd!
Bessel Grift gaf aan dat er een goede tweede helft gespeeld is en feliciteerde de dames met de welverdiende punten. Volgende week speelt DS2 thuis tegen RKDES die zich positioneren in de middenmoot.
De wedstrijd word gespeeld in Sporthal de Stormvogel om 19.00.
Om 20.30 speelt DS1 hun zevende competitie wedstrijd tegen Wijhe.
Komen jullie kijken?
Lees hele bericht
29okt 22

2022-10-29 | BDC/LHV DS1 – HVBS DS2 | 29-22

HVBS DS2 ziet verbetering in spel

Op zaterdag 29 oktober vertrok HVBS DS2 voor de derby tegen BDC/LHV. Vol goede moed werd er richting de sporthal ‘De Beukendal’ gegaan om de punten mee naar huis te nemen.

Voor de wedstrijd werden er duidelijke afspraken gemaakt. Er werd een vuurtje aangewakkerd en HVBS DS2 ging met volle energie het veld op. Zo bleek dit ook in de eerste helft. HVBS DS2 speelde de wissels goed en wisten elkaar goed te vinden in het veld. Hierdoor werd er ook van elke positie gescoord. HVBS DS2 ging de rust in met een voorsprong van 12-14.

In de rust gaf de coach aan dat HVBS DS2 hetzelfde moest spelen zoals het de eerste helft heeft gespeeld. De hoeken moesten worden uitverdedigd. HVBS DS2 speelde goed en kon zeker de punten mee naar huis gaan nemen.

In de tweede helft kreeg HVBS DS2 een klein dipje en hierdoor wist BDC/LHV DS1 op voorsprong te komen naar 15-14. Het bleef een nek aan nek race tot de laatste 5 minuten. Uiteindelijk was het de ervaring van BDC/LHV hetgeen wat HVBS DS2 de kop kosten. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 29-22 in het voordeel van BDC/LHV DS1. Ontzettend jammer want deze wedstrijd had zeker gewonnen kunnen worden. Toch ging HVBS DS2 niet helemaal teleurgesteld naar huis, want de jonge en nieuw samengestelde ploeg heeft een enorme verbetering laten zien.

Op zaterdag 12 november staat er weer een wedstrijd op het programma uit tegen Zeeburg.

Lees hele bericht
23okt 22

2022-10-22 | HVBS DS2 – Fortissimo DS2 | 15-23

Dames 2 verliest tegen ervaren Fortissimo

Afgelopen zaterdag speelde het nieuwe dames 2 hun tweede competitiewedstrijd tegen Fortissimo DS2. Nadat vorige week was verloren, bleek dat dames 2 naast de normale trainingen ook meer de koppen dezelfde kant op moest krijgen. Dit werd deze week gedaan en daardoor had dames 2 naast het streven naar een goed resultaat voor deze zaterdag een nieuw doel: als team spelen en de positiviteit op het veld behouden, want dan komen de resultaten uiteindelijk vanzelf.

De eerste 5 minuten van de wedstrijd was het inkomen voor beide teams. Er werd weinig gescoord en er was hier en daar nog balverlies. Uiteindelijk wist Fortissimo deze status quo te doorbreken en maakte het ene na het andere doelpunt. In korte tijd kwam het op een 2-8 voorsprong. Dames 2 wist dat de dekking beter moest en dat er systemen gespeeld moesten worden. Dit gebeurde en ze kwam terug tot 9-11 aan het einde van de eerste helft. Trainer/coach Walter vertelde dat hij tevreden was over de positiviteit en dat er steeds beter handbal werd getoond. Alleen moesten de ballen nu het net nog raken in plaats van de paal. Er werden wat tips gegeven voor de dekking en zo ging dames 2 met volle moed de tweede helft in.

De tweede helft startte gelijkwaardig. Zo scoorde Dames 2 met een paar mooie aanvallen maar ook Fortissimo wist doelpunten te pakken met hun goede samenspel met de cirkel. Tegen het einde van de wedstrijd liep Fortissimo weer uit. Hierna deed dames 2 er alles aan om het verschil zo klein mogelijk te houden maar de ervaring van Fortissimo was genoeg om het verschil te behouden.

Zo eindigde de wedstrijd in 15-23 in het voordeel van Fortissimo.

Het was een leuke en leerzame wedstrijd om te zien. Dames 2 gaat het aankomende zaterdag opnemen tegen BDC/LHV DS1 en het team zal alles erop zetten om in deze derby 2 punten mee naar huis te nemen! Aanvang 19:10 in Soest.

Lees hele bericht