Team sponsoren

30mrt 23

2023-03-25 | HVBS DS1 – KSV DS1 | 22-20

HVBS verslaat KSV nu wel

Afgelopen zaterdag speelde HVBS tegen subtopper KSV. De tegenstander uit Heerhugowaard wist de heenwedstrijd te winnen en dus was HVBS gebrand om nu wel de punten te pakken. Dit was ook van belang voor de strijd om plek 2 in de Tweede Divisie, een plek die mogelijk recht geeft op promotie.
HVBS startte de wedstrijd weifelend en KSV kwam met 1-4 voor. De verdediging stond in de eerste periode niet erg sterk en HVBS moest aanvallend aan de bak om bij te blijven. Dit lukte gelukkig wel en al gauw stond een 5-5 tussenstand op het bord. Door wat aanpassingen in de verdediging kwam HVBS beter in de wedstrijd en wist het langzaam afstand te nemen van KSV. Bij rust stond het daarom 13-10 in het voordeel van de ploeg uit Bunschoten-Spakenburg.
Waar HVBS dacht in de tweede helft afstand te kunnen gaan nemen van KSV, bleef de tegenstander toch steeds dichtbij. De dames in het blauw waren niet volledig scherp en hielden de tegenstander eigenlijk zelf in de wedstrijd. Het was ook typerend dat liefst 5 strafworpreddingen van keepster Hillegonde van Twillert nodig waren om voor te blijven. Uiteindelijk bleven de punten wel in het dorp, nadat HVBS bij 21-17 wel echt een gat had geslagen. Toen kon ook Martine Heinen uit de B1 haar debuut maken. De eindstand was uiteindelijk 22-20 in het voordeel van HVBS.

Door deze overwinning is de tweede plaats in de competitie zo goed als zeker. Met nog twee wedstrijden te gaan is slechts één punt genoeg om deze positie te behalen. Aanstaande zaterdag gaat HVBS voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen op pad naar Hengelo. Tegen Olympia wordt om 19:10 uur gestart!

Lees hele bericht
18mrt 23

2023-03-18 | Wijhe’92 DS1 – HVBS DS1 | 31-24

HVBS kan lang mee met aanstaand kampioen Wijhe

Afgelopen speelde HVBS de topper tegen Wijhe, nummer één tegen nummer twee in de tweede divisie. Een wedstrijd vooral om de prestige In een erg volle sporthal, waar ook de nodige Spakenburgse supporters waren meegekomen.

Wijhe begon de wedstrijd beter en kwam gauw op voorsprong. HVBS moest wennen aan de razendsnelle omschakeling van Wijhe en was soms nog iets aan het dromen. Beide ploegen pasten de verdediging op elkaar aan, maar desalniettemin konden er nog genoeg doelpunten aan beide kanten vallen. Bij een stand van 7-7 kwam HVBS voor het eerst op gelijke hoogte, maar steeds wisten de dames uit Bunschoten-Spakenburg een gelijke stand niet lang vol te houden. Wijhe kwam steeds maar weer op voorsprong, maar toch kwam HVBS net voor rust nog goed terug naar 15-14. Een ruststand waarmee nog alles mogelijk was in de tweede helft.

En dat alles nog mogelijk was, dat bleek. HVBS kwam goed de rust uit en bleef nu wél bij. Dit resulteerde zelfs in een 20-21 voorsprong en een sterke fase van HVBS. Helaas maakte de – overigens verder sterk leidende scheidsrechter – toen enkele kleine foutjes, waardoor het momentum weer voor Wijhe was. Zo werd een cirkeldoelpunt van Wijhe onterecht goedgekeurd en werden twee doelpunten van HVBS te vroeg afgefloten en daarmee afgekeurd. Na 24-23 liep Wijhe uit en liet HVBS het helaas een beetje lopen. Wijhe wist uiteindelijk met 31-24 te winnen en nam zo een voorschot op het kampioenschap, waar zij gelet op het gehele seizoen ook het meeste aanspraak op maakt. Beide ploegen lieten vandaag zien de top van de tweede divisie te zijn en Wijhe was, net als het hele seizoen, net iets sterker dan HVBS. Een al met al wel een terechte nederlaag, maar HVBS heeft laten zien wat het waard is en mag trots zijn op haar prestatie.

Bijzonder knap om nog te benoemen was de prestatie van Roos van Dijk, die vanwege de afwezigen bij HVBS weer van stal werd gehaald en zo vanuit DS3 haar debuut maakte in de tweede divisie. Bij haar eerste schot was het al raak en ook in de tweede helft scoorde ze nog de nodige doelpunten en was ze verdedigend zeer sterk. Ook Josine van Halteren maakte vanuit DMW1 haar debuut in de tweede divisie.

Door de nederlagen van DSVD DS2 en E&O DS2 blijft de voorsprong op plek drie nog steeds drie punten. Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen KSV op het programma en tegen KSV zal HVBS graag revanche willen halen voor de nederlaag in de uitwedstrijd.

Lees hele bericht
13mrt 23

2022-03-11 | HVBS DS1 – Green Park/Handbal Aalsmeer DS1 | 30-19

HVBS wint gemakkelijk van hekkensluiter

Voor de derde keer dit seizoen speelde HVBS afgelopen zaterdag tegen Aalsmeer. Na de gemakkelijk gewonnen bekerwedstrijd en andere competitiewedstrijd leek deze wedstrijd ideaal om te bouwen aan het vertrouwen en het doelsaldo, want hekkensluiter Aalsmeer was al gedegradeerd en lijkt niet de kwaliteit te hebben om het HVBS lastig te maken.

HVBS begon de wedstrijd de eerste 7 minuten iets weifelend, met lange tijd een 2-1 tussenstand. Daarna kwam de machine echter op gang en wist de ploeg de stand uit te breiden naar 9-2, waarmee het krachtverschil tussen beide ploegen werd geëtaleerd. Na 15 minuten begon HVBS wat te wisselen, wat het spel niet direct beter maakte en waardoor Aalsmeer iets meer mee kon met HVBS. Daarom werd de ruststand bepaald op 15-8.

Na rust eenzelfde spelbeeld. HVBS-coach Bessel Grift kon speelsters rust gunnen, waardoor sommige patronen iets minder liepen dan gebruikelijk. Toch bleef HVBS sterker en wist het de stand uit te breiden. In deze wedstrijd kon HVBS ook nog twee speelsters laten debuteren. De 15-jarige opbouwster Britt de Groot wist zelfs via een penalty haar eerste doelpunt voor dames 1 te maken en ook de eveneens 15-jarige keepster Femke Beekhuis maakte minuten, waar ze ook nog een aantal ballen goed tegenhield. Het slotakkoord was uiteindelijk voor de sterk spelende Jet Steur, die de 30-19 op het scorebord wist te brengen.

Al met al een gemakkelijke overwinning voor HVBS, dat hiermee rustig aan kon doen en aan haar vertrouwen kon werken.
Goed nieuws dit weekend was ook dat DSVD 2 verrassend verloor van SVBO, waardoor het gat tussen nummer 2 en nummer 3 nu drie punten is.
Volgende week gaat HVBS een laatste poging wagen om toch nog mee te doen voor de titel. Om 20:15 uur wordt in Overijssel de topper tegen Wijhe ’92 gespeeld. Nummer 1 tegen nummer 2 en nog alles om voor te spelen!

Lees hele bericht
08mrt 23

Bericht van het bestuur

Bessel Grift en HVBS verlengen succesvolle samenwerking
HVBS is zeer verheugd om bekend te kunnen maken dat Bessel Grift aan HVBS blijft verbonden.
Afgelopen week hebben beide partijen een principeakkoord weten te bereiken over een contractverlenging van twee seizoenen.

Wij zijn blij met de contractverlenging van onze hoofdtrainer, omdat wij hiermee duidelijkheid en rust creëren om door te bouwen aan de opmars van ons damesselectie. Bessel Grift en HVBS kennen
tot op heden een succesvolle samenwerking. De Amersfoorter kwam in 2020 binnen met een afgebroken coronaseizoen, wist in zijn eerste volledige seizoen het team naar een kampioenschap in de hoofdklasse te coachen en in het debuutseizoen in de tweede divisie presteert HVBS dames 1 boven verwachting, met momenteel een tweede plaats op de ranglijst.

Met Bessel willen we in de komende jaren samen bouwen om een stabiele tweede divisionist te blijven, waarbij ook eigen jeugd rustig zal worden ingepast om mede met hen op termijn de eerste
divisie te bereiken. Ook zal Bessel een rol blijven spelen in het ontwikkelen van de eigen speelstijl binnen HVBS, waarbij binnen de gehele vereniging op dezelfde manier handbal gespeeld zal worden.

Al met al hebben wij een groot vertrouwen in deze langere samenwerking om samen te werken aan de gezamenlijke ambities en een mooie toekomst van Handbalvereniging Bunschoten-Spakenburg.

Bestuur HVBS

Lees hele bericht
08mrt 23

2023-03-04 | HVBS DS1 – Tabak Installatietechn./D.O.S. DS1 | 29-23

Goed begin is genoeg voor HVBS tegen D.O.S.

Het eerste damesteam van HVBS heeft afgelopen zaterdag weten te winnen van laagvlieger D.O.S.. De tegenstander uit Emmer-Compscuum werd evenals bij de uitwedstrijd met 6 doelpunten verschil verslagen.

HVBS begon de wedstrijd zeer sterk en kwam al snel op een 9-2 voorsprong. HVBS speelde snel handbal, waardoor Lisa de Graaf een aantal keer in stelling werd gebracht om een break te scoren. HVBS leek gefocust op een goede wedstrijd en een grote overwinning. Halverwege de eerste helft kwam echter toch de klad er een beetje in bij HVBS. Het spel werd chaotischer en tegenstander D.O.S. kreeg de mogelijkheid om beetje bij beetje terug te keren in de wedstrijd. HVBS scoorde weinig meer en ging rusten met een 14-10 tussenstand.

Het chaotisch spel zette zich voor in het begin van de tweede helft. Er was sprake van een rommelige wedstrijd, waardoor dus uiteindelijk terug kon komen tot een tussenstand van 17-15. Toen DOS zelfs de aansluitingstreffer maakte, kon HVBS toch weer de energie vinden om het spel te verbeteren en de punten in Bunschoten-Spakenburg te houden. Al gauw wisten de speelsters van trainer/coach van Bessel Grift weer uit te lopen, waardoor de trainer/coach ook B-junior Marleen van der Stroom haar debuut in dames 1 kon gunnen. De 16-jarige Van der Stroom, die de geblesseerde Hillegonde van Twillert in de selectie verving, wist zich met drie reddingen ook nog te onderscheiden. Mede hierdoor wist HVBS uiteindelijk met 29-23 te winnen.

Aanstaande zaterdag speelt HVBS opnieuw thuis. Tegenstander is hekkensluiter Aalsmeer om 20:35 in Sporthal de Stormvogel. 

Lees hele bericht
27feb 23

2023-02-23 | HVBS DS1 – E&O DS2 | 21-24

HVBS verliest in inhaalwedstrijd

Donderdagavond 23 februari moest de wedstrijd tegen E&O 2 opnieuw gespeeld worden. De wedstrijd werd eerder gestaakt i.v.m. lekkage aan het dak van sporthal de Stormvogel.
In de kleedkamer werd de tactiek en de getrainde aanvalsvormen nog een keer herhaalt. Dat het een pittige wedstrijd zou worden wisten de dames; het team uit Emmen was op volle oorlogssterkte met aanvulling vanuit het eerste team, welke nog een niveau hoger speelt.
De eerste helft ging gelijk op. Beide teams stonden goed in de dekking en wisten om en om te scoren. Aniek Janssen nam op meerdere momenten het voortouw en wist een aantal keren de bal in het doel te gooien. De ruststand 12-12.
In de kleedkamer werden er nog wat aanpassingen in de tactiek door genomen. Met de besproken punten helder in het team beginnen de dames van HVBS aan de 2e helft. De afspraken lonen al snel want HVBS pakt een eerste voorsprong. Helaas loopt HVBS daarna in korte tijd tegen maar liefst 5 tijdstraffen aan. Hier op volgde een zeer rommelige fase van HVBS. Vele kansen worden niet benut. Keepster Maud ter haar weet in die mindere periode wel 2 penalty’s te keren. Maar E&O 2 weet goed van de slordigheden van HVBS te profiteren en wint uiteindelijk terecht de wedstrijd 21-24.
De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 4 maart in sporthal de Stormvogel waar er gespeeld wordt tegen het uit Emmen komende DOS om 20.00u. Een verwachte pittige wedstrijd, waarin HVBS blijft strijden om een 2e plaats op de ranglijst.
Lees hele bericht
12feb 23

2023-02-11 | Bentelo DS1 – HVBS DS1 | 18-24

HVBS verstevigd positie in top tweede divisie
Promovendus HVBS dames 1, speelde afgelopen zaterdag 11 februari een verre uit wedstrijd in en tegen Bentelo dames 1.Bentelo, al langer spelend in de Tweede Divisie kent een moeizaam seizoen met blessures en vecht voor lijfsbehoud.Na het starten van de wedstrijd staat het al snel 1-1 waarna beide ploegen een doelpuntloze periode kennen. HVBS weet het net niet te vinden, maar staat in de dekking sterk. Keepster Hillegonde van Twillert weet in deze periode 2 penalty’s te stoppen.Hierna komt de motor op gang. De aanvallen worden sneller en slimmer waardoor er een eerste gaatje ontstaat na een doelpunt van Kayla ter Maten die de 3-6 binnenschiet. Na een onrustige slotperiode weet Jet Steur op slag van rust nog te scoren en gaat HVBS rusten met een voorsprong van 11-13.Na rust kent HVBS een vliegende start. Mede door doelpunten van Marina Heinen klimt de stand op naar 11-16. Maar Bentelo knokt zich terug en geeft zich niet zomaar gewonnen. Het wordt een sportief “handbalgevecht” waarin er gestreden wordt voor elk punt. Zo’n 10 minuten voor het eindsignaal lijkt het verzet bij Bentelo gebroken en kan HVBS de wedstrijd rustig en slim uitspelen. Met een laatste treffer van Naomi Zwaan wint HVBS deze wedstrijd met ruime cijfers (18-24). HVBS verstevigd zo haar 2e positie in de Tweede Divisie waarin, met 2 punten achterstand op de nummer 1, nog alles mogelijk is.Komende weken hebben de dames van HVBS een rustperiode. De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 4 maart in sporthal de Stormvogel waar er gespeeld wordt tegen het uit Emmen komende DOS om 20.00u.
Lees hele bericht
30jan 23

2023-01-28 | Quintes/VVW DS1 – HVBS DS1 | 28-35

HVBS speelt sterke wedstrijd tegen VVW
Afgelopen zaterdag stond de returnwedstrijd tegen VVW op het programma. Tijdens de thuiswedstrijd werd er nipt gewonnen in de laatste seconden door een penalty. Hierdoor beloofde het wederom een spannende pot te worden in Wervershoof.
Er volgde een eerste helft waar beide teams aan elkaar gewaagd waren. HVBS was de eerste helft zoekende in de verdediging en moest de gemaakte afspraken herstellen. Na een weifelende start werd uiteindelijk wel een voorsprong gepakt en ging HVBS rusten met een voorsprong van 15-17.
In de kleedkamer werden de afspraken geëvalueerd en aangescherpt. HVBS kwam scherp uit de kleedkamer en wist de hele tweede helft de voorsprong te behouden. In de laatste paar minuten schakelde HVBS nog een versnelling in waardoor de stand verder uitgebreid kon worden. Dit resulteerde in een mooie einduitslag van 28-35 waarin HVBS heeft laten zien als team collectief samen te kunnen spelen en bovenal plezier te kunnen hebben.
De dames van HVBS staan nu nog steviger op de tweede plaats van de ranglijst. Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen E&O uit Emmen op het programma welke op de vierde plek staat in de competitie. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal de Stormvogel om 20:35 uur.
Lees hele bericht
23jan 23

2023-01-21 | HVBS DS1 – D.S.V.D. DS2 | 33-26

Gretig HVBS wint topper in de Tweede Divisie! 

In sporthal “de Stormvogel” werden afgelopen zaterdag de dames van D.S.V.D. uit Deurningen ontvangen. De uitwedstrijd eerder dit seizoen tegen DSVD werd nipt gewonnen met één punt verschil. Het beloofde een topper in de Tweede Divisie te worden waarin HVBS als nummer 2, het opnam tegen de nummer 3 op de huidige ranglijst.

In de kleedkamer van HVBS was er naast gezonde spanning ook een vastberadenheid te zien. Na het verlies van vorige week, tegen een van de laagvliegers in de Tweede Divisie was er goed met elkaar gesproken. Dit uitte zich in een collectief vertrouwen. De dames van HVBS waren gebrand om het snelle en attractieve spel, vol beleving en vuur te laten zien in de daaropvolgende 60 minuten.

Er volgde een eerste helft waar beide teams aan elkaar gewaagd waren. De cirkelspeelster van HVBS werd een aantal keren mooi gevonden in het snelle spel en de gemaakte afspraken werden nagekomen wat resulteerde in een sterke dekking en een snel, sterk aanvalsspel. Lieke van Kooten, die afgelopen december de overstap maakte vanuit Breukelen, maakte haar debuut in Dames 1.
Na een spannend slot van de eerste helft, wist Jet Steur vanuit een toegekende vrije bal op slag van rust de stand gelijk te trekken tot 15-15.

In de kleedkamer werden de afspraken geëvalueerd en aangescherpt. Dat er van een winterdip geen sprake meer is, was direct zichtbaar bij aanvang van de tweede helft. Het af en toe, zo bekende Spakenburgse dipje was er deze zaterdag niet bij.

Waar er tijdens de eerste helft, voor elk punt geknokt moest worden, was de start van de tweede helft zeer voortvarend te noemen. Bijna elk schot resulteerde in een doelpunt en de dekking leek onverwoestbaar. Na zo’n 10 minuten spelen viel helaas keepster Hillegonde van Twillert uit nadat zij van korte afstand een bal vol in het gezicht kreeg. Zij werd vervangen door aanstormend talent Maud ter Haar, die haar taak vol vertrouwen oppakte.
Door een 2 minuten tijdstraf aan de zijde van DSVD en een behendig, tactisch en slim spel werdt er een flink gat geslagen en nam HVBS de leiding. Dat HVBS vol vertrouwen deze winst wilde pakken bleek in haar spel. Het aanvalsspel was snel, waar onder andere Aniek Janssen en Lisa de Graaf van profiteerden in een snelle break out. HVBS speelde de wedstrijd rustig en beheerst uit en kon zo de twee punten thuis houden bij een eindstand van 33-26.

Zowel publiek als de dames van HVBS genoten van de wedstrijd! Beleving, plezier en overtuiging, dé kernwoorden waar deze dames zich aan committeren en welke ook terug te zien waren in deze sportieve wedstrijd.

De dames van HVBS staan stevig op een tweede plaats op de ranglijst, drie punten los van de nummer 3 en slechts 2 punten achter op nummer 1, Wijhe’92. Een enorm succesvol seizoen voor de debutanten in de Tweede Divisie, waarin het nog alle kanten op kan. Komende zaterdag, 28 januari om 20.00 wordt er in Wervershoof gespeeld tegen Quintes/VVW. Wederom een tegenstander van formaat waar ook met “slechts” 1 doelpunt verschil van gewonnen werd, eerder dit seizoen.

Lees hele bericht
18jan 23

2023-01-14 | OBW DS1 – HVBS DS1 | 29-28

HVBS verslikt zich in laagvlieger OBW

Tweede divisionist HVBS heeft afgelopen zaterdag zichzelf een slechte dienst bewezen. In Zevenaar werd van goede bekende OBW, normaal een tegenstander waar vaak van wordt gewonnen, met één doelpunt verloren. De ploeg van Bessel Grift verloor met 29-28.

HVBS startte de eerste minuut scherp en had na 20 seconden al het eerste doelpunt gemaakt. Dit was ook ongeveer de enige scherpe minuut in de eerste helft. HVBS kende weinig energie, had te weinig variatie en stond verdedigend niet sterk. Hierdoor kwam OBW op voorsprong en liep het beetje bij beetje meer uit, mede door verschillende tijdstraffen bij HVBS. Bij rust stond HVBS vier doelpunten achter en dus moest de ploeg uit Bunschoten-Spakenburg in de achtervolging.

De achtervolging werd echter niet direct ingezet. HVBS bleef achter de feiten aanlopen, maakte veel onnodige fouten en bleef geen grip hebben op de cirkelspeelster van OBW. Na tien minuten in de tweede helft stond HVBS liefst acht doelpunten achter. De wedstrijd leek gespeeld, maar toch wist HVBS er nog een eindspurt uit te persen. Zonder het normale niveau echt te bereiken werd er wel weer wat beter gespeeld en wist OBW niet meer waar ze het moest zoeken. Stap voor stap, zelfs verschillende keren in ondertal, kwam HVBS terug en kwam tot één doelpunt van OBW. De comeback leek compleet toen enkele minuten voor tijd de 27-27 werd gemaakt. Door echter weer een tijdstraf voor HVBS wist OBW zich naar 28-27 te knokken en was met een minuut op de klok een gelijkspel het maximale voor HVBS. De gelijkmaker kwam, maar helaas wist OBW met nog drie seconden op de klok de 29-28 te maken.

Feest in Zevenaar en een flinke teleurstelling voor HVBS. Ondanks de goede comeback was het spel niet goed genoeg om de punten mee naar Bunschoten-Spakenburg te nemen en was de nederlaag terecht. HVBS is hierdoor niet meer gedeeld koploper in de tweede divisie, want Wijhe wist wel te winnen. Volgende week speelt HVBS tegen nummer drie DSVD DS2 en de ploeg zal snel weer op het juiste spoor moeten geraken om daar wel de punten binnen te halen. Aanvang is om 19:15 uur in De Stormvogel.

Lees hele bericht