Skip to content

Team sponsoren

15jan 24

2024-01-13 | HVBS DS1 – M.H.V. ’81 DS1 | 25-31

HVBS kan lang mee met gedeeld koploper

De eerste wedstrijd voor de dames van HVBS in 2024 is geëindigd in een kleine nederlaag. Tegen MHV ’81 werd met 25-31 verloren.
De heenwedstrijd eindigde nog in 31-16 voor de ploeg uit Mill, maar deze zaterdag had HVBS veel meer in de melk te brokkelen. De gehele eerste helft kon HVBS mee met de gedeeld koploper en werd er helaas zelfs verzuimd om een voorsprong te pakken. De rust werd ingegaan met een 17-18 ruststand, na een helft met mooi en attractief handbal van beide ploegen.
De tweede helft werd door beide ploegen meer de verdedigende stellingen ingenomen. Er werd weinig meer gescoord en na 50 minuten was de stand 22-24. HVBS probeerde met een alles of niets poging de stand nog minimaal gelijk te brengen, maar dit resulteerde, mede door het spelen zonder keeper, helaas niet in het gewenste resultaat.
MHV ’81 kon hierdoor op het eind nog uitlopen en won terecht maar wel geflatteerd met 25-31.
Aanstaande zaterdag speelt HVBS uit bij Foreholte. In het verre Voorhout wordt pas om 20:45 uur gestart. HVBS hoopt de lijn van deze wedstrijd door te kunnen trekken en wellicht is er dan meer mogelijk tegen suptopper Foreholte.
Lees hele bericht
12nov 23

2023-11-11 | Westsite DS1 – HVBS DS1 | 17-27

HVBS pakt eindelijk punten in eerste divisie
De dames van HVBS hebben hun eerste punten in de eerste divisie binnen. Op bezoek bij het vooraf eveneens puntloze Westsite werd ruim gewonnen.
Het was een roerige week voor de handbaldames van HVBS. Waar het team dit seizoen al wat personele problemen kent door twee langdurige blessures en twee dames die in blijde verwachting zijn, kwamen daar deze week nog twee blessures bij. Veel speelsters waren er dus niet meer over en dus ging HVBS met een kleine en gewijzigde selectie richting Amsterdam-West.
Coach Bessel Grift startte met de teruggekeerde Naomi Zwaan en de 38-jarige Roos van Dijk in de basis. Beide dames leken nooit weggeweest uit dames 1 en speelden een solide wedstrijd. HVBS startte de wedstrijd sterk en kwam 2-6 voor. Er was geen vuiltje aan de lucht, maar toch verslapte HVBS en kwam Westsite zelfs weer langszij. |
Het resulteerde in een spannende slotfase van de eerste helft, waar uiteindelijk de dames uit Bunschoten-Spakenburg toch met een voorsprong gingen rusten 12-13.
In de tweede helft een beeld vergelijkbaar met de start van de eerste helft. HVBS was beter en stond verdedigend sterk en maakte simpel haar doelpunten. Westsite kwam er niet doorheen en wist de eerste 17 minuten van de tweede helft niet te scoren. Het verschil was toen al lang en breed gemaakt en HVBS kon de wedstrijd heerlijk uitspelen.
Zonder blessures (ook wel eens fijn!) en met een 17-27 eindstand kon HVBS haar eerste twee punten in de eerste divisie bijschrijven!
Aanstaande zaterdag zal HVBS deze prima wedstrijd een vervolg willen geven. Kwiek 2 komt op bezoek in Bunschoten-Spakenburg. Aanvang is 19:15 uur in De Stormvogel.
Lees hele bericht
02nov 23

2023-10-28 | ZVBB ’21 DS1 – HVBS DS1 | 23-20

HVBS pakt geen punten in Borne

Afgelopen zaterdag speelde HVBS de uitwedstrijd tegen ZVBB’21. Een wedstrijd waar zeker wat in mogelijk zou moeten zijn. Spelend in de nieuwe gele inloopshirts van De Tegelmeesters startte HVBS de wedstrijd prima. Lang ging de wedstrijd gelijk op en 8 minuten voor rust stond het 7-7. Een dipje zorgde echter voor een 10-7 ruststand.
In de tweede helft was er sprake van nóg een dipje. De tussenstand was al gauw 13-8 en de wedstrijd leek gespeeld. Toch kwam HVBS nog redelijk terug tot 22-20. Met nog anderhalve minuut op de klok leek er toch nog kans op een gelijkspel, maar ZVBB’21 wist helaas de 23-20 te maken, wat ook de eindstand was.

Te veel spelers speelden deze wedstrijd onder hun beste kunnen en in de eerste divisie is een top dag nodig om punten te pakken.HVBS had deze dit keer niet en dus bleven de punten in Borne.

Aanstaande zaterdag speelt HVBS een thuiswedstrijd tegen MEOS dames 1. Aanvang is om 19:15 uur in Sporthal de Stormvogel.

Lees hele bericht
14okt 23

2023-10-14 | HVBS DS1 – Westfriesland SEW DS2 | 22-31

HVBS doet lang mee met SEW

Afgelopen zaterdag speelde HVBS hun zevende wedstrijd in de 1ste divisie, waarbij HVBS nog op nulpunten staat. De tegenstander van vanavond was het tweede team van SEW uit Nibbixwoud.

Wederom wist HVBS sterk te beginnen aan de wedstrijd waardoor het stuivertje wisselen was. De laatste 10 minuten van de eerste helft werd door slordigheden de ruststand bepaald op 8-12 in het voordeel van SEW. In de kleedkamer werd er nogmaals benoemd wat er beter kon gaan maar ook wat het team juist wel goed deed. Hierdoor startte HVBS wederom sterk aan de tweede helft en wist zelfs dichtbij te komen tot 15-18. Echter, in de fase hierna heeft HVBS meer in ondertal gestaan dan met een compleet team waar SEW slim gebruik van maakte. In de laatste minuten werden er nog minuten gegeven aan de jonge talenten van HVBS waardoor de uitslag wat geflatteerd uitviel in een eindstand van 22-31 in het voordeel van SEW.

Ondanks dat dit weer een nederlaag voor HVBS is, voelt het voor het dames team dat er een stijgende lijn is in het spel. Aankomende zaterdag is er geen wedstrijd voor de dames. Op zaterdag 28 oktober wordt de competitie weer vervolgd in Borne tegen ZVBB’21 om 19:00.

Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo

Fotografie: Niels van Kesteren
Link naar: Google Photos

Lees hele bericht
07okt 23

2023-10-07 | Beekse Fusie Club DS1 – HVBS DS1 | 26-22

HVBS speelt goede wedstrijd in Zuid-Limburg
Afgelopen zaterdag speelde HVBS de verre uitwedstrijd tegen BFC uit Beek. Dit team is vorig jaar gedegradeerd uit de Eredivisie maar is compleet veranderd met jonge speelsters. Het beloofde daarom weer een spannende pot te worden. De speelsters van HVBS vertrokken in een bus samen met enthousiaste supporters naar Beek.
HVBS begon de wedstrijd sterk, ondanks dat het een reis van ruim 2 uur in de benen had. De stand liep de gehele wedstrijd gelijk op. Ongeveer 10 minuten voordat de eerste helft was afgelopen kwam er sprake van het klassieke Spakenburgse dipje. BFC maakte hier goed gebruik van en kon uitlopen tot een ruststand van 15-10. In de kleedkamer werden de afspraken door trainersduo Joop van den Enden en Walter van de Hoef, die de afwezige Bessel Grift vervingen, nogmaals benoemd en besproken.
De tweede helft ging van start en wederom startten de dames van HVBS goed. HVBS wist een enkele keer het gat te verkleinen naar drie goals maar ook af en toe wist BFC toch weer wat uit te lopen. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald in het voordeel van BFC, 26-22.
HVBS ging toch met een opgeheven hoofd het veld af omdat het team wederom weer het gevoel heeft dat het team dichterbij de punten komt. Aankomende zaterdag staat er een thuiswedstrijd op het programma. Om 19:30 speelt HVBS tegen Westfriesland/SEW dames 2 in sporthal de Kuil.
Lees hele bericht
30sep 23

2023-09-30 I HVBS DS1 – DSS DS1 | 19-20

HVBS voelt zich bestolen van twee punten

Afgelopen zaterdag speelde HVBS de wedstrijd tegen DSS. Beide ploegen op nul punten en dus een uitgelezen kans om de eerste punten van het seizoen te gaan pakken. Het spel was echter vanaf het begin erg rommelig. Veel balverlies, vooral aan de zijde van HVBS, zorgde ervoor dat de wedstrijd wel spannend was, maar zeker niet goed. Een magere ruststand van 8-8 was het gevolg.

De tweede helft was het spel van HVBS een stuk beter. De aanvallen liepen soepeler en keepster Jannike van de Vuurst was enorm op stoom en hield bijna elke bal uit het doel. HVBS leek relatief gemakkelijk de eerste punten van het seizoen te gaan pakken, maar hier dachten twee mannen in het paars anders over. HVBS kreeg vanaf een 18-15 voorsprong ongeveer alle beslissingen tegen en stond de laatste 10 minuten zelden met een compleet team in het veld vanwege alle tijdstraffen. DSS maakte  daar dankbaar gebruik van en pakte de punten: 19-20.

Aankomende zaterdag nieuwe kansen voor HVBS. De ploeg gaat op bezoek in Zuid-Limburg bij BFC. Aanvang is 19:00, er zijn nog buskaarten beschikbaar voor de reis hier naartoe.

Lees hele bericht
16sep 23

2023-09-16 | FlexiblePlus/Wijhe ’92 DS1 – HVBS DS1 | 41-18

Versterkt Wijhe’92 wint strijd der gepromoveerden

HVBS heeft ook haar derde wedstrijd van het seizoen verloren. Wijhe ’92 was veel te sterk voor HVBS en won met 41-18.
Tegenstander Wijhe’92 werd vorig jaar kampioen in de Tweede Divisie, waar HVBS tweede eindigde. In de onderlinge confrontaties was Wijhe’92 toen al twee keer te sterk, al was in de laatste wedstrijd HVBS dichtbij. Dit seizoen was op een niveautje hoger Wijhe’92 met twee overwinningen gestart en had HVBS tweemaal verloren.
De krachtsverhoudingen waren ook nu duidelijk. Wijhe versterkte zich afgelopen zomer goed en kan ondertussen wel gezien worden als één van de topploegen in de eerste divisie. Dat liet zich snel blijken. Binnen de kortste keren was het 9-3 en bij rust was het al 18-9 en dus de wedstrijd al gespeeld.
Het begin van de tweede helft was HVBS ook nog eens helemaal niet wakker en kon Wijhe direct uitlopen naar 26-10. Een sterkere periode van HVBS leek ervoor te zorgen dat de tegengoals onder de 40 bleven, maar helaas wist Wijhe op het eind nog het verschil naar 41-18 te maken.

Aankomende zaterdag nieuwe kansen. Tegenstander is dan VZV 2. Aanvang om 19:30 in Sporthal de Stormvogel in Bunschoten-Spakenburg.

Lees hele bericht
09sep 23

2023-09-09 | HVBS DS1 – Foreholte DS1 | 20-29

Dames HVBS verliezen ook tweede duel

De dames van HVBS verloren zaterdagavond in sporthal De Stormvogel ook hun tweede duel in de Eerste Divisie. Foreholte uit Voorhout was met 20-29 te sterk.

Foreholte had simpelweg meer kwaliteit en ondanks de lagere gemiddelde leeftijd in vergelijking met de HVBS-dames, duidelijk ook meer ervaring op dit niveau. Na een redelijk gelijkopgaande beginfase sloegen de gasten een gaatje: 7-13. Mede door enkele 7-meterstops van keepster Jannike Koppelaar kwam HVBS voor rust dichterbij: 11-14.

In de eerste fase na rust ging het heel hard en liep Foreholte ver weg. Bij 14-24 – met nog tien minuten op de klok – was het duel gespeeld.

HVBS bleek in dit duel op de momenten dat Foreholte overschakelde van een 6-0- op een 5-1-verdediging moeite om erdoorheen te komen. Tel daarbij de fases op waarin de thuisclub in korte tijd enkele verkeerde keuzes maakte door een gebrek aan rust in het spel en het verhaal van deze wedstrijd is verteld.

Reactie trainer Bessel Grift:

Bron: De Bunschoter

Lees hele bericht
02sep 23

2023-09-02 | M.H.V. ’81 DS1 – HVBS DS1 | 31-16

MHV ’81 maatje te groot voor HVBS

Het debuut in de eerste divisie voor HVBS is geëindigd in een ruime nederlaag tegen M.H.V ’81. Op bezoek in Mill had HVBS delen van de wedstrijd kans tegen de ploeg die vorig jaar derde eindigde in de eerste divisie, maar in het geheel was de zelfverklaard titelkandidaat een stuk sterker.
In het begin van de wedstrijd was MHV ‘81 direct een stuk feller en opende de ploeg de score. Jet Steur scoorde bij 2-1 het eerste doelpunt van HVBS in de eerste divisie, maar de ploeg van Bessel Grift had al snel een time-out nodig; door een tussenstand van 9-3. Bij rust was het verschil al wel aardig gemaakt en stond de thuisploeg met 14-7 voor.

In de eerste tien minuten van de tweede helft kon HVBS terugkomen tot een verschil van vijf doelpunten, maar daarna liet de ploeg uit Mill zien dat zij al wat jaartjes langer in de eerste divisie spelen. Na 22-15 wist HVBS weinig potten meer te breken en uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 31-16.

Volgende week is de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegen Foreholte DS1 start de wedstrijd om 19:30 in Sporthal de Stormvogel.

Lees hele bericht
19apr 23

2023-04-15 | HVBS DS1 – Navique/SVBO DS1 | 30-26

Promovendus HVBS DS1 eindigt het seizoen op een mooie tweede plaats 
Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van het eerste seizoen in de tweede divisie op het programma. De tegenstander was Navique/SVBO die op dat moment nog konden degraderen. Hierdoor was de tegenstander erop gebrand om de twee punten mee naar huis te nemen om degradatie zo te voorkomen.
Voordat de wedstrijd werd gestart mochten de teams van de week op lopen met de dames van HVBS. Hierna ging de wedstrijd van start. HVBS liet meteen aan Navique/SVBO blijken dat hier niets veel te halen. Er werden snelle breaks gelopen en mooie aanvallen waardoor HVBS al snel op een voorsprong van 5-1 kwam te staan. Uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 16-8.
In de tweede helft liet Navique/SVBO zien dat zij niet zo maar opgaven en kwamen gevaarlijk in de buurt. In deze fase was het soms wat rommelig aan de kant van HVBS. HVBS rechtte de rug en liet voor het fantastische publiek nog mooie aanvallen zien. Uiteindelijk weet HVBS de wedstrijd te winnen in een stand van 30-26.
Hiermee is het seizoen van HVBS als promovendus in de tweede divisie afgelopen. Het team heeft een knappe prestatie geleverd door als tweede te eindigen. Nu staat HVBS in de wacht om een mogelijke promotie wedstrijd te spelen voor de eerste divisie.
Lees hele bericht
ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken