Team sponsoren

Alle berichten van Dames 1

14okt 19

2019-12-10 | Wesepe DS1 – HVBS DS1 | 21-17

Vandaag de uitwedstrijd tegen Wesepe DS1. Dat het een lastige wedstrijd zou worden wisten we. Het afgelopen seizoen hebben de dames van HVBS eenmaal gewonnen en eenmaal verloren, dus moesten ze aan de bak.

In het eerste kwartier worden de dames van HVBS overlopen door Wesepe en staan al snel op een achterstand van 7-0! Aan de dekking van HVBS lag het niet maar juist in de aanval weten we niet te scoren. Er wordt zo scherp geschoten dat elke keer weer de paal en de lat worden geraakt of op de keepster van Wesepe wordt geschoten. Jet Steur weet dan eindelijk de eerste tegentreffer te scoren. HVBS loopt steeds achter de feiten aan waardoor Wesepe uitloopt naar 9-1.
Uiteindelijk gaat HVBS de rust in met een verschil van 7 doelpunten de rust in 11-4.

Bij aanvang van de 2e helft komt HVBS goed uit de startblokken en nemen Annet Koelewijn en Marielle ter Horst het heft in handen door tweemaal achter elkaar te scoren waardoor het 12-7 wordt. Dan weet Wesepe de score weer uit te breiden en blijft het verschil tamelijk lang op 5 doelpunten.
Dat gaat de gehele 2e helft zo door. HVBS heeft in de eerste helft te weinig doel weten te treffen waardoor de opgelopen achterstand niet meer ingelopen kon worden.
Eindstand is dan ook 21-17.

Score verloop:
Sacha Roelofs 4
Marina Heinen-de Jong 3
Roos van Dijk-Koelewijn 2
Chrissie Rijkhoek 2
Marielle vd Horst 2
Jet Steur 1
Annet Koelewijn 1
Denise de Graaf-Zwaan 1
Naomi Zwaan 1

Lees hele bericht
06okt 19

2019-05-10 HVBS DS1 – DFS Arnhem DS1 | 19-27

Deceptie voor HVBS dames
Zo gedreven als de dames waren in de wedstrijd tegen OBW, zo gelaten leek het spel tegen DFS.
Niets lukte, ook in de dekking waren de dames niet alert. De nummer 4 van DFS weet DFS zo te sturen dat de dekking bij HVBS wel een gatenkaas lijkt, waarbij zij zelf ook instaat is om de bal in het net van de thuisploeg te laten verdwijnen. Binnen de kortst mogelijke keer staat HVBS al op achterstand. Dan gaan de koppies van de dames hangen en zijn ze niet instaat om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dit komt ook omdat HVBS meegaat in het tempo van DFS. Toch weet ook HVBS de doelpuntjes wel mee te pikken maar het scoringspercentage is te laag. In een
laatste noodgreep wordt er een 5-1 dekking neer gezet om de nr. 4 van DFS uit haar spel te halen, maar ook dit is te vergeefs. Tegen het einde van de eerste helft weten we dan nog terug te komen tot een stand van 10-13 waarbij ook de rust wordt ingegaan.
De 2e helft wordt dus ingegaan met een achterstand van 3 doelpunten. Met de gedachten dat dit overbrugbaar is worden we even met de neus op de feiten gedrukt. DFS loopt direct al uit 10-16
waardoor er al een gat geslagen wordt. Ook verder in de tweede helft loopt HVBS achter de feiten aan en weten we maar weinig trefzeker te zijn.
De eindstand wordt dan ook in het voordeel van DFS beslist in 19-27.
Er is dus werk aan de winkel.

Scores HVBS:
Marina Heinen-de Jong 7
Jet Steur 6
Marielle vd Horst 2
Denise de Graaf-Zwaan 2
Sacha Roelofs 1
Annet Koelewijn 1

Lees hele bericht
29sep 19

2019-28-09 | OBW DS1 – HVBS DS1 | 19-20

Dames HVBS pakken eerste zege

Zaterdag 28 september 2019 is het weer zover voor de dames van HVBS, de eerste competitiewedstrijd seizoen 2019/2020 gaat van start.
De wedstrijd wordt gespeeld bij OBW te Zevenaar. Dit is altijd een lastige wedstrijd voor de HVBS dames.
Vol goede moed reizen de dames af. In de kleedkamer zijn de dames gemotiveerd om de punten mee naar Spakenburg te nemen.
Het is jammer bij deze wedstrijd dat er geen koppelscheidsrechters aanwezig zijn, zodat de wedstrijd door 1 scheidsrechter geleid gaat worden.
Zoals verwacht gaat de eerste helft gelijk op waarin OBW de score weet te openen. Dit duurt weliswaar niet lang. Denise de Graaf-Zwaan trekt met een treffer de score op gelijke hoogte, waarna Marina Heinen-de Jong de stand naar 1-3 tilt. De gehele eerste helft gaat gelijk op.
Wat opvalt is dat HVBS regelmatig tegen een gele kaart en 2 minuten tijdstraf aanloopt, dit waar OBW van gevrijwaard wordt. Dat het een lastige wedstrijd wordt blijkt wel uit de
ruststand. 10-11 in het voordeel van HVBS.Bij de eerste aanval in de tweede helft brengt OBW de stand weer op gelijke hoogte 11-11. En weer komt HVBS op 2 doelpunten voorsprong door Denise de Graaf-Zwaan en Marina Heinen-de Jong.
Daar waar HVBS speelt als een collectief, vervallen ze ook in een te snelle doelpoging in de aanval waardoor OBW zelfs op voorsprong komt. HVBS blijkt over een goede veerkracht te
beschikken en weet zelfs 2 maal te scoren in een ondertal situatie waar 2 speelsters 2 minuten tijdstraf hebben gekregen!
5 min voor het eindsignaal is de stand 17-20 en weet OBW terug te komen tot 18-20 en zelfs 19-20 door een break-out in de laatste minuut. Dit is dan ook de eindstand.
Dus een beladen wedstrijd waarin HVBS de punten toch mee kan nemen naar Spakenburg.

Score verloop:
Marina Heinen-de Jong 7
Marielle van der Horst 6
Jet Steur 4
Denise de Graaf-Zwaan 2
Annet Koelewijn 1
Lees hele bericht
08apr 19

2019-06-04 | HVBS DS1 – Lettele DS1 | 30-33

Vanavond de laatste wedstrijd van het seizoen 2018/2019 en er moest gespeeld worden tegen de dames van Lettele die de 2e plek innemen. Dit is ook goed te merken, Lettele bracht dan ook een bus vol supporters mee. De Stormvogel heeft tijdens een handbalwedstrijd dit seizoen nog niet zoveel supporters gehad als vanavond. Zij waren dan ook in de meerderheid!!! Het was dan ook een gezellige boel.

De dames van HVBS hadden er zin in, er staat voor HVBS niets op het spel dus konden zij vrijuit spelen natuurlijk wilden zij de 2 punten in Spakenburg houden. De dames gingen voortvarend van start en stonden al snel op een voorsprong van 2-1. De aanwezige supporters van Spakenburg lieten zich dus ook horen. In de eerste 15 tot 20 minuten weten Marina Heinen – de Jong 5x en Marielle van der Horst 3x te scoren 11-10. Sacha Roelofs brengt de stand dan op 12-10. Hierna weet Lettele toch weer op gelijke hoogte te komen en gaat de stand tot het einde van de 1e helft gelijk op 16-17.

Waar in de eerste helft HVBS de score wist te openen is het nu Lettele die het eerste doelpunt maakt 16-18. Vanaf dat moment blijft Spakenburg tegen een achterstand aan kijken en loopt Lettele zelfs uit naar 27-22. Dit komt hoofdzakelijk door het feit dat Marina Heinen – de Jong mandekking krijgt en door schuift naar de cirkel. Daardoor raakten onze opbouw speelsters het overzicht wat kwijt.

Maar HVBS geeft niet op, mede door het op dreef zijn van Sacha Roelofs die 5x achter elkaar trefzeker is en ze komen terug tot 27-30. Helaas duurt de wedstrijd dan te kort voor HVBS en eindigt de wedstrijd in 30-33.

Het was wel een wedstrijd voor het aanwezige publiek, hij zat vol spanning en een van beide zijde een leuke wedstrijd.

Helaas was dit voor Roos van Dijk – Koelewijn de laatste wedstrijd voor Dames 1. Dit is een aderlating voor de dames van Spakenburg. Wij bedanken Roos dan ook voor haar tomeloze inzet als speelster maar ook daar buiten voor de vereniging.

De dames van Spakenburg sluiten deze competitie af met een verdiende 4 e plek en mogen trots zijn op zichzelf met het behalen van deze 4 e plek, zeker als we terug kijken naar een moeizame eerste helft van het seizoen. Dit alles had te maken met diverse blessures. Natuurlijk bedanken wij ook de gastspeelsters die er voor hebben gezorgd dat we de wedstrijden met voldoende speelsters konden aanvangen.

Terug kijkend hebben de dames het goed gedaan.

Score verloop:

Marina Heinen – de Jong 7
Sacha Roelofs 7
Marielle van der Horst 4
Roos van Dijk – Koelewijn 3
Jet Steur 3
Denise Zwaan 2
Chrissie Rijkhoek 2
Annet Koelewijn 2

Lees hele bericht
25mrt 19

2019-23-03 | T.V.O. DS1 – HVBS DS1 | 31-20

Dames HVBS dramatisch ten onder bij T.V.O DS1.
Zaterdagavond was het voor de dames van HVBS een wedstrijd om de 3e plaats zeker te stellen. Helaas veranderde dit in een deceptie.
Zeker de afgelopen wedstrijden waar de dames als collectief balden, was dat vanavond niet te bespeuren. Weliswaar startte HVBS aan het begin van de wedstrijd met een voorsprong van 2 doelpunten waarna T.V.O. de aansluitingstreffers scoorde.
Gedurende het eerste gedeelte van de 1e helft en het uitstekende keeperswerk kon HVBS redelijk bij blijven 5-5.
Vanaf dat moment weet T.V.O. uit te lopen van 5-5 naar 10-6. Ondanks dat onze rechterhoekspeelster Marielle van der Horst op schot is in de 1e helft (5x), blijft de achterstand voor HVBS steeds met 3 tot 4 doelpunten. Bij de rust is het dan 13-9.
Ondanks dat trainer Eric Reumer tijdens de rust de dames probeert te motiveren en als collectief wil laten handballen heeft dit geen resultaat in de 2e helft. T.V.O. weet telkens de verdediging van HVBS te doorboren. HVBS blijft achter de feiten aanlopen, er is geen structuur meer in de dekking en ontstaat er ook veel balverlies.
Als je als ploeg in de eerste helft maar 9 doelpunten scoort en in de 2e helft 11 doelpunten, (waarbij Sacha Roelofs 6 maal scoort vanuit de linkerhoek) doet HVBS het in de aanval niet goed en verliezen we de wedstrijd in de dekking.
Vanaf de stand 22-17 komt HVBS niet meer aan het handballen toe. T.V.O. maakt gebruik van snelle tegenaanvallen en loopt dan ook uit naar de eindstand van 31-20

Scoreverloop:
Sacha Roelofs 6
Marielle v/d Horst 6
Jet Steur 4
Marina Heinen-de Jong 2
Naomi Zwaan 1
Denise Zwaan 1

Lees hele bericht
17mrt 19

2019-16-03 | HVBS DS1 – Wesepe DS1 | 22-22

HVBS LAAT PUNT LIGGEN..

Vanavond zal HVBS 2 punten moeten pakken op de Dames van Wesepe. Met de uitwedstrijd in het achterhoofd waarbij we de gehele wedstrijd op voorsprong hebben gestaan, hebben de laatste 10
minuten ons de das om gedaan.
HVBS begint de wedstrijd opent de wedstrijd met 2 snelle doelpunten. Dat zou de burger moed moeten geven. Wesepe weet de stand terug te brengen tot 3-3. Toch weten de dames van Wesepe het HVBS moeilijk te maken. De gehele eerste helft gaat het gelijk op en weet Wesepe met 1 doelpunt verschil de rust in te gaan 8-9.
Bij de start van de 2e helft scoort Wesepe het eerste doelpunt 8-10.  HVBS weet dan toch weer vat te krijgen op de wedstrijd en komt terug door 3 goals op rij. 2x van Marina Heinen-de Jong en 1x van Annet Koelewijn. Stand 14-13. Wesepe is instaat om toch weer te scoren en het verschil met 1 doelpunt in hun voordeel om te zetten. Dan is het de beurt aan Marielle van der Horst die in eerste instantie de stand weet terug te brengen naar 15-15 en zelf door 2 uitstekend aangespeelde ballen (Annet Koelewijn en Marina Heinen-de Jong) vanuit de break-out weet te scoren 17-15. Vanaf dat moment blijft HVBS met 1 doelpunt verschil de voorsprong houden. Dan slaat het noodlot toe waarbij Chrissie Rijkhoek zeer ten onrechte een tijdstraf van 2 min krijgt. Dit resulteert in een overtal voor Wesepe waar ze gretig gebruik van maken. Eindstand is 22-22. Ondanks dat  HVBS 1 punt binnen weet te slepen, dit mede door uitstekend keeperswerk van Hillegonde van Twillert-Bos, voelt dit toch aan als een verlies.

Score verloop:
Marina Heinen-de Jong 8
Marielle van der Horst 4
Annet Koelewijn 4
Chrissy Rijkhoek 2
Sacha Roelofs 2
Denise Zwaan 1
Jet Steur 1

Lees hele bericht
10mrt 19

2019-09-03 | Pacelli DS1 – HVBS DS1 | 21-20

PACELLI KRUIPT DOOR HET OOG VAN DE NAALD!
Vanavond treden de dames van HVBS aan tegen de dames van Pacelli die de 2e plek innemen op de ranglijst en zeker aanspraak maken op het kampioenschap in de Hoofdklasse.
HVBS moet het vanavond zonder Lieke Prins en Josine van Halteren doen, maar heeft wel de
beschikking over Naomi Zwaan en Nathalie Hopman. De dames zijn naar Zieuwent gereisd met het doel 2 punten mee te nemen naar Spakenburg.
Bij de aanvang van de wedstrijd hadden we niet gerekend op een hele snelle achterstand van 3-0.
Rosemary van Dijk – Koelewijn weet dan vanaf de linker opbouw het 1e doelpunt voor HVBS te scoren 3-1. Ook Pacelli scoort weer 4-1. Pacelli speelt razend snel waar HVBS in de dekking niet direct een antwoord op heeft.
Marina Heinen – de Jong brengt de achterstand terug naar 4-2, maar dan komt Pacelli echt los en loopt uit naar 9-2. Daarna begint ook de dekking van HVBS meer greep te krijgen op de aanvalsstorm van Pacelli en weten door scores van Marina, Rosemary, Sacha en Jet de achterstand te verkleinen naar 10-6.
Bij het ingaan van de rust is de stand dan inmiddels 12-7.
De 2e helft opent Marielle van der Horst vanuit de rechthoek 12-8. Bij de stand van 16-8 gaat het steeds beter met HVBS en komen de dames terug tot 16-11. Dan gaat HVBS echt los en weten
steeds verder in te lopen. HVBS speelt deze periode echt als een collectief en ze weten de score op gelijke hoogte te brengen tot 19-19. Dan slaat het noodlot toe met 2 tijdstraffen waardoor Pacelli toch weer op 2 punten verschil komt 21-19. Vlak voor het eindsignaal brengt Natalie Hopman de uiteindelijke stand op 21-20.
Score verloop:
Marina Heinen – de Jong  8
Rosemary van Dijk – Koelewijn  4
Jet Steur  2
Annet Koelewijn  2
Marielle van der Horst  2
Sacha Roelofs  1
Nathalie Hopman  1
Lees hele bericht
17feb 19

2019-16-02 | HVBS DS1 – DFS/Arnhem DS1 | 36-29

Dames HVBS bereiken 3e plaats in de Hoofdklasse
 
HVBS treed vanavond aan tegen de dames van DFS/Arnhem. Een ploeg waar ze nog een appeltje mee te schillen hebben. De uitwedstrijd werd met een te groot verschil verloren.
Keepster Hillegonde van Twillert-Bos is vanavond niet van de partij. De honneurs worden waargenomen door Stefanie de Graaf en Maud ter Haar.
Als we terug kijken naar de 4 laatst gespeelde wedstrijden zit de flow er bij HVBS erin, 3 gewonnen en 1 gelijk gespeeld.
Maar vanavond wordt het dus DFS.
Tijdens de voorbespreking wordt aangegeven dat we als collectief dienen te spelen en de 2 linkshanders van DFS niet in de gelegenheid moeten laten komen om het spel te dicteren. Gedurende de eerste 20 minuten heeft HVBS er toch duidelijk moeite mee. DFS opent dan ook de score. HVBS trekt het wel weer gelijk maar toch blijven beide ploegen de stand in evenwicht te houden. Tot 10 minuten voor het rustsignaal bereikt DFS een kleine voorsprong 15-16.
Maar HVBS gaat toch de rust in met een belangrijke voorsprong, stand van 18-16.
Na de rust gaat HVBS voortvarend van start en loopt uit naar 21-16. Gedurende het 1e kwartier blijft de voorsprong loopt HVBS zelfs uit naar een verschil van 7 doelpunten 27-20 en loopt DFS achter de feiten aan.
HVBS geeft deze voorsprong niet meer uit handen ondanks dat de dames in de laatste 5 min tegen een 2 min tijdstraf aanlopen. HVBS sluit de wedstrijd af met een eindstand van 36-29.
HVBS is de komende 2 weekenden vrij om dan op 9 mrt de wedstrijd tegen Pacelli te spelen .
Score verloop:
Marina Heinen- de Jong 12
Lieke Prins 7
Josine van Halteren 4
Jet Steur 4
Sacha Roelofs 3
Naomi Zwaan 2
Mariëlle van der Horst 2
Denise Zwaan  2
Lees hele bericht
10feb 19

2019-09-02 | HVBS DS1 – Bentelo DS2 | 27-23

Zou het vandaag een 2 punten wedstrijd worden in het voordeel van HVBS? De dames hebben geen goede herinnering aan de uit gespeelde wedstrijd tegen Bentelo. Bentelo maakte destijds gebruik van hars waar de dames van HVBS niet mee konden spelen, Bentelo won deze wedstrijd 30-17.
Maar nu naar de wedstrijd te Spakenburg. In de kleedkamer werd duidelijk aangegeven dat als wij als collectief zouden handballen we deze wedstrijd zouden moeten kunnen winnen, want nu was Bentelo in het nadeel daar in de Stormvogel niet met hars gespeeld mag worden. Er wordt dan ook voltallig geroepen WE GAAN ERVOOR.

Bij aanvang van het eerste fluitsignaal is het in eerste instantie wat nerveus wat resulteert in een 0-2 achterstand. Toch wordt dit als snel teruggedraaid door Roos van Dijk-Koelewijn en Marina Heinen-de Jong met 2 dodelijke schoten vanaf de rechter opbouw en linker opbouw 2-2. Toch weet Bentelo weer op voorsprong te komen 2-3. Maar dan is het afgelopen. HVBS loopt uit van 3-3 naar 6-4.
HVBS begint nu echt aan het collectieve spel en lopen steeds verder uit van 6-4 naar 11-7.
Bentelo handbalt tegen zichzelf en kunnen de opgelopen achterstand niet meer ombuigen naar een voorsprong. Met het rustsignaal gaat HVBS met een voorsprong van 18-11 de kleedkamer in.
Van belang is nu om in de 2e helft hetzelfde collectief vast te blijven houden.

Bij het begin van de 2e helft opent Sacha Roelofs met het eerste doelpunt met een geplaatst schot vanuit de linkerhoek 19-11. Gemiddeld blijft de voorsprong op Bentelo 5 doelpunten. Elke speelster van HVBS weet haar doelpuntje mee te pakken. Dus als we spreken over collectief handballen hebben de dames van HVBS wel een aantal veren verdiend.
Eindstand 27-23. Door deze overwinning stijgen de dames van HVBS naar de 4e plek in de competitie en wordt Bentelo met 2 verliespunten naar huis gestuurd.

Score verloop:
Marina Heinen-de Jong        11
Roos van Dijk-Koelewijn        4
Lieke Prins         4
Marielle van der Horst    2
Sacha Roelofs        2
Annet  Koelewijn        1
Denise  Zwaan       1
Jet Steur        1
Naomi Zwaan        1

Lees hele bericht