Team sponsoren

Alle berichten van Dames 1

17feb 19

2019-16-02 | HVBS DS1 – DFS/Arnhem DS1 | 36-29

Dames HVBS bereiken 3e plaats in de Hoofdklasse
 
HVBS treed vanavond aan tegen de dames van DFS/Arnhem. Een ploeg waar ze nog een appeltje mee te schillen hebben. De uitwedstrijd werd met een te groot verschil verloren.
Keepster Hillegonde van Twillert-Bos is vanavond niet van de partij. De honneurs worden waargenomen door Stefanie de Graaf en Maud ter Haar.
Als we terug kijken naar de 4 laatst gespeelde wedstrijden zit de flow er bij HVBS erin, 3 gewonnen en 1 gelijk gespeeld.
Maar vanavond wordt het dus DFS.
Tijdens de voorbespreking wordt aangegeven dat we als collectief dienen te spelen en de 2 linkshanders van DFS niet in de gelegenheid moeten laten komen om het spel te dicteren. Gedurende de eerste 20 minuten heeft HVBS er toch duidelijk moeite mee. DFS opent dan ook de score. HVBS trekt het wel weer gelijk maar toch blijven beide ploegen de stand in evenwicht te houden. Tot 10 minuten voor het rustsignaal bereikt DFS een kleine voorsprong 15-16.
Maar HVBS gaat toch de rust in met een belangrijke voorsprong, stand van 18-16.
Na de rust gaat HVBS voortvarend van start en loopt uit naar 21-16. Gedurende het 1e kwartier blijft de voorsprong loopt HVBS zelfs uit naar een verschil van 7 doelpunten 27-20 en loopt DFS achter de feiten aan.
HVBS geeft deze voorsprong niet meer uit handen ondanks dat de dames in de laatste 5 min tegen een 2 min tijdstraf aanlopen. HVBS sluit de wedstrijd af met een eindstand van 36-29.
HVBS is de komende 2 weekenden vrij om dan op 9 mrt de wedstrijd tegen Pacelli te spelen .
Score verloop:
Marina Heinen- de Jong 12
Lieke Prins 7
Josine van Halteren 4
Jet Steur 4
Sacha Roelofs 3
Naomi Zwaan 2
Mariëlle van der Horst 2
Denise Zwaan  2
Lees hele bericht
10feb 19

2019-09-02 | HVBS DS1 – Bentelo DS2 | 27-23

Zou het vandaag een 2 punten wedstrijd worden in het voordeel van HVBS? De dames hebben geen goede herinnering aan de uit gespeelde wedstrijd tegen Bentelo. Bentelo maakte destijds gebruik van hars waar de dames van HVBS niet mee konden spelen, Bentelo won deze wedstrijd 30-17.
Maar nu naar de wedstrijd te Spakenburg. In de kleedkamer werd duidelijk aangegeven dat als wij als collectief zouden handballen we deze wedstrijd zouden moeten kunnen winnen, want nu was Bentelo in het nadeel daar in de Stormvogel niet met hars gespeeld mag worden. Er wordt dan ook voltallig geroepen WE GAAN ERVOOR.

Bij aanvang van het eerste fluitsignaal is het in eerste instantie wat nerveus wat resulteert in een 0-2 achterstand. Toch wordt dit als snel teruggedraaid door Roos van Dijk-Koelewijn en Marina Heinen-de Jong met 2 dodelijke schoten vanaf de rechter opbouw en linker opbouw 2-2. Toch weet Bentelo weer op voorsprong te komen 2-3. Maar dan is het afgelopen. HVBS loopt uit van 3-3 naar 6-4.
HVBS begint nu echt aan het collectieve spel en lopen steeds verder uit van 6-4 naar 11-7.
Bentelo handbalt tegen zichzelf en kunnen de opgelopen achterstand niet meer ombuigen naar een voorsprong. Met het rustsignaal gaat HVBS met een voorsprong van 18-11 de kleedkamer in.
Van belang is nu om in de 2e helft hetzelfde collectief vast te blijven houden.

Bij het begin van de 2e helft opent Sacha Roelofs met het eerste doelpunt met een geplaatst schot vanuit de linkerhoek 19-11. Gemiddeld blijft de voorsprong op Bentelo 5 doelpunten. Elke speelster van HVBS weet haar doelpuntje mee te pakken. Dus als we spreken over collectief handballen hebben de dames van HVBS wel een aantal veren verdiend.
Eindstand 27-23. Door deze overwinning stijgen de dames van HVBS naar de 4e plek in de competitie en wordt Bentelo met 2 verliespunten naar huis gestuurd.

Score verloop:
Marina Heinen-de Jong        11
Roos van Dijk-Koelewijn        4
Lieke Prins         4
Marielle van der Horst    2
Sacha Roelofs        2
Annet  Koelewijn        1
Denise  Zwaan       1
Jet Steur        1
Naomi Zwaan        1

Lees hele bericht
03feb 19

2019-02-02 | Travelbags/HV Zwolle DS1 – HVBS DS1 | 21-23

HVBS pakt 2 belangrijke punten

De dames van HVBS hebben vanavond een belangrijke uitwedstrijd tegen Travelbags/HV te Zwolle. Als ze deze wedstrijd weten te winnen kunnen zij van de 7e naar de 5e plek stijgen.
In de kleedkamer benadrukt trainer Eric Reumer het belang van deze wedstrijd nog maar eens. Er moet gespeeld worden als een collectief en als het even niet lukt om dan individueel proberen de wedstrijd te winnen. Er wordt gestart met een 6-0 dekking. Ondanks dat de verdediging goed staat opent Travelbags/HV de score. De eerste de beste tegenaanval trekt Annet Koelewijn vanuit de linkerhoek de score weer op gelijke hoogte 1-1. Toch lukt het Travelbags/HV uit te lopen naar 4-2. Daarna weet HVBS de stand weer tot gelijke hoogte te brengen 4-4. Vanaf dat moment gaat de score gelijk op tot de stand van 7-7. Daarna vinden de dames van HVBS het wel genoeg en lopen uit naar 7-10. Bij het ingaan van de rust heeft Travelbags-HV de stand weer teruggebracht tot 10-11. De spanning zit er dus goed in deze wedstrijd.
In de rust geeft trainer Eric Reumer aan dat er in de kleedkamer van Travelbags-HV wel een donderpreek zal plaatsvinden waardoor deze dames geladen aan de 2e helft zullen beginnen.
En ja hoor bij de eerste de beste aanval trekken zij de stand weer gelijk 11-11.
Vanaf dat moment neemt HVBS het heft weer in handen en zorgt er voor dat ze uitlopen naar een verschil van 2 doelpunten. Dit gaat gedurende de 2e helft zo door. HVBS loopt zelfs uit naar een verschil van 3 doelpunten 18-21. Maar dan lijkt het noodlot toe te slaan. Roos van Dijk-Koelewijn krijgt vijf minuten voor tijd een 2 minuten tijdstraf en daardoor komt Travelbags/HV terug tot 20-21. Maar door het hoofd koel te houden en goed keeperswerk van Hillegonde van Twillert-Bos trekt HVBS de wedstrijd toch naar zich toe. Eindstand 21-23.
Dus….  de 2 punten gaan mee terug naar Spakenburg en een 5e plek.

Score verloop:
Annet Koelewijn   3
Lieke Prins   7
Marina Heinen-de Jong   3
Roos van Dijk-Koelewijn   3
Mariëlle van der Horst   2
Jet Steur   3
Josine van Halteren   1
Denise Zwaan   1

Lees hele bericht
03feb 19

HVBS verlengt ook met Rob Arnoldus

In vervolg op de recente contractverlenging met onze hoofdtrainer/-coach Eric Reumer heeft HVBS ook de samenwerking met keepertrainer / assistent coach Rob Arnoldus met een jaar verlengd tot en met het seizoen 2019-2020. Beide blijven dus nog een seizoen met een optie op nog 1 jaar.  Het bestuur is blij dat Rob blijft assisteren en de keeperstraining van de damesselectie en de A en B jeugd ook volgend seizoen voor zijn rekening neemt. Keepers kunnen in een wedstrijd het verschil maken. Daarom is het goed dat zij specifieke training krijgen en van de ervaring van Rob gebruik kunnen maken.

Lees hele bericht
27jan 19

2019-26-01 | HVBS DS1 – WHC DS1 | 21-18

Vandaag treden de dames aan tegen de dames WHC. De uitwedstrijd op 27 0kt 2018 tegen WHC hebben de dames nipt verloren met 20-19, dus hebben zij wat goed te maken.
We kunnen vanavond met de voltallige selectie aantreden met daarbij een nieuwe aanwinst voor HVBS en wel spelende onder nr 11 Jet Steur. Jet is overgekomen van Don Bosco Gent uitkomend in de 1e Nationale Dames.
Ook waren onze sponsoren vanavond aanwezig ( Jachthaven Nieuwboer, Albert v. Halteren, Ad Kok Schilderwerken en Bodu Staal, Wouter Bos. Helaas was van Duinkerken Sport en Recreatie verhinderd) deze waren dus ook een belangrijke impuls om de 2 punten in Spakenburg te houden.
Na het eerste fluitsignaal weten de dames van WHC de wedstrijd te openen met een voorsprong van 2 doelpunten. Dit is echter niet van lange duur. Annet Koelewijn (LH) en Josine v Halteren (RO) weten de score gelijk te trekken 2-2. Dit is voor HVBS niet voldoende en lopen uit naar 4-2. WHC is in staat nog wel te scoren maar HVBS weet een gaatje te slaan van 4 doelpunten 8-4. Naar mate de eerste helft vordert blijft het verschil de 4 doelpunten. Dan lopen de dames verder uit 5 doelpunten en zelfs 6 doelpunten. De eerste helft wordt dan ook afgesloten met de stand van 14-8
Bij de aanvang van de 2e helft weet WHC de stand terug te brengen naar 14-12. Het zal toch niet weer gebeuren dat HVBS in de 2e helft de voorsprong uit handen geeft. Gelukkig weten Lieke Prins (MO) en Annet Koelewijn (RH) het verschil weer terug te brengen naar de stand van 16-12. Ook Jet Steur weet haar doelpunten mee te pakken m.a.w een prima generale.
Jammer is dat de scheidsrechter in de 2e helft het hogere tempo niet meer bij kon houden, waardoor er nogal wat dubieuze beslissingen werden genomen. Je kunt als scheidsrechter vanaf de middenstip de wedstrijd niet goed beoordelen. In de Landelijke Hoofdklasse lopen we er steeds vaker tegenaan dat er geen koppelscheidsrechters aanwezig zijn en dan maar 1 scheidsrechter de wedstrijd moet begeleiden.
Dit even terzijde en terug naar de wedstrijd. WHC weet terug te komen tot een stand van 16-14 maar daarna nemen de dames van HVBS het heft weer in handen en lopen uit naar een eindstand van 21-18.
De 2 punten blijven dus in Spakenburg en de avond wordt afgesloten onder het genot van een
drankje en een hapje, in het bijzijn van de sponsoren die wij natuurlijk hartelijk danken voor hun
steun en aanwezigheid.
Score verloop:
Mariëlle van der Horst   4
Marina Heinen-de Jong  4
Annet Koelewijn  3
Jet Steur  3
Roos van Dijk-Koelewijn  2
Lieke Prins  2
Denise Zwaan  1
Josine van Halteren  1
Brigitte van Diermen 1
Lees hele bericht
20jan 19

2019-19-01 | Overwetering DS1 – HVBS DS1 | 21-21

Vandaag spelen de dames van HVBS tegen de dames van Overwetering. Een wedstrijd waar 2 punten gehaald moeten worden. De eerste fase van de 1e helft gaat redelijk gelijk op. HVBS kijkt de gehele 1e helft tegen een achterstand aan maar weten wel te volgen. In de dekking hadden wij moeite met 3 speelsters van Overwetering tw nr.14 viermaal doeltreffend, nr 5 vijfmaal en nr 7 driemaal. Dat zijn al 11 doelpunten. Bij het rustsignaal gaat HVBS met 13-11 achterstand de kleedkamer in. In de kleedkamer worden de puntjes op de i gezet door trainer Eric Reumer.

Bij aanvang van de 2e helft lijkt het er op dat Overwetering het kruit heeft verschoten. De 2 doelpunten achterstand wordt omgebogen in een voorsprong voor HVBS. Het gaat weliswaar nog gelijk op maar de dames van HVBS weten een voorsprong te pakken van 16-19.
Toch weet Overwetering terug te komen tot 19-20. Het lijkt erop dat HVBS toch de winst mee neemt naar Spakenburg. 4 minuten voor het eindsignaal is de stand 19-21 voor HVBS. Dan slaat het noodlot toe, 2 minuten tijdstraf waardoor Overwetering terugkomt tot 20-21 en er zelfs nog een gelijkspel weet uit te sleuren 21-21 en de 2 punten weet te verdelen.
De dames van HVBS hadden het qua spel in de 2e helft verdiend om de 2 punten mee te nemen naar Spakenburg. Overwetering is door het oog van de naald gekropen.

Score verloop:
Marina Heinen-de Jong 6
Lieke Prins     5
Annet Koelewijn      3
Marielle vd Horst    2
Denise Zwaan      2
Sacha Roelofs      1
Roos van Dijk-Koelewijn      1
Josine van Halteren       1

Lees hele bericht
13jan 19

2019-12-01 | HVBS DS1 – OBW DS1 | 21-26

De dames van HVBS spelen vanavond de thuiswedstrijd tegen de dames van OBW. Deze wedstrijd zou de 2-punten wedstrijd voor HVBS moeten zijn maar de werkelijkheid was anders. OBW opent de score waarop Lieke Prins de stand weer gelijk trekt 1-1. OBW weet steeds de voorsprong te pakken waardoor HVBS achter de feiten aan loopt. OBW weet zelfs uit te lopen naar 5-10. Wellicht speelde de spanning om OBW met 2 verlies punten naar huis te sturen te groot. OBW was in staat om steeds weer de dekking van HVBS te omzeilen. HVBS had ook de pech dat regelmatig de paal of de lat geraakt werd, daardoor wordt er teveel individueel op het doel van OBW geschoten. Toch weet HVBS de rust in te gaan met een achterstand van maar 2 doelpunten 11-13.
Na de rust brengt HVBS de stand terug naar 1 doelpunt verschil 12-13 dit toch tevergeefs. OBW pakt de draad weer op en loopt uit naar 13-17. HVBS gaat steeds meer tegen zichzelf handballen waardoor zij steeds tegen een achterstand van 5/6 doelpunten aan blijven kijken. De aanvallen van HVBS worden niet volledig uitgespeeld waardoor deze diverse malen werden onderbroken door OBW. De keepster van OBW staat ook een uitstekende partij te keepen. Ook de 4 dames die zijn overgekomen van de
A jeugd krijgen deze wedstrijd hun speelminuten en weten zich prima te weren.
Helaas gaan de 2 punten mee naar Zevenaar met een eindstand van 21-26.

Deze wedstrijd moeten we snel vergeten en ons opmaken voor de volgende wedstrijd tegen Overwetering.

Score verloop:
Marina Heinen-de Jong      8
Lieke Prins     4
Mariëlle vd Horst   4
Annet Koelewijn     2
Roos van Dijk-Koelewijn      2
Sacha Roelofs    1

Lees hele bericht
06jan 19

2019-05-01 | ESCA-handbal DS1 – HVBS DS1 | 22-28

Vandaag is het weer zover de dames van HVBS mogen aantreden tegen de dames van Esca-handbal met 3 nieuwe dames die zijn toegevoegd aan het 1e team tw Naomi Zwaan, Nathalie Hopman en keepster Stefani de Graaf. Afwezig wegens werkzaamheden Brigitte van Diermen. Deze dames zullen de 2e helft van de competitie het 1e dames team versterken.
We wisten dat ESCA er op gebrand zou zijn om HVBS met 2 verliespunten naar huis te sturen maar dat pakte anders uit.
De thuisploeg mocht even weglopen naar een stand van 2-0 maar dat werd al heel snel omgezet naar een voorsprong van 2-6 en 4-8 voor HVBS. Toch weet ESCA de stand gelijk te trekken tot 12-12.
Vlak voor de rust scoort HVBS. De ruststand is dan ook 12-13.

De 2e helft gaan beide ploegen gelijk op tot een stand van 19-20. Vanaf dat moment krijgen de dames van HVBS vleugels en weten de score steeds verder uit te breiden. ESCA pakt nog wel een doelpuntje mee maar de uiteindelijke eindstand is voor HVBS 22-28.
Ook deze 2 punten gaan mee naar Spakenburg.

Score verloop:
Roos van Dijk-Koelewijn        5
Marielle van der Horst    5
Annet Koelewijn     5
Josine van Halteren    4
Lieke Prins        4
Denise Zwaan    4
Sacha Roelofs    1

Lees hele bericht
17dec 18

2018-15-12 | Lettele DS1 – HVBS DS1 | 32-24

Vandaag de uitwedstrijd tegen de dames van Lettele. In eerste instantie zouden we met 1 wisselspeelster afreizen naar Bathmen maar we hadden het voordeel dat we een beroep konden doen op Naomi Zwaan (A jeugd speelster) zodat we toch nog aankonden treden met 2 wisselspeelsters op de bank. Gelukkig was onze keepster Hillegonde van Twillert-Bos weer van de partij na een lange knieblessure.
HVBS ging voortvarend van start en ze wisten in een kort tijdsbestek uit te lopen naar een stand van 1- 4. Daarna kreeg Lettele meer grip op de wedstrijd en wist de achterstand om te buigen naar een voorsprong van 7-6. Tot iets meer dan halverwege de wedstrijd ging het gelijk op totdat keepster Hillegonde tijdens een break out van Lettele de bal zo hard op het gezicht kreeg waardoor zij niet meer in staat was om verder te keepen. Reserve keepster Hellen moest daardoor de plaats onder de lat overnemen. HVBS was dusdanig van slag dat de voorsprong van Lettele snel werd uitgebreid tot de rust. Ruststand 17-12 in het voordeel van Lettele.
Bij het ingaan van de 2e helft weet HVBS terug te komen tot een achterstand van 3 doelpunten 19-16. Hierbij worden door HVBS 2 strafworpen niet benut. In de laatste 10 minuten speelt HVBS door dubieuze beslissingen 2-maal in ondertal. Vanaf dat moment was de wedstrijd gelopen in het voordeel van Lettele. Eindstand 32-24
Score verloop:
Lieke Prins 7
Sacha Roelofs 4
Roos van Dijk-Koelewijn 4
Mariëlle van der Horst 3
Josine van Halteren 3
Annet Koelewijn 2
Denise Zwaan 1
Lees hele bericht
09dec 18

2018-08-12 | HVBS DS1 – T.V.O. DS1 | 20-25

De dames treden vanavond in eigen huis aan tegen de dames van TVO die qua stand in de competitie gelijk staan met evenveel punten als de dames van HVBS (8 punten). Lieke Prins-Diender is deze wedstrijd ook weer van de partij net als keepster Hillegonde van Twillert-Bos na een lange blessure.
Door een polsblessure van keepster Hellen v/d Hoogen start Maud ter Haar (B jeugd 16jr) in de basis. Dit moet dus een wedstrijd worden waarbij HVBS op 10 punten kan komen.

In eerste instantie komt HVBS op achterstand, maar deze wordt weer snel weggewerkt. Gedurende de eerste helft weet HVBS op 2 doelpunten verschil te komen, maar verzuimen ze om dit verder uit te bouwen. Bij het toekennen van een strafworp past trainer Eric Reumer een keeperswissel toe (Stefanie de Graaf keepster van Dames A). Deze weet de strafworp te keren. Ook de 2 speelsters van de dames A (Naomi Zwaan en Brigitte van Diermen) weten hun doelpunten mee te pikken.
HVBS gaat de rust in met een voorsprong van 1 doelpunt 15-14.

Na de rust wordt de stand direct weer gelijk getrokken door TVO. Toch weet HVBS weer een voorsprong van 2 naar zich toe te trekken. Dan gaan de scheidsrechters discutabele beslissingen nemen en komt TVO terug tot een stand van 19-19. Vanaf dat moment hebben de dames van HVBS pech en treffen bijna alleen nog de paal of de lat. Maud ter Haar heeft een prima wedstrijd staan keepen. Het inbrengen van Keepster Hillegonde kon het tij ook niet keren. Het spel werd nerveuzer. Omdat HVBS geen doel meer weet te treffen loopt TVO uit naar een eindstand van 20-25

Score verloop HVBS

Sacha Roelofs 4
Marina Heinen-de Jong 4
Lieke Prins-Diender 4
Brigitte van Diermen 3
Roos van Dijk-Koelewijn 1
Denise Zwaan 1
Naomi Zwaan 1
Josine v Halteren 1
Marielle v/d Horst 1

Lees hele bericht