Ga naar hoofdinhoud

Tessa Nieborg wil clubgevoel versterken

Eind vorig jaar stopten na jarenlange inzet twee bestuursleden van HVBS waaronder ook de voorzitter. De club heeft inmiddels een nieuw bestuur waar nog twee oudgedienden in zitten. Tessa Nieborg (48) is één van de zittenblijvers. In het vorige bestuur was zij secretaris van de club. Zij werd woensdagavond gekozen tot voorzitter.

,,Ik had geen ambities in die richting maar ben er in gerold. De afgelopen vier jaar was ik secretaris.” Na de vorige ledenvergadering richtte HVBS een commissie Clubgevoel op. Tessa: ,,We zaten te springen om bestuursleden en diverse vrijwilligers. Die commissie is aan de slag gegaan met vrijwilligerswerving. Dat heeft een goed resultaat opgeleverd. Alleen de vacature van voorzitter bleef openstaan. Toen mij de vraag werd gesteld of ik dat wilde gaan doen, heb ik daarin bewilligd.
Dit zorgt ook wel voor enige continuïteit binnen de club. Ik zie het trouwens ook wel als een uitdaging.” Op het besluit tot stoppen van de bestuursleden reageert Tessa als volgt: ,,Officieel word je bij HVBS als bestuurslid gekozen voor een periode van drie jaar, wat daarna tijdens de ledenvergadering steeds met één jaar verlengd kan worden. Als men dan op een gegeven moment wil stoppen, ook al is dat misschien onverwacht of zonder dat er direct opvolgers klaarstaan, moeten we dat zeker respecteren. En we kunnen alleen maar dankbaar zijn voor alle jaren dat de bestuursleden zich hebben ingezet voor onze club.”

BETROKKEN
Tessa heeft zelf geen handbalverleden maar rolde door haar schoonfamilie het ‘wereldje’ binnen. Toen ik verkering kreeg met Tom, nu mijn man, kwam ik in een echte handbalfamilie terecht. Zo raakte ik betrokken bij HVBS als supporter. Daarnaast heb ik toen ook vele jaren oliebollen gevent voor de club. Na ons trouwen stopte Tom met handballen en raakte de club uit beeld. Maar toen onze jongste – Esther – zo’n zeven jaar geleden, ze wordt binnenkort zestien, aangaf te willen gaan handballen, was dat een flinke verrassing voor ons. Vooral Tom vond dat hartstikke leuk. Zo raakten we weer betrokken bij HVBS.”

Corona liet ook HVBS niet onberoerd. ,,Financieel zijn we door de regelingen van de overheid redelijk goed door deze periode heen gekomen. We hebben wel wat acties moeten laten lopen, dat heeft zeker inkomsten gescheeld. Wat we het meest hebben gemist, is de saamhorigheid binnen de club. We hebben al geen eigen clubhuis en als je dan ook nog eens weinig traint en speelt, dan verwatert het clubgevoel snel. Gelukkig zijn de leden de club trouw gebleven, door lid te blijven en hun contributie te blijven betalen.” De voorzitter van HVBS geeft aan dat HVBS 170 spelende leden en zo’n 30 ondersteunende leden heeft.

KANTINE
Tessa benadrukt dat zij als voorzitter inzet op versterking van het clubgevoel. ,,Dat kan onder meer door weer veel dingen, waaronder acties, met elkaar te organiseren en uit te voeren. Ik wil als voorzitter makkelijk benaderbaar zijn en ervoor zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft binnen de club, dat de sfeer goed blijft. Verder zie ik de bouw van het nieuwe clubgebouw ook als een speerpunt. De basis daarvoor is al gelegd door het vorige bestuur. Onze ‘huisarchitect’ Jaco Blotenburg, die via zijn kinderen ook betrokken is bij HVBS, heeft een tekening gemaakt. Die ligt nu bij de welstandscommissie. We lopen wel aan tegen het feit dat veel materialen duurder zijn geworden. Daardoor valt er een gat in de begroting. We zijn aan het kijken hoe we dat kunnen dichten. De bouw van het clubhuis gaat sowieso door. Dat is ook noodzakelijk. We hadden kleedkamers bij Waltman Gym, maar dat is verleden tijd. We hebben nu niks en dat kan niet als we de buitencompetitie (september-half oktober en maart-juni) spelen. Een kantine heeft geen prioriteit, maar nu we toch gaan bouwen, realiseren we naast kleedkamers ook een kantine.”

De prestaties van de Oranje-dames hebben de handbalsport een flinke impuls gegeven. HVBS merkt dat ook. ,,Door de prestaties van de Oranje-dames zagen we dat het ledenaantal groeide. Al kunnen we bij HVBS gelukkig elk jaar wel nieuwe leden begroeten. Daardoor is het ledental vrij constant. En ook op de sponsoring van de club hebben de successen van Oranje een positieve invloed gehad.” Succes dat ook gloort voor dames 1 van HVBS. ,, Dat team doet het onder de huidige trainer Bessel Grift heel erg goed. Promotie naar de tweede divisie lonkt. Dat zou geweldig zijn.”

(Bron: De Bunschoter 28-01-2022)

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken