Ga naar hoofdinhoud

2022-11-05 | HCLB DS1 – HVBS DS3 | 21-22

  • DS3

HVBS DS3 met hakken over de sloot
Afgelopen zaterdag 5 november, speelde HVBS dames 3 haar tweede wedstrijd in de tweede klasse. De eerste wedstrijd werd gewonnen van Fidelitas.
Afgelopen seizoen speelden deze dames nog eerste klasse maar er vond verjonging plaats in de teams waardoor ze dit seizoen een klasse lager handballen.
Het was lang geleden dat er voor de competitie naar Baarn gereden moest worden voor een handbalwedstrijd, maar deze zaterdag was het zover.
De laatste herinnering aan deze tegenstander is een oefenwedstrijd vorig jaar in sporthal de Toekomst, welke toen werd verloren. De dames wisten dat ze serieus aan “de bak” moesten.
De openingstreffer was aan de kant van Baarn. HVBS volgde snel met een mooie treffer van Roos van Dijk, die overigens de hele wedstrijd goed op schot was. De stand ging gelijk op, waardoor het na 15 minuten 6-6 gelijk stond. Met o.a. mooie goals van Windy van Rossum, een break-out van Daphne Schouten en een knappe goal vanaf de cirkel van Chrissie Rijkhoek, ging HVBS rusten met een voorsprong: 9-13.

Coach Corinne van de Brom was in de rust duidelijk: Zo doorgaan! Het gaat lekker.
Helaas werd daar niet direct gehoor aan gegeven. Baarn scoorde gelijk na rust 2 doelpunten, waardoor de voorsprong kleiner werd. HVBS had even de tijd nodig om de focus weer te vinden. De inzet en vechtlust waren er zeker!
Verdedigend werd de draad weer opgepakt en stond HVBS zijn mannetje. Dit zorgde ervoor dat de voorsprong weer uitgebouwd kon worden naar 16-20.
Toch werd het weer spannend. De stand was met nog een paar minuten te spelen gelijk. HVBS scoorde en kwam op 21-22 voorsprong. Baarn kreeg nog een keer de kans de stand gelijk te trekken.
Het was even bikkelen in de verdediging maar door een mooie stop van keepster Maud ter Haar kwam Baarn niet tot scoren.
HVBS kon hierdoor de laatste secondes rustig uitspelen en won deze wedstrijd met 21-22.

Doelpuntenmakers:
Roos van Dijk 10 (4 penalty’s)
Windy van Rossum 5
Sandra ter Hoeven 2
Chrissie Rijkhoek 2
Daphne Schouten 1
Femke Intema 1

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken