Skip to content

2015-10-24 | HVBS DS1 – Auto/Smeeing BDC | 18-26

  • DS1

Sporthal de Stormvogel liep afgelopen zaterdagavond behoorlijk vol voor de derby tussen de dames van HVBS en BDC uit Soest. De Soesters stonden op de tweede plaats en hadden al behoorlijke uitslagen neergezet. De Spakenburgsen hadden de week ervoor de eerste punten binnengesleept.

De eerste helft was gelijkwaardig, waarbij BDC iets beter hun kansen afronden en met een kleine voorsprong, 10-13, konden gaan rusten.

HVBS kwam goed uit de kleedkamer en vond snel aansluiting. Tussenstand 12-13. Hierna werden een aantal kansen gemist door de dames uit het vissersdorp en BDC kon iets weglopen naar 12-17. HvBS zette nog eens aan en kon met mooie aanvallen terugkomen tot 15-17. Een nogal stevige overtreding op Marina Heinen-de Jong zorgde voor een omslag. Het Spakenburgse aanvalsspel stokte en BDC ging gewoon door met scoren. Via een tussenstand van 16-25 werd de eindscore van 18-26 bereikt.

Het beeld van de wedstrijd was er een van gelijkwaardigheid waarbij BDC veel effectiever omging met de kansen en daardoor terecht de punten kon meenemen naar Soest.

Overigens was dit voorlopig de laatste wedstrijd voor Hillegonde v. Twillert – Bos, die een rustpauze inlast ivm een zwangerschap.

De doelpunten werden gemaakt door:

Annet Koelewijn (1x), Denise Zwaan (1x), Sanne Aarsman (1x), Mariëlle vd Horst (2x), Roos v. Dijk- Koelewijn (3x), Sacha Roelofs (4x) en Marina Heinen – de Jong (6x).

lees hieronder het verslag van de tegenstander

De handbalsters van AutoSmeeing/BDC zetten hun goede start van het nog prille seizoen 2015-2016 voort. In de altijd beladen uitwedstrijd werd er gewonnen van HVBS uit Bunschoten-Spakenburg.

De wedstrijden tussen de BDC en HVBS is voor beide ploegen altijd een wedstrijd waarin met veel spanning en emotie gespeeld wordt, wat het spel niet altijd ten goede komt.

Beide ploegen begonnen ook nu weer gespannen aan de wedstrijd. Zowel aanvallend als verdedigend was het voor beide ploegen zoeken en was de spanning van de vele gezichten af te lezen. Na een kwartier stond er een tussenstand van 4-6 op het scorenbord in het voordeel voor de Soester ploeg. Uiteindelijk hield BDC de voorsprong vast en ging het met een stand van 10-13 de kleedkamer opzoeken.

In de tweede helft hoopte Willem-Jan Ruder dat zijn speelsters hun vertrouwde spelletje weer zouden gaan spelen. Zijn ploeg kwam echter niet goed uit de kleedkamer waardoor HVBS tweemaal scoorde. De thuisploeg leek dan ook weer terug in de wedstrijd te komen. BDC gaf weer meer gas en via snelle tegenaanvallen kon de ploeg uit Soest de voorsprong weer uitbreiden naar 6 punten (16-21).  BDC had in deze periode weliswaar het geluk dat HVBS veelvuldig de lat en de paal raakte. Uiteindelijk speelde BDC de wedstrijd volwassen uit en werd de overwinning veiliggesteld. Eindstand 18-26

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken