Ga naar hoofdinhoud

2023-01-14 | OBW DS1 – HVBS DS1 | 29-28

  • DS1

HVBS verslikt zich in laagvlieger OBW

Tweede divisionist HVBS heeft afgelopen zaterdag zichzelf een slechte dienst bewezen. In Zevenaar werd van goede bekende OBW, normaal een tegenstander waar vaak van wordt gewonnen, met één doelpunt verloren. De ploeg van Bessel Grift verloor met 29-28.

HVBS startte de eerste minuut scherp en had na 20 seconden al het eerste doelpunt gemaakt. Dit was ook ongeveer de enige scherpe minuut in de eerste helft. HVBS kende weinig energie, had te weinig variatie en stond verdedigend niet sterk. Hierdoor kwam OBW op voorsprong en liep het beetje bij beetje meer uit, mede door verschillende tijdstraffen bij HVBS. Bij rust stond HVBS vier doelpunten achter en dus moest de ploeg uit Bunschoten-Spakenburg in de achtervolging.

De achtervolging werd echter niet direct ingezet. HVBS bleef achter de feiten aanlopen, maakte veel onnodige fouten en bleef geen grip hebben op de cirkelspeelster van OBW. Na tien minuten in de tweede helft stond HVBS liefst acht doelpunten achter. De wedstrijd leek gespeeld, maar toch wist HVBS er nog een eindspurt uit te persen. Zonder het normale niveau echt te bereiken werd er wel weer wat beter gespeeld en wist OBW niet meer waar ze het moest zoeken. Stap voor stap, zelfs verschillende keren in ondertal, kwam HVBS terug en kwam tot één doelpunt van OBW. De comeback leek compleet toen enkele minuten voor tijd de 27-27 werd gemaakt. Door echter weer een tijdstraf voor HVBS wist OBW zich naar 28-27 te knokken en was met een minuut op de klok een gelijkspel het maximale voor HVBS. De gelijkmaker kwam, maar helaas wist OBW met nog drie seconden op de klok de 29-28 te maken.

Feest in Zevenaar en een flinke teleurstelling voor HVBS. Ondanks de goede comeback was het spel niet goed genoeg om de punten mee naar Bunschoten-Spakenburg te nemen en was de nederlaag terecht. HVBS is hierdoor niet meer gedeeld koploper in de tweede divisie, want Wijhe wist wel te winnen. Volgende week speelt HVBS tegen nummer drie DSVD DS2 en de ploeg zal snel weer op het juiste spoor moeten geraken om daar wel de punten binnen te halen. Aanvang is om 19:15 uur in De Stormvogel.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken