Ga naar hoofdinhoud

2022-03-12 | HVBS DS1 – HV Houten | 28-22

  • DS1

HVBS is ook HV Houten de baas
De dames van HVBS 1 mochten afgelopen zaterdag 12 maart een thuiswedstrijd spelen tegen de nummer 3 van de ranglijst HV Houten.
In de voorbespreking werd benoemd dat plezier en overtuiging van belang was. De wedstrijd werd geopend door de pupil van de week Sammy van de Groep en zij liet meteen zien hoe een doelpunt gemaakt moest worden, want Sammy schoot de bal prachtig via binnenkant paal in het doel.
Na het eerste fluitsignaal begon HVBS met de aanval, maar deze aanval werd niet goed afgemaakt waardoor HV Houten op een 0-1 voorsprong kwam. Marina Heinen gaf hier gauw antwoord op met een hard afstandschot waardoor HVBS weer op gelijke hoogte kwam. De systemen begonnen te lopen en dit werd beloond met drie doelpunten van Lieke Prins. Verdedigend stond HVBS niet scherp, waardoor HV Houten steeds 1 doelpunt op voorsprong komt. Keepster Hillegonde van Twillert bracht hier verandering in door een schot op doel te stoppen en een lange bal naar Mariëlle van den Akker te gooien waardoor het weer gelijk werd (9-9).
De verdediging van HVBS begon steeds beter te lopen waardoor de teams de rust in gingen met een kleine voorsprong voor HVBS van 15-12.
De tweede helft begon HVBS gelijk scherp in de verdediging waardoor Marina Heinen een aantal keren mooi de bal kon onderscheppen en knalde de 16-12 op het scorebord. Hierna werd het aanvallende spel van HVBS wat slordiger waardoor HV Houten terug kon komen tot 20-18. HVBS dames herpakte zich weer door mooie doelpunten van Marina Heinen, Lieke Prins en Nathalie Hopman. Ook Sacha Roelofs zorgde met een vlijmscherp schot dat de stand naar 22-18 ging. In de dekking van HV Houten kwam steeds meer ruimte waardoor ook cirkelloopster Mara Wijngaarden een doelpunt kon meepikken. Uiteindelijk werd de wedstrijd goed uitgespeeld door HVBS en dit resulteerde in een eindstand van 28-22.
Aanstaande woensdag spelen de dames van HVBS een inhaalwedstrijd uit tegen Nijhof/Broekland DS1 om 20:15. U bent van harte welkom om ons te komen aanmoedigen.

Doelpuntenmakers:
Lieke Prins (7x)
Marina Heinen (6x)
Sacha Roelofs (5x)
Mariëlle van den Akker (4x)
Annet van de Vuurst (2x)
Jet Steur (2x)
Nathalie Hopman (1x)
Mara Wijngaarden (1x)

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken