Ga naar hoofdinhoud

2021-10-09 | HVBS – Vido | 31-18

  • DS1

HVBS DS1 dendert door

Zaterdag 9 oktober speelde HVBS dames 1, twee dagen na de euforische overwinning in de landelijke beker, de tweede competitiewedstrijd tegen VIDO dames 1. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, omdat VIDO dames 1 wordt genoemd als één van de betere ploegen in de hoofdklasse C. In de voorbespreking werd dan ook één ding duidelijk benoemd: scherp zijn!

De wedstrijd begint voor HVBS dames 1 met een treffer van de eerste ‘pupil van de week’ van dit seizoen: Olivia Nagel.
De dames van HVBS starten na het fluitsignaal wat rommelig met hier en daar wat balverlies. De dames van VIDO scoren de eerste treffer en zorgen voor een achterstand. De knop moet bij de dames van HVBS weer even om en de focus moet aan. Na 10 minuten gelijk op te spelen komen de dames van HVBS op een voorsprong van 6-5 door een strakke pas van Aniek Janssen naar Mara Wijngaarden.

De aanvallen worden sterker en Marina Heinen komt goed op schot en maakt een paar prachtige treffers: 10-6. De verdediging scherpt aan en staat als een huis. Het publiek wat weer in grote getallen voor HVBS aanwezig is begint op te leven. De dames van VIDO komen er moeizaam doorheen en als de dames van VIDO er wel doorheen komen staat Jannike van de Vuurst sterk op goal om de bal te stoppen. Hierdoor staat HVBS op een voorsprong en gaan de dames de rust in met 14-8.

In de rust werd er duidelijk gemaakt dat de winst nog niet binnen was voor HVBS. ‘Waarschijnlijk zullen de dames van VIDO proberen de stand om te draaien’, luidden de woorden van coach Bessel Grift.

In de tweede helft begint HVBS direct waar ze de eerste helft geëindigd waren, scoren via sterk spel. Bij HVBS valt niks te halen deze zaterdag. Dit laat Jet Steur ook merken in de aanval met een scherp doelpunt en zo scoort zij de 18-9. Wel krijgt VIDO nog een penalty, maar keeper Hillegonde Bos laat zich niet gek maken en zorgt ervoor dat het geen doelpunt wordt. De wedstrijd wordt mooi vervolgd met twee breaks van Mariëlle van den Akker en Yael ter Haar: 28-14
In de aanval worden de systemen van HVBS steeds beter. Het zijn Denise de Graaf, Nathalie Hopman en Marina Heinen die de laatste 3 treffers van de wedstrijd maken.

De eindstand komt op 31-18 in het voordeel van HVBS, de punten blijven in Spakenburg.

Scoreverloop:
Marina Heinen (14x), Jet Steur (4x), Mara Wijngaarden (3x), Sacha Roelofs (2x), Yael ter Haar (2x), Aniek Janssen (1x), Annet van de Vuurst (1x), Denise de Graaf (1x), Lieke Prins (1x), Mariëlle van den Akker (1x), Nathalie Hopman (1x)

Aankomend weekend is HVBS DS1 vrij. Op 23 oktober vervolgt HVBS de competitie op bezoek bij DSOV.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken