Ga naar hoofdinhoud

2021-11-23 | HVBS DS1 – Nijhof/Broekland DS1 | 31-19

  • DS1

HVBS walst ook over Broekland heen

Zaterdag 13 november kon de wedstrijd tegen de dames van Broekland DS1 helaas niet worden gespeeld i.v.m. corona-bestemmingen bij de tegenstander. Daarom stond afgelopen dinsdag 23 november een inhaalwedstrijd op het programma.

De dames van HVBS waren gebrand om van deze tegenstander te winnen aangezien zij worden gezien als één van de topploegen in deze competitie.
HVBS vloog uit de startblokken na een paar prachtige breaks van Mariëlle van den Akker en Aniek Janssen, na enkele minuten stond het daardoor 4-0. Helaas was de afronding daarna niet zuiver en wist Broekland wel te scoren, zodat ze gelijk kwamen op 4-4. Gelukkig pakte HVBS daarna het heft weer in eigen handen. Er werd chaos gecreëerd in de dekking van de tegenstander door het spelen van verschillende wissels waaruit mooie doelpunten werden gemaakt door Marina Heinen en Jet Steur. Ruststand is 16-12 in het voordeel van HVBS.
In de rust werd duidelijk gemaakt dat de afronding beter moet. Als er voor een kans op doel wordt gegaan, dan voor de volle 100%. En met die instelling werd de tweede helft gestart. Deze begint goed. Aniek Janssen weet twee keer achter elkaar te scoren en Marina Heinen benut twee penalty’s. Ook de hoekspeelsters waren op dreef. Zo wisten Annet van de Vuurst, Naomi Zwaan en Sacha Roelofs het net te vinden. Yaël ter Haar scoorde vanaf de cirkel twee goals en mocht het dertigste doelpunt op haar naam zetten. De eindstand was uiteindelijk 31-19. Met deze ruime overwinning behoudt HVBS de koppositie en loopt twee punten uit op één van de belangrijkste concurrenten.
Aankomende zaterdag 27 november speelt HVBS om 19:00 uur in Houten tegen Houten DS1. Aangezien Houten DS1 ook met ruime cijfers wist te winnen van Broekland wordt een spannende wedstrijd verwacht. Deze wedstrijd zal te volgen zijn via een livestream, via onze Instagram zullen wij hier later meer over bekend maken.
Doelpuntenmakers: Marina Heinen (7), Aniek Janssen (5), Mariëlle van den Akker (5), Jet Steur (4), Annet van de Vuurst (3), Naomi Zwaan (2), Sacha Roelofs (2), Yaël ter Haar (2), Lieke Prins (1).
ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken