Ga naar hoofdinhoud

2021-02-10 | DFS Arnhem – HVBS | 17-22

  • DS1

HVBS verslaat DFS in eerste competitiewedstrijd van het seizoen

Na bijna een jaar geen officiële wedstrijden te hebben gespeeld, mocht HVBS DS1 afgelopen zaterdag eindelijk weer handballen om de punten. Hoewel de competitie-indeling in vergelijking met het tijdperk voor corona aardig gewijzigd is, trof HVBS in Arnhem een oude bekende: DFS. DFS is een ploeg waartegen HVBS de laatste jaren een aantal spannende wedstrijden heeft gespeeld, dus scherpte en focus was vereist.
De scherpte en focus was er de eerste minuten niet, maar gelukkig was HVBS wakker na een snelle achterstand. Jet Steur scoorde het eerste officiële doelpunt van het seizoen en in de eerste 20 minuten ging de wedstrijd gelijk op, waarbij DFS vaak net op voorsprong stond. Bij een 9-9 stand begon HVBS toch het verschil te maken en het waren Mariëlle van den Akker en Naomi Zwaan die via twee break-outs voor een voorsprong zorgden van 9-11.  Door doelpunten van Marina Heinen en Mara Wijngaarden gingen de ploegen de rust in met een 10-13 tussenstand.
Het doel van HVBS was om in de tweede helft de focus te behouden in de dekking en het tempo op te schroeven. Dit lukte en binnen een kwartier tijd stond HVBS met 10-19 voor, door onder andere mooie aanvallen via Aniek Janssen. Jannike Koppelaar hield met belangrijke reddingen haar doel op slot, waardoor DFS voor lange tijd niet wist te scoren.
HVBS schakelde op het eind een tandje terug, waardoor DFS iets dichterbij kon komen. De eindstand was uiteindelijk 17-22 en zo nam HVBS direct de twee punten mee naar huis!
Doelpuntenmakers:
Mariëlle van den Akker (5x), Jet Steur (4x), Aniek Janssen (3x), Annet van de Vuurst (3x), Marina Heinen (2x), Mara Wijngaarden (2x), Naomi Zwaan (1x), Denise de Graaf (1x), Yaël ter Haar (1x).
A.s. donderdag speelt HVBS Dames 1 de bekerwedstrijd tegen de eerste divisie ploeg Aalsmeer DS1. De wedstrijd start om 20:00u in De Kuil te Bunschoten-Spakenburg. Komen jullie ons aanmoedigen?

Let op: omdat er sprake is van een bekerwedstrijd, moet HVBS een entreeprijs rekenen van € 2,50!

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken