Ga naar hoofdinhoud

2019-16-02 | HVBS DS1 – DFS/Arnhem DS1 | 36-29

  • DS1
Dames HVBS bereiken 3e plaats in de Hoofdklasse
 
HVBS treed vanavond aan tegen de dames van DFS/Arnhem. Een ploeg waar ze nog een appeltje mee te schillen hebben. De uitwedstrijd werd met een te groot verschil verloren.
Keepster Hillegonde van Twillert-Bos is vanavond niet van de partij. De honneurs worden waargenomen door Stefanie de Graaf en Maud ter Haar.
Als we terug kijken naar de 4 laatst gespeelde wedstrijden zit de flow er bij HVBS erin, 3 gewonnen en 1 gelijk gespeeld.
Maar vanavond wordt het dus DFS.
Tijdens de voorbespreking wordt aangegeven dat we als collectief dienen te spelen en de 2 linkshanders van DFS niet in de gelegenheid moeten laten komen om het spel te dicteren. Gedurende de eerste 20 minuten heeft HVBS er toch duidelijk moeite mee. DFS opent dan ook de score. HVBS trekt het wel weer gelijk maar toch blijven beide ploegen de stand in evenwicht te houden. Tot 10 minuten voor het rustsignaal bereikt DFS een kleine voorsprong 15-16.
Maar HVBS gaat toch de rust in met een belangrijke voorsprong, stand van 18-16.
Na de rust gaat HVBS voortvarend van start en loopt uit naar 21-16. Gedurende het 1e kwartier blijft de voorsprong loopt HVBS zelfs uit naar een verschil van 7 doelpunten 27-20 en loopt DFS achter de feiten aan.
HVBS geeft deze voorsprong niet meer uit handen ondanks dat de dames in de laatste 5 min tegen een 2 min tijdstraf aanlopen. HVBS sluit de wedstrijd af met een eindstand van 36-29.
HVBS is de komende 2 weekenden vrij om dan op 9 mrt de wedstrijd tegen Pacelli te spelen .
Score verloop:
Marina Heinen- de Jong 12
Lieke Prins 7
Josine van Halteren 4
Jet Steur 4
Sacha Roelofs 3
Naomi Zwaan 2
Mariëlle van der Horst 2
Denise Zwaan  2
ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken