Ga naar hoofdinhoud

2019-09-02 | HVBS DS1 – Bentelo DS2 | 27-23

  • DS1

Zou het vandaag een 2 punten wedstrijd worden in het voordeel van HVBS? De dames hebben geen goede herinnering aan de uit gespeelde wedstrijd tegen Bentelo. Bentelo maakte destijds gebruik van hars waar de dames van HVBS niet mee konden spelen, Bentelo won deze wedstrijd 30-17.
Maar nu naar de wedstrijd te Spakenburg. In de kleedkamer werd duidelijk aangegeven dat als wij als collectief zouden handballen we deze wedstrijd zouden moeten kunnen winnen, want nu was Bentelo in het nadeel daar in de Stormvogel niet met hars gespeeld mag worden. Er wordt dan ook voltallig geroepen WE GAAN ERVOOR.

Bij aanvang van het eerste fluitsignaal is het in eerste instantie wat nerveus wat resulteert in een 0-2 achterstand. Toch wordt dit als snel teruggedraaid door Roos van Dijk-Koelewijn en Marina Heinen-de Jong met 2 dodelijke schoten vanaf de rechter opbouw en linker opbouw 2-2. Toch weet Bentelo weer op voorsprong te komen 2-3. Maar dan is het afgelopen. HVBS loopt uit van 3-3 naar 6-4.
HVBS begint nu echt aan het collectieve spel en lopen steeds verder uit van 6-4 naar 11-7.
Bentelo handbalt tegen zichzelf en kunnen de opgelopen achterstand niet meer ombuigen naar een voorsprong. Met het rustsignaal gaat HVBS met een voorsprong van 18-11 de kleedkamer in.
Van belang is nu om in de 2e helft hetzelfde collectief vast te blijven houden.

Bij het begin van de 2e helft opent Sacha Roelofs met het eerste doelpunt met een geplaatst schot vanuit de linkerhoek 19-11. Gemiddeld blijft de voorsprong op Bentelo 5 doelpunten. Elke speelster van HVBS weet haar doelpuntje mee te pakken. Dus als we spreken over collectief handballen hebben de dames van HVBS wel een aantal veren verdiend.
Eindstand 27-23. Door deze overwinning stijgen de dames van HVBS naar de 4e plek in de competitie en wordt Bentelo met 2 verliespunten naar huis gestuurd.

Score verloop:
Marina Heinen-de Jong        11
Roos van Dijk-Koelewijn        4
Lieke Prins         4
Marielle van der Horst    2
Sacha Roelofs        2
Annet  Koelewijn        1
Denise  Zwaan       1
Jet Steur        1
Naomi Zwaan        1

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken