Ga naar hoofdinhoud

2018-02-17 | SC Overwetering – HVBS DS1 | 25-23

  • DS1

Vorige week zaterdag hesen de dames van HVBS zich nog in hun schildertenues, tijdens een handbalvrij weekend in Breda. Dit weekend moesten de handbaltenues weer uit de kast gehaald worden voor een wedstrijd tegen SC Overwetering in Olst. Helaas zonder Josine van Halteren, en met een zieke Annet Koelewijn. Maar wel met de bikkel Hillegonde van Twillert, die op het doel staat met een gescheurde kruisband. En meegenomen als back-up voor Hillegonde van Twillert: Stefanie de Graaf uit de A-jeugd, die debuteerde in dames 1, waarvoor onze dank!
De laatste wedstrijd, op 14 november 2017, werd gewonnen door de dames uit Bunschoten-Spakenburg (26-20). Dat dit geen gegeven was dat deze wedstrijd ook met een positief resultaat zou eindigen, daar waren de dames zich goed bewust van. SC Overwetering beschikt over 3 sterke opbouwspeelsters met veel scorend vermogen. In de vorige wedstrijd tegen Overwetering werden de dames van HVBS verrast door de snelle tegenaanval van de tegenstander, en kreeg HVBS pas in de tweede helft voldoende grip op de topschutter van SC Overwetering.

Tijdens de voorbespreking waren de afspraken dan ook helder: “Het voorkomen van de snelle omschakeling uit de dekking, en focus in de dekking op de lange topschutter van Overwetering.
Aanvallend de rust bewaren, ons eigen spelletje spelen en vooral niet te snel afronden.”
Nou hadden de tegenstanders hun huiswerk natuurlijk ook wel gedaan, waardoor vanaf de eerste minuut onze spelmaker “Lieke Prins” werd vastgezet in de aanval. Het dynamische spel in de aanval werd hierdoor verstoord, waarop HVBS niet goed wist te anticiperen. Echt mooie aanvallen zaten er niet tussen, maar HVBS beschikt gelukkig over de opbouwspeelsters; Marina Heinen de Jong en Denise Zwaan, die uitstekend tot scoren kunnen komen vanuit “dode spelmomenten”.
De dekking stond goed -met name het middenblok- waardoor de tegenstanders ook geen monsterscore konden neerzetten. De topschutter van Overwetering stond op scherp en wist de bal een aantal keren vanaf 10 meter strak in de kruising te schieten. HVBS kreeg een aantal penalty’s tegen, met name voor cirkel verdedigen, waaruit Overwetering tot scoren kon komen. HVBS kon de snelle tegenaanval wel onderbreken en wist ook de één tegen één situaties vaak te winnen in de dekking.
Het fanatisme waarmee HVBS in de vorige wedstrijd tegen SV Lettele stond, dat was echter niet terug te zien in deze wedstrijd. Sacha Roelofs maakte in de eerste helft nog een prachtig doelpunt vanuit de hoek, en de beweeglijke Mariëlle van der Horst kon de dynamiek in de aanval nog wat tot leven wekken.
Met twee doelpunten achterstand gingen de dames de rust in (12-10)

Met een kleine wijziging in de opstelling van HVBS, met als doel het scorend vermogen van Lieke Prins beter te kunnen benutten in de tweede helft, startte de dames van HVBS best aardig in de tweede helft.
Mariëlle van der Horst stelde haar “turboknop” in en wist een paar keer op snelheid door te breken en te scoren. Met name Marina Heinen de Jong kreeg het zwaar te voorduren in de tweede helft. Omdat Lieke Prins naar de hoek was verhuisd waardoor ze niet vastgezet kon worden, werd -uiteraard- de andere topschutter van HVBS vastgezet. Zowel in de dekking als in de aanval kreeg Marina Heinen de Jong een aantal rake klappen te verwerken door frontale botsingen of onbesuisde spelsituaties. Gelukkig wist Lieke Prins ook vanuit de hoek een aantal prachtige doelpunten te maken, waardoor HVBS halverwege de tweede helft op voorsprong kwam. (19-17)
Deze voorsprong konden de dames helaas niet vasthouden, wat niet door persoonlijke fouten of heel slecht spel veroorzaakt werd. De creativiteit ontbrak gewoon, met name in de aanval, door het vastzetten van de spelmakers waar HVBS deze wedstrijd niet goed mee om kon gaan. Een vlakke wedstrijd zonder hoogtepunten en zonder dieptepunten, maar de beleving miste. Het geluk viel net wat eer bij de tegenstanders, wat objectief bekeken net zo goed aan de kant van HVBS had kunnen vallen. De wedstrijd eindigde in verlies (25-23)

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken