Ga naar hoofdinhoud

2018-02-03 | HVBS DS1 – HV Lettele DS1 | 27-28

  • DS1

HVBS levert goede teamprestatie tegen de koploper

Zaterdag 3 februari stond de wedstrijd tegen de koploper “HV Lettele” op het programma voor de handbalsters van HVBS. De laatste uitwedstrijd werd er kansloos van verloren van de koploper in
sporthal “De Uutvlog” in Bathmen.
HVBS kon deze wedstrijd geen gebruik maken van opbouwspeelster “Josine van Halteren”, doelvrouw “Hillegonde van Twillert” en cirkelspeelster “Chrissie Rijkhoek”.
Wederom heeft de doelvrouw van het combiteam van HVBS “Hellen v/d Hoogen” een uitstekende wedstrijd gekeept als invalster, en ook “Naomi Zwaan” maakte haar (foutloze) debuut in dames 1.
De scheidsrechters constateerde voorafgaand aan de wedstrijd dat één van de doelen in sporthal de Stormvogel niet voldeed aan de eisen (scheefstand van 1 cm.) waardoor het nog enige tijd onzeker was of de wedstrijd wel gespeeld mocht worden. Om 20:00 uur klonk het startsignaal, na – officieel telefonisch- groen licht gekregen te hebben van het NHV.
De eerste doelpunten in de wedstrijd werden gescoord door de zeer beweeglijke nummer 13 van HV Lettele. Marina Heinen de Jong opende de score voor HVBS. Lieke Prins wist het publiek te vermaken door haar voortreffelijke assists op Marina Heinen de Jong en Mariëlle v/d Horst, waaruit beide speelsters tot scoren konden komen. Ook HV Lettele wist het publiek te vermaken met prachtige aanvallen en mooie doelpunten, waarin voornamelijk de krachtige nummer 7, beweeglijke nummer 13 en de technische nummer 10 een hoofdrol speelden.
De eerste helft wordt er goed gespeeld, ver boven eigen verwachting van de thuisploeg. De verdediging groeit in de wedstrijd en ook op de snelle passeerbeweging van nummer 13 en nummer 10, krijgt HVBS steeds beter grip. Hellen v/d Hoogen weet op belangrijke momenten, wanneer HVBS in ondertal staat, de bal uit het doel te houden. Door doelpunten van Annet Koelewijn, Lieke Prins en Denise Zwaan gaan de dames met gelijkspel (15-15) de rust in.

HVBS begon na de rust nog in ondertal, door een twee minuten tijdstraf in de eerste helft van Lieke Prins. Heel even leek er weer sprake te zijn van die slechte start na de rust. Door balverlies wist HV Lettele te scoren uit de snelle tegenaanval. Lieke Prins werd vastgezet in de aanval en ook Marina Heinen de Jong werd extra in de gaten gehouden door de verdediging van HV Lettele. Heel even leek HVBS de goede lijn van de eerste helft kwijt te raken, maar Annet Koelewijn anticipeerde uitstekend op het vastzetten van de twee topschutters van HVBS en nam deze taak zonder moeite over.
De aanval van Lettele verliep net als in de eerste helft heel stabiel en gecontroleerd. In de tweede helft was het de sterke nummer 7 van de tegenpartij, waarmee HVBS veel moeite had. De sterke
speelster liep soms zonder moeite door de dekking van HVBS heen. De dames van HVBS kregen bij een stand van 18-18 een aantal terechte en onterechte twee minuten tijdstraffen te verwerken,
waardoor alle zeilen bijgezet moesten worden. De dames van HVBS hebben allemaal keihard en als team geknokt, ook in deze fase van de wedstrijd. Lettele wist desondanks toch te profiteren van de tijdstraffen aan de kant van de thuisploeg. Na een aantal perfect uitgespeelde aanvallen van Lettele keek HVBS na 20 minuten spelen in de tweede helft, tegen een achterstand van 18-22 aan. Na een prachtige 180er van Marina Heinen de Jong, bovenin de kruising van het doel van de tegenstander, volgde ook Annet Koelewijn en Sacha Roelofs met een mooie treffer. De stand was gelijk (23-23) met nog 7 minuten te spelen. Aanvallend was het Lieke Prins die de leiding op zich nam en de rust kon bewaren in de aanval, en nog een mooie assist en goal kon creëren ondanks de vermoeidheid van een volledige wedstrijd in haar benen. Met een stand van 25 tegen 26 en nog 1 minuut te spelen, kreeg de coach van HVBS een rode kaart voor onfatsoenlijk gedrag jegens de scheidsrechter. Dat betekent een tijdstraf voor een willekeurige speelster uit het team, waardoor de wedstrijd in ondertal afgesloten moest worden. HVBS kreeg in de laatste seconde nog een kans om de gelijkmaker te scoren door een penalty, wat een klein beetje een cadeautje was van de scheidsrechter. Deze werd helaas gemist, wat natuurlijk een domper was na een fatalistische
wedstrijd. Gelukkig zagen de dames zelf ook in dat er geen reden was voor teleurstelling, waardoor er meer vrolijke gezichten dan boze gezichten zichtbaar waren na de wedstrijd. Het was ondanks het incomplete team, één van de beste wedstrijden die HVBS gespeeld heeft dit seizoen. Fouten worden altijd gemaakt, maar zelfs dat was deze wedstrijd minimaal. Wat vooral opviel was de inzet voor elkaar en de vechtlust bij iedere speelster. Dat is ook wel eens anders bij de dames van HVBS, met name in de dekking. De meiden kunnen terugkijken op een verrassende zaterdagavond, en vooruit kijken naar een handbalvrij weekend, waarin de dames carnaval gaan vieren in Breda.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken