Ga naar hoofdinhoud

2018-01-13 | HVBS DS1 – Auto van Ewijk/LHC DS1 | 19-16 | pupil vd week Lisa van Achterberg

  • DS1

   

    

HVBS houdt punten in eigen huis

Afgelopen zaterdag 13 januari speelde HVBS om 20.30 tegen degradatiekandidaat LHC. Om de 5e plek op de ranglijst te behouden was winst noodzakelijk.
Wetende dat Lieke Prins -die de vorige wedstrijd bepalend was- waarschijnlijk mandekking zou krijgen was het begin wat zenuwachtig. Het lukte HVBS niet om de openingstreffer te maken,
hierdoor keken de dames tegen een 0-2 achterstand aan. Deze achterstand werd al snel omgebogen naar een gelijke stand. Mede door goed keeperswerk van Hellen van de Hoogen -die Hillegonde van Twillert vanwege een knieblessure mocht vervangen- bleef het de gehele eerste helft gelijk op gaan. Helaas viel 10 minuten voor rust Chrissie Rijkhoek uit met een enkelblessure. De rust werd in gegaan met een gelijke stand 9-9.
De eerste 15 minuten lieten hetzelfde spelbeeld zien als de eerste helft. De focus in de aanval lag meer op de doelvrouw dan op het scoren zelf. Gelukkig wist Hellen van den Hoogen het team door deze periode heen te slepen door een aantal vrije schotkansen op rij te keren. De positieve flow in het team keerde terug en de doelkansen werden scherp afgemaakt. Na een aantal prachtige treffers van Denise Zwaan was er een voorsprong van 3 doelpunten. De punten werden met een eindstand van 19-16 in eigen huis gehouden.
HVBS kan zich gaan voorbereiden op een pittige krachtmeting a.s. zaterdag tegen koploper HAVAS in
Almere. Gaat HVBS stunten?

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken