Ga naar hoofdinhoud

2016-11-26 | HVBS DS1 – Lettele DS1 | 24-23

  • DS1

Vol goede moed ging dames 1 van HVBS de kleedkamer uit. Trainer en coach Aart Soeverein was niet aanwezig vanwege ziekte. Na een serie van verliezen door onnodige fouten waren de dames vast besloten deze thuiswedstrijd te laten zien wat ze kunnen en waar ze iedere week hard voor trainen.

HVBS ging snel van start. Al binnen een halve minuut werd de 1-0 gescoord door Marina. Snel werd het 1-1, maar Roos liet zien dat ze weer helemaal terug is en scoorde de 2-1. Nadat het 2-2 werd liepen de dames uit naar de 4-2, na doelpunten van Marina en Mariëlle. Daarna kregen ze 3 breaks tegen van een snel spelend Lettele. Dit resulteerde daarna in een 4-5 voorsprong voor Lettele. Dankzij goed keeperswerk van Jannike wist Lettele niet elke break te scoren. Toch wist Lettele gaten te creëren in de verdediging van HVBS en scoorden hieruit een aantal fraaie doelpunten. Doordat de dames van HVBS het verdedigend lieten afweten stonden ze opeens achter met 7-12. Met nog 12 minuten spelen in de eerste helft werd er een keeperswissel ingezet. HVBS, wat met 5 punten achter stond, vocht door en dat werd beloond: Liandra wist vanaf de cirkel de 8-12 te scoren. Ondanks beestachtig keeperswerk en goede reddingen van Hillegonde was de verdediging van HVBS zo slecht dat HVBS plotseling achterstond met 8-15. Dankzij goede coaching van invalcoaches Bob en Ed kwam HVBS weer terug. Dankzij een vechtende Pamela kwam de bal bij Marina die de 9-15 scoorde, Sacha scoorde vanuit een penalty 10-15, de 11-15 en 12-15 kwamen wederom van Marina. Dankzij een mooi aangespeelde bal van Denise scoorde Esther vanaf de hoek de 13-15 in de laatste secondes van de eerste helft. HVBS ging niet ontevreden terug de kleedkamer in.

Vol goede moed en bemoedigende woorden van Ed en Bob ging HVBS weer terug het veld in.
Vrijwel direct werd de 14-15 gescoord door Simone. 2 goede ballen van Lettele werden geblokt door uitstekend verdedigingswerk van HVBS. Roos bracht HVBS op 15-15. Ook Lettele bleef knokken. De 15-16 kwam snel en direct volgde er een 2 minuten tijd straf voor HVBS. In ondertal scoorde Sacha de 16-16, maar weer kwam Lettele terug door de 16-17 te scoren. HVBS had ondanks goed spel veel moeite met het snelle spel van Lettele. HVBS was net weer compleet toen er weer een 2 minuten tijdstraf aan de kant van HVBS viel. Toch bracht Sacha in ondertal HVBS weer op gelijke stand. Lettele kwam op 17-18 dankzij een penalty. Keepster Jannike had goede reddingen, maar HVBS bleef moeite houden met het snelle en fysieke Lettele en dat leidde tot 17-19. Een 18-19 volgde dan wel, maar Lettele scoorde weer 2 keer wat resulteerde in een 18-21. Een snelle break van Annet die fel werd verdedigd door Lettele zorgde voor een penalty aan de kant van HVBS. Sacha scoorde deze penalty en dat maakte de stand 19-21. HVBS kwam tegen het sterk spelende Lettele op 21-21 dankzij mooie goals van Marina en Mariëlle. Wederom Marina scoorde met nog 10 minuten op de klok de 22-21. Een penalty bracht Lettele op 22-22 en Lettele scoorde opnieuw waardoor het 22-23 stond voor de ploeg uit Overijssel. De 23-23 werd in ondertal gescoord door Mariëlle. Na een prachtige redding van Jannike was de spanning, met nog 5 minuten spelen op de klok, om te snijden. Sterk spelend Lettele verliest het op dit moment van HVBS op doorzettingsvermogen. Marina maakt voor HVBS de 24-23 en na opnieuw een prachtige redding van Jannike met nog 1 minuut spelen was de wedstrijd gespeeld. HVBS wint verdiend van een sportief spelend Lettele met 1 punt verschil. De eerste winst van dit seizoen is dan écht een feit en dat zorgde voor vreugde op het veld, op de bank en op een goed gevulde tribune. 24-23 spelen tegen Lettele, wie had dat van te voren gedacht!

Volgende week 3 december 2016 speelt HVBS dames 1 uit tegen Pacelli.

lees hieronder het verslag van de tegenstanders en de foto’s

‘Lettele’ en ‘handballen tegen de hekkensluiter’ is al jaren geen gelukkige combinatie. De voorgaande vijf seizoenen hebben we zeker drie wedstrijden verloren op bezoek bij de rode lantaarndrager. Tijd om daar eens verandering in te brengen zou je zeggen, maar we zouden Lettele niet zijn wanneer we deze traditie gewoon nog een jaar in stand houden. Ook komen na zo’n wedstrijd altijd tot dezelfde conclusie: we hebben niet verloren omdat de tegenstander zo goed was (ze staan tenslotte onderaan), maar omdat wij het zelf ontzettend laten afweten, en we dus eigenlijk verliezen van onszelf.

Vanaf de eerste minuut waren we niet scherp. Hun linkeropbouwspeelster, waarvan we wisten dat zij bepalend is en een goed schot heeft, liet gelijk van zich horen. Van de eerste vijf doelpunten kwamen er al drie van haar hand. Ondanks dat we teveel mee gingen met het langzamere tempo van HVBS, zaten er toch enkele vlijmscherpe breaks tussen en bleef het gelijk op gaan tot 6-6. Daarna hebben we tien minuten ons echte Lettelse handbal laten zien. Een gesloten dekking, snelle tegenaanvallen en goed uitgespeelde situaties. Dit leverde ons een 8-15 tussenstand op. Maar daarna lukt ons aanvallend even helemaal niets meer. Vrije doelkansen en breaks, ze gaan er maar niet in. HVBS kreeg zo van ons een kans om terug in de wedstrijd te komen en die moet je een hekkensluiter niet geven: een 13-15 ruststand was het gevolg.

De tweede helft gingen we door waar we de eerste helft geëindigd zijn, namelijk kansen missen. We zouden uiteindelijk in de tweede helft maar 8 keer het net vinden. Gelukkig kon HVBS een tijd lang ook niet scoren, waardoor het verschil van 2 op het scorebord bleef staan. Een kantelpunt in de wedstrijd was een uitgespeelde overtalsituatie, waarbij Tessa een penalty mee had moeten krijgen. Dit gebeurde niet, waardoor wij op onze beurt hun tegenaanval onreglementair stopten. Zij krijgen wel een penalty mee, en in plaats van een verschil van 3 werd het opnieuw een verschil van 1. Dan weten wij al dat het laatste kwartier heel lastig zal worden, omdat HVBS er weer in gaat geloven. Ze komen terug tot 23-23 en scoren uiteindelijk twee minuten voor tijd de winnende treffer.

Een nieuw verlies tegen de nummer laatst is dus weer toegevoegd aan deze opmerkelijke reeks. Hoewel, 24 tegendoelpunten in een wedstrijd is wat ons betreft een goede uitslag, maar die 23 doelpunten voor ons zijn er veel te weinig. Als we ook maar de helft van onze kansen hadden gemaakt, hadden we er rustig 10 of misschien wel meer gemaakt en waren we zeker met 2 punten naar huis gegaan.

Fotografie: Niels van Kesteren

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken