Skip to content

2016-12-10 | HVBS DS1 – Groessen DS1 | 29-18

  • DS1

HVBS overklast Groessen in cruciale wedstrijd.

Zaterdag 10 december speelden de dames van HVBS een belangrijke thuiswedstrijd tegen Groessen. Bij aanvang van de wedstrijd nam HVBS de verantwoordelijkheid voor de 12e en tevens laatste plaats op de ranglijst. Daar waar Groessen de 11e plaats voor hun rekening nam moesten hier dus punten binnen gehaald kunnen worden.
HVBS had gedurende de wedstrijd vanaf het startsein de focus bij de wedstrijd en ging hierdoor goed van start. Nadat Marina de Jong een aantal prachtige doelpunten had gemaakt, werd zij door Groessen vakkundig vastgezet. De ruimte die hierdoor ontstond werd door de rest van het team goed benut. Met een aantal mooie aanvallen telde het scorebord 9-3 in het voordeel van HVBS.
Helaas zorgde het welbekende ‘Spakenburgse dipje’ ervoor dat de dames van Groessen vlak voor rust nog maar 1 punt achterstand hadden. HVBS trok zich terug voor de rust met een magere voorsprong van 13-12.

Coach Aart Souverein maakte de dames erop attent dat er minder persoonlijke fouten gemaakt moesten worden. Daarnaast moesten de dames beter gaan samenwerken in de verdediging.

Na de rust bleek de focus terug van weggeweest. Dankzij goed keeperswerk van Jannike van de Vuurst en penaltykiller Hillegonde van Twillert bleken de dames van HVBS in staat de verdediging weer op scherp te zetten.
Door een discutabele beslissing van de scheidsrechter 10 minuten voor tijd kregen Annet Koelewijn en Denise Zwaan beiden een 2 minuten tijdstraf. Met vier speelsters tegen 6 van Groessen weet HVBS overtuigend nog wat gas bij te geven. Met nog een aantal minuten te spelen maakt HVBS er een waar doelpuntenspektakel van. Een mooie overwinning met een eindstand van 29-18

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken