Skip to content

2016-03-06 HVBS DS1 – Pacelli DS1 | 20-33

  • DS1

Het Achterhoekse Pacelli uit Zieuwent kwam zaterdagavond in sporthal de Kuil op bezoek bij de dames van HVBS. Pacelli stond op een gedeelde tweede plaats met een achterstand van 3 punten op de koploper. Voor de dames uit Spakenburg stond er niets meer op het spel behalve de eer.

De start was voor de Spakenburgsen. Door twee reddingen van Jannike en drie snel uitgevoerde aanvallen stond het al heel snel 3-0. Hierna gooiden drie, gemakkelijk gegeven, strafworpen roet in het eten en werd het 3-3. Gedurende de eerste 20 minuten ging de strijd gelijk op en was de tussenstand 8-9. Helaas raakte het vizier van de schutters van HVBS ontregeld, want er werden wel kansen uitgespeeld maar de paal en de lat stonden succes in de weg. Aan de andere kant was het Pacelli dat met scherp schoot en ook nog alle terugkerende ballen kon afvangen en scoren. Deze periode leverde een negatieve ruststand op van 9-16 in het voordeel van de bezoeksters.

Ook in de tweede helft ging het lange tijd gelijk op zonder dat HVBS de achterstand kon inlopen.

Het doorwisselen bracht ook geen soelaas. De strijdlust was er tot het einde, maar de tegenstander was een maatje te groot en uiterst effectief in het maken van de kansen. Pacelli ging terecht met de punten strijken al was de uitslag wel een beetje geflatteerd. Eindstand 20-33.

Voor de uitwedstrijd van volgende week tegen Wesepe moet het vizier worden gepoetst en gericht om te kunnen winnen. Toch is de spirit van de dames van HvBS nog niet gebroken. Er zijn nog 8 punten te verdienen in de resterende wedstrijden en dat is niet onmogelijk, al zal het wel een flinke klus gaan worden.

De doelpunten werden gemaakt door:

Annet (3x), Denise (2x), Mariëlle [1x], Marina [3x], Roos [5x] en Sacha [6x]

Uw verslaggever.

kijk hieronder voor het verslag van de tegenstander en de foto’s

De thuiswedstrijd werd met 28-20 gewonnen in het voordeel van Pacelli. Om nog in de race te blijven voor het kampioenschap was het erg belangrijk dat er punten gepakt werden.

In de voorbespreking werd de focus vooral gelegd op de snelle omschakeling en het goed voorbereiden en opbouwen van de aanval. Het eerste kwartier van de wedstrijd ging het gelijk op. Over en weer werd er gescoord en vooral in de dekking liet Pacelli hier en daar nog wat liggen. Ook de gecreëerde kansen werden niet volledig benut. Toch lukte het om in het laatste kwartier van de eerste helft een voorsprong te creëren van 7 doelpunten. De ruststand was 9-16 in het voordeel van Pacelli.

Tijdens de rust werd vooral besproken dat de dames verdedigend een tandje bij moesten zetten en aanvallend de gecreëerde kansen moesten blijven benutten. De start van de tweede helft begon goed voor Pacelli, er werden mooie aanvallen gespeeld en verdedigend liep het langzaam beter. Pacelli kon haar voorsprong in de tweede helft verder uitbreiden en heeft niks meer uit handen gegeven. Een verdiende overwinning met een eindstand van 20-33 in het voordeel van Pacelli.

Fotografie: Niels van Kesteren

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken