Ga naar hoofdinhoud

2016-02–13 | HVBS DS1 – Auto van Ewijk/LHC DS1 | 27-24

  • DS1

Na een weekend rust, waarin de trainer carnaval moest vieren, traden op zaterdagavond de vrouwelijke matadors van HVBS aan tegen de nummer 5 van de ranglijst LHC. De uitwedstrijd was na dramatisch spel geëindigd in een gelijk spel 16-16. Afgelopen week werd de video van die wedstrijd nog eens uitgebreid bekeken en een strijdplan bedacht. Het motto was “goed verdedigen en kansen benutten”.

Het eerste deel van dit motto lukte niet best in de eerste helft. Het tweede deel wel. De hele wedstrijd ging gelijk op. De dekking sloot niet geweldig goed, maar de kansen die werden uitgespeeld gingen er wel in waardoor de rust aanbrak met een stand van 12-13 in het voordeel van de bezoeksters.

In de rust werden de verdedigende noodzakelijkheden nog eens aangescherpt en benadrukt.

De tweede helft ging ook steeds gelijk op, maar in de dekking sloot het iets beter waardoor de cirkelspeelster van LHC beduidend minder kansen kreeg. Aanvallend werd er nog steeds goed gescoord. Bij een stand van 23-22 in het voordeel van de Spakenburgsen stopte, de lichtgeblesseerde, Jannike een penalty en bij 25-24 nog eens een vrije breakkans van LHC. Terwijl HVBS in het veld stond met een dubbel ondertal (4 tegen 6) lukte het om de Sallandse tegenstander het scoren te beletten en konden de dames uit het vissersdorp wel twee keer scoren.

Hierdoor kwam de eindstand van 27-24 op het scorebord en dat was dik verdiend.

De groep maakt stappen in samenwerking en verbetenheid. De wil en de overtuiging om te winnen zie je elke week groeien. Als volgende week de verre uitwedstrijd tegen koploper Wijhe op het programma staat is het belangrijk om, net als zaterdag, het balverlies te beperken. Als dat gebeurt zijn er kansen om voor de overwinning te gaan. De toekomst zal het leren.

De doelpunten werden gemaakt door:

Mariëlle [4x], Marina [10x], Roos [5x] en Sacha [8x]

lees hieronder het verslag van de tegenstander

Afgelopen zaterdag avond stond er een ritje Bunschoten-Spakenburg op het programma. Daar wachtte ons de wedstrijd tegen HVBS. Waar thuis gelijkgespeeld werd (16-16), waren we nu gebrand om te winnen. HVBS staat op een achtste plek, waar wij op de zesde plek staan. Niet geheel onverdienstelijk, als je ziet hoeveel blessureleed wij de afgelopen weken hebben gehad. Complimenten voor de meiden van het tweede en B1 die ons goede aanvulling geven, om met een zo compleet mogelijk team alle wedstrijden aan te kunnen treden.

De wedstrijd begon, het fluitsignaal klonk en de openingsscore was van ons, waar snel een antwoord op kwam met drie doelpunten van HVBS. Beide teams stonden goed te verdedigen, maar konden door sterke aanvallen blijven scoren. Wij konden aan het eind van de eerste helft weer aanhaken, dit resulteerde in een 12-13 ruststand in ons voordeel.

De tweede helft waren we ook gelijkwaardig aan elkaar. Een tweetal geweldige schutters van HVBS gooiden de ballen er zo gemakkelijk en strak in, hier hadden wij te weinig grip op. Gelukkig scoorden wij ook, maar toen we met 4 man in het veld kwamen te staan, liep HVBS over ons heen en kon de wedstrijd naar zich toetrekken. Zij wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 27-24, naar mijn mening een iets wat geflatteerde uitslag, ik denk dat gelijkspel meer op zijn plek zou zijn.

We kijken als team in elk geval terug op een sportieve, prettige wedstrijd, waarin we als team weer zijn gegroeid.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken