Ga naar hoofdinhoud

2016-01-09 | HVBS DS1 – Groessen DS1 | 18-19

  • DS1

Het nieuwe jaar was weer begonnen en zo ook de competitie in de dames Hoofdklasse B. Op het programma stond de eerste tegenstander van het seizoen HV Groessen uit Gelderland. De eerste wedstrijd ging verloren door zenuwen en warrige scheidsrechters. Dat moest vanavond toch anders kunnen.

Het begin was goed en na 10 minuten stond er een tussenstand van 5-1. Via 6-2 en 7-3 werd de ruststand van 9-6 bereikt wat op dat moment wel ongeveer de verhouding in het veld weergaf.  HVBS was gedreven om de vorige nederlaag goed te maken.

In de rust heeft er vast een slaapmiddel in de mandarijnen gezeten, want de tweede helft begon erg slecht met kansen missen en matig verdedigen. Groessen was begonnen aan een inhaalrace. Toch bleven ook de Spakenburgsen hun spel spelen wat resulteerde in een aantal fraaie doelpunten. In de dekking werd geen progressie gemaakt en werden de fouten steeds veelvuldiger. Groessen volhardde in het spelen met twee cirkelspeelsters en dat was moeilijk verdedigen voor HVBS.
Hierdoor moest er af en toe aan de noodrem worden getrokken wat dan weer resulteerde in tijdstraffen. Te veel speelsters lieten het afweten wat betreft lef en initiatief. Het spel werd rommeliger en de kansen, die er toch wel kwamen werden niet verzilverd. Met nog acht minuten te spelen stond er een tussenstand van 18-16 op het scorebord. Groessen ging nog wat agressiever verdedigen en miste niet veel kansen.

De wedstrijd kantelde en uiteindelijk trok Groessen aan het langste eind met een eindstand van 18- 19 waaronder vijf penalty’s. HVBS liet hier een kans liggen om bij de middenmoot aan te sluiten.

Volgende week, in de uitwedstrijd tegen nummer 2 Lettele moet uit een ander vaatje worden getapt om punten te kunnen pakken.

De doelpunten werden gemaakt door: Annet [1x], Denise [1x], Dominique [1x], Mariëlle [3x], Marina [8x], Roos [3x] en Sacha [1x]

Uw verslaggever.

hieronder het verslag van de tegenstander

Zaterdagavond begonnen wij aan deel 2 van onze competitie in Bunschoten-Spakenburg tegen HVBS. De thuiswedstrijd hebben wij gewonnen met 24-20, dus met goede moed begonnen wij aan de wedstrijd. Hierbij werden wij gesteund door het massaal meegereisde trouwe publiek.

Lynn den Balvert opende de score met een overtuigend schot vanaf de rechter hoek. Echter was deze voorsprong van korte duur en stonden wij al gauw met 6-2 achter. Gelukkig konden wij ons aan het eind van de eerste helft weer herpakken en de score terugdringen tot 9-6.

Helaas was het tijd voor de rust en hoopten we  deze focus vast te houden. Deze focus hebben we gelukkig vastgehouden  en wisten we de schade te beperken tot 1 punt verschil. In de slotfase kwamen we langs zij en maakte Jeanine Vrehe het uiteindelijk winnende doelpunt en deze stand wisten we de laatste minuut strijdlustig vast te houden.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken