Ga naar hoofdinhoud

2015-12-12 | HVBS DS1 – OBW DS1 | 24-13

  • DS1

Na het vrije Sinterklaas weekend was het weer een handbalzaterdag in sporthal de Kuil. De tegenstander was directe concurrent OBW uit Zevenaar. Vorig seizoen werd er twee keer ongelukkig van verloren, dus de Spakenburgsen hadden wat revanchegevoelens.

Het begin ging gelijk op tot 4-4 na 15 minuten waarbij de beide verdedigingen erg goed stonden. Met een kleine tussensprint van 4 doelpunten op rij en een eindsprintje van weer 4 doelpunten werd de ruststand bepaald op 13-7.

In de rust werden nog wat accenten van het spel doorgesproken en benadrukt dat het beruchte dipje nu eens niet moest gebeuren.

Direct na het fluitsignaal werd de eerste aanval van OBW slim afgebroken en in een snelle break doeltreffend afgerond. De toon was gezet. Hier viel niets te halen voor de ploeg uit Zevenaar.
Door de dekking goed dicht te houden en zelf wel de gaatjes in de verdediging van OBW te vinden liepen de dames van HVBS gestaag uit naar een tussenstand van 19-10. Op het einde van de 2e helft hadden de dames uit het vissersdorp nog genoeg lucht over om met een aantal snel uitgevoerde aanvallen een miniserie van 4 doelpunten neer te zetten en de eindstand te bepalen op 24-13.

Een terechte overwinning die het zelfvertrouwen goed zal doen voor de komende uitwedstrijd tegen het Hengeleveldse TVO in de Achterhoek. Als die pot wordt gewonnen dan is aansluiting bij de middenmoot van de competitie een feit.

De doelpunten werden gemaakt door: Annet Koelewijn, (2x), Denise Zwaan (1x), Dominique Ruizendaal (2x), Liandra van Koot (1x), Mariëlle van der Horst (3x), Marina Heinen-de Jong (10x) en Sacha Roelofs (5x).

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken