Ga naar hoofdinhoud

2015-10-31 | Auto Ewijk/LHC DS1 – HVBS DS1 | 16-16

  • DS1

Zaterdagavond stond de verste uitwedstrijd op het programma.

De dames van HVBS moesten aantreden tegen titelkandidaat Auto Ewijk/LHC in Lemelerveld. De stevige trainingen en wedstrijden van de afgelopen weken moesten een keer vruchten afwerpen.

Het wedstrijdverloop was van begin tot eind spannend. Geen van de ploegen kon afstand nemen van de tegenstander. Het ging volledig gelijk op. Dan weer een puntje voor, dan weer gelijk en vervolgens een puntje achter. Het bleef ongewis wie er aan het langste eind zou trekken.
De dekking van HVBS stond goed en de gevaarlijke opbouwspelers van Auto Ewijk/LHC konden niet of heel weinig tot scoren komen. In de aanval was het voor de Spakenburgse dames niet de beste wedstrijd. Veel kansen werden gecreëerd, maar slechts weinigen vonden het net. Helaas moest Denise Zwaan na 13 minuten afhaken met een, naar het zich laat aanzien, nare knieblessure. Hopelijk valt het mee en kan ze snel weer aansluiten bij de groep. De ruststand was 8-9.

De tweede helft was een kopie van de eerste. Over en weer werd goed verdedigd en kansen gemist. De tussenstand van 11-13 bleef 8 ½ minuut op het scorebord staan! Helaas werd bij een stand van 13-14 in het voordeel van HVBS een bal vol in het gezicht van Jannike van de Vuurst gegooid. Terwijl zij beduusd op de grond zat en iedereen een fluitsignaal verwachtte van de overigens goed leidende scheidsrechter, pakte de tegenstander de bal en wierp die in het lege doel. Tikje onsportief, maar wel inleefbaar. Toch gaven de ladies uit het vissersdorp niet op en tot de laatste minuut werd er gestreden om elke bal. Een speciale vermelding mag er zijn voor de keepster Jannike vd Vuurst. Zij stopte 23 (!) ballen van de tegenstander. Prima gedaan.

Het eindresultaat van 16-16 was wel een redelijke afspiegeling van de wedstrijd al had er met een beetje meer geluk misschien wel twee punten ingezeten.

De doelpunten werden gemaakt door: Sanne Aarsman (1x), Annet Koelewijn (2x), Marielle van der Horst (2x), Roos van Dijk-Koelewijn (2x), Sacha Roelofs (2x), Dominique Ruizendaal (3x) en Marina Heinen-de Jong (4x)

lees hieronder het verslag van de tegenstander

Afgelopen zaterdagavond werd er een thuis wedstrijd gespeeld tegen de dames van HVBS.
Na vorige week een gelijk spel startten we met frisse moet deze wedstrijd. De gehele wedstrijd verliep gelijkmatig op. Er werden verschillende aanvalsvormen gespeeld er waren genoeg kansen, maar het scoringspercentage kon beter. In de loop van de wedstrijd hadden geen van beide teams de mogelijkheid om uit te lopen.
In de rust stonden we achter met 8-9.
Met frisse moet begonnen we in de tweede helft weer gelijk op. Na een aantal minuten kwamen we op een kleine achterstand met twee punten verschil van HVBS. Door de goede aansturing van keepster Nicole Neppelenbroek verliep het in de wedstrijd weer gelijk op.  De laatste 10 minuten herpakten we ons weer, maar het was net niet genoeg om alle punten in Lemelerveld te houden.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken