Ga naar hoofdinhoud

08-02-2014 | Klink Nijland/Kwiek 2 – HvBS dames 1| 25-14

  • DS1

Afgelopen zaterdag moest het eerste damesteam van HvBS spelen tegen het tweede van Kwiek. Een ploeg die bovenaan staat, bekend door hun snelle spel.

Voor de wedstrijd weten de dames van Hvbs dat er gespeeld gaat worden met hars. Hier is op de training op geoefend.

Kwiek opent vrij snel de score. Aan het spel wat HvBS laat zien is duidelijk dat ze moeite hebben met het hars op de bal. Ballen worden niet goed gegooid en daardoor vaak ook niet goed gevangen. Tevens wordt hierdoor vaak voetbal gemaakt. HvBs probeert het in de beginfase vaak via cirkelspeelster Chrissie Rijkhoek, die uitstekend wordt verdedigd door de dames van Kwiek. Ondanks dat het eerst 4-0 wordt voor Kwiek staat Hvbs verdedigend goed. De dames van Kwiek scoren vooral uit de tweede lijn. Vooral de nummer 6 van Kwiek gooit de ballen keihard en strak in de kruising. Keepster Jannike van de Vuurst heeft hier in het begin van de wedstrijd geen grip op. Hvbs gaat met het schaamrood op de kaken de kleedkamer in. Ruststand 12-4.

Tijdens de rust oppert coach Michel van der Horst dat de meiden moeten gaan handballen. Ze zijn volgens hem teveel met de bal bezig en te weinig met spel. Zijn advies is om het los te laten. Onzeker zijn op de bal is volgens hem funest en we moeten zeker zijn van onze kwaliteiten.

HvBS lijkt het advies van de coach ter harte te nemen en laat de keepster van Kwiek 5 keer achter elkaar de bal uit het net vissen. Aan het begin van de tweede helft zit er duidelijk minder hars op de bal. Dit is gelijk te zien aan het spel van de dames van HvBS. Kwiek ziet dit ook en elke speelster die vervolgens het veld inkomt smeert steeds wat hars extra op de bal. Het resultaat hiervan is een onzeker HvBS die zeker wel hun best doet, maar erg slecht kan omgaan met een hars bal. Dit alles resulteert in een eindstand van 25-14 in het voordeel van Kwiek


Lees hieronder het verslag van de tegenstander

Kwiek 2 wint overtuigend van H.V.B.S.

Gepubliceerd op zaterdag 8 februari 2014 om 23:35icon In de hoofdklasse B stond de wedstrijd tussen Klink Nijland/Kwiek 2 en H.V.B.S op het programma. De Raaltese dames waren op zoek naar revanche, omdat de vorige ontmoeting met H.V.B.S. verloren ging. Het team van Henk Woudstra heeft vandaag goede zaken gedaan door met 25-14 te winnen en weer 2 punten uit te lopen op Voorwaarts. Door deze overwinning staan de dames met nog 6 wedstrijden te gaan 6 punten voor op hun concurrent en komt het kampioenschap wel heel erg binnen handbereik.

Het team van coach Henk Woudstra begon goed en stond na 5 minuten met 3-0 voor. Kwiek had geen kind aan hun opponent al vanaf de start van de wedstrijd. H.V.B.S had duidelijk problemen van het spelen met hars en speelde de eerste helft dramatisch. Kwiek kon goed gebruik maken van hun eigen kracht en stond met rust met 13-4 voor.

In de 2e helft hadden de Raaltese Dames alles onder controle en speelden ze de wedstrijd goed uit en konden daarmee weer een overwinning aan hun conto schrijven. 25-14

Doelpuntenmakers Kwiek:
Carmen Duim 8, Angela Wigchers Schreur 4, Patricia Wigchers Schreur 3, Dominique Hemmink 2, Ilone Bloo 2, Charlotte Schulten 2, Romy ten Cate2, Jessie Neppelenbroek 1, Meike Damhuis 1.

Bron: www.sallandcentraal.nl

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken