Ga naar hoofdinhoud

2014-01-18 | HvBS dames 1 – Auto van Ewijk/LHC | 28-24

Dames HVBS winnen met overtuigend aanvallend handbalspel van Auto van Ewijk/LHC

Na teleurstellend slecht spel van vorige week en een ogenschijnlijk niet overbrugbare afstand op de koploper, kan HBVS vandaag zonder druk aan de wedstrijd beginnen tegen de nummer 3 van de ranglijst. HVBS heeft duidelijk de spanning van zich af laten vallen en begint zeer sterk. Vooral de snelheid valt op en het gemak waarmee de goals vallen. Dit leidt al snel tot een comfortabele voorsprong van 6 goals, die helaas even snel ook weer wordt weggegeven. Auto van Ewijk/LHC blijkt namelijk te bezitten over een zelfde snelheid en wat slordigheidjes in het verdedigende spel van HVBS worden direct afgestraft. LHC heeft een snelle beweeglijke middenopbouw en een aantal goede schutters die lastig af te stoppen lijken. Gelukkig herpakt HVBS zich en gaat met een kleine voorsprong de rust in.

Deze voorsprong wordt de tweede helft langzaam uitgebouwd en ook niet meer weggegeven. Met name de aanval was volledig tegengesteld aan het eenzijdige niet beste spel van vorige week tegen BDC Soest. Nagenoeg iedere speler komt tot scoren waarbij Marina de Jong het voortouw neemt. Zij lijkt haar oude vorm te hebben hervonden. Margriet van Kesteren is net als de afgelopen weken een constante factor en presteert zowel aanvallend als verdedigend goed. Cirkelloopster Chrissie Rijkhoek, die vorige week nog nadeel ondervond van vroegtijdig affluiten voor  vrije ballen in haar voordeel, krijgt nu iets meer tijd van scheidsrechters waardoor ook zij haar doelpunten kan meepakken. De tweede helft is meer constant en ook de jonge Lisanne van der Horst kan spelminuten maken. Mede dankzij prima keeperswerk van Jannike van der Vuurst in tweede helft die een aantal penalty’s stopt, loopt de voorspong op tot 5 punten en is de wedstrijd gespeeld. Een eindstand van 28-23 lijkt representatief voor het krachtsverschil in deze wedstrijd. Linkeropbouw Corinne van de Brom moest helaas met een spierblessure het veld verlaten. Hopelijk is zij fit voor de uitwedstrijd van volgende week tegen Lettele, waar thuis nog nipt van werd verloren.

Fotografie: Niels van Kesteren


2014-01-19 | Dames1 – Auto van Ewij-kLHC | 28-24


verslag van onze tegenstander Auto van Ewijk/LHC 18-01-2014

Zaterdagavond speelden we een uitwedstrijd tegen H.V.B.S. Met twee busjes gingen we op weg naar Bunschoten- Spakenburg.
De wedstrijd begon fanatiek en scherp. Scherp met name aan de kant van H.V.B.S. Met krachtige afstandsschoten vlogen de ballen om onze oren loepzuiver het net in. Binnen no- time was het 8-2 in het nadeel voor LHC.Er moest direct wat veranderen. Onze opbouwsters stapten meer uit en dit resulteerde direct in een omslag op het veld. Wij lieten ons de kaas niet van het brood eten. We kwamen, onder andere door een aantal snelle tegenaanvallen, direct terug naar een 8-9 voorsprong. De rust gingen we in met een stand van 14-13 in het voordeel van de dames van H.V.B.S.

Na een kort maar krachtige speech in de rust van Helma zouden we er weer tegen aan gaan. In de eerste tien minuten ging het gelijk op qua score. Daarna kregen wij een zwakkere fase met balverlies aan onze zijde waardoor H.V.B.S. een voorsprong van zes doelpunten kon pakken. Op het eind van de tweede helft werd er om en om gescoord door beide teams. Wij hadden helaas geen mogelijkheid meer om uit te kunnen lopen, omdat onze tegenstanders ook bleef scoren. We hebben met ons hele team gevochten voor wat we waard waren, maar helaas moesten we toch de punten uit handen geven. Eindstand: 28-24.
Volgende week zondag mogen wij vroeg ons bed uit, want dan hebben wij weer een uitwedstrijd tegen de dames van BDC uit Soest.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken