Ga naar hoofdinhoud

De Vlucht en Van Amerongen winnen 25e editie schoolhandbaltoernooi 2014

Zaterdag 11 januari vond al weer voor de 25ste keer het schoolhandbaltoernooi voor de basisscholen in Bunschoten-Spakenburg plaats. ’s Morgens was het meisjestoernooi en ’s middags mochten de jongensteams de eer van hun school verdedigen. Alle scholen hadden zowel een meisjes- en jongensteam ingeschreven, waarbij Het Talent als fusieschool voor de eerste keer meedeed. Beide keren werd deze school, gecoached door Hennie van Triest, derde. De winnaars werden De Vlucht onder leiding van Albert Jan Veldhuizen en de Van Amerongen onder leiding van leraar Jaco Hartevelt.

De Vlucht won in de spannende meidenfinale met 1-0 van de Van Amerongen. Laatstgenoemde school won in de jongensfinale met 2-1 van ’t Kruisrak.

In één van de kruisfinales van het meisjestoernooi moesten er zelfs strafworpen aan te pas komen voor een beslissing. Van Amerongen nam deze beter dan Het Talent.

De prijzen werden, vanwege het jubileum van het toernooi, uitgereikt door burgemeester Melis van de Groep.

Onder het toeziend oog van een gevulde tribune was het weer een hele happening in sporthal De Kuil, waarbij Albertine Nagel en Fake Bralts (beiden kregen een kleinigheidje als dank van het bestuur) voor een prima voorbereiding hadden gezorgd. Maar zonder de inzet van de vrijwilligers op de dag zelf kan het schoolhandbal geen succes worden en daarom ook dank voor hun inzet.

Voor de scholen was er ook een cadeau. Omdat het toernooi voor de 25ste keer plaats vond en HVBS dit jaar 40 jaar bestaat, kregen alle scholen een bal. Hiermee kunnen de winnende scholen in ieder geval oefenen voor de regionale schoolhandbalkampioenschappen en de andere scholen voor de volgende editie van het HVBS schoolhandbaltoernooi.

 

Van Amerongen
Van Amerongen
De Vlucht
De Vlucht
ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken