Ga naar hoofdinhoud

2017-11-11 | HVBS DS1 – Overwetering | 26-20 | Pupil van de week Emgré Koelewijn

HVBS blijft knokken voor de winst

Op zaterdagavond 11 november 2017 speelde HVBS dames 1 om 20:00 uur een thuiswedstrijd in de Stormvogel tegen Overwetering. De wedstrijd werd geopend door een mooi doelpunt van de pupil van de week, Emgré Koelewijn.

HVBS was goed voorbereid op het snelle spel van Overwetering. Na de aanval was iedereen snel in de omschakeling waardoor HVBS Overwetering geen kans gaf om een snelle tegenaanval te spelen. Wat vorige week dus mis ging werd deze keer goed opgepakt.
Toch miste HVBS wat kansen waardoor de 2-0 voorsprong voor de thuisploeg om werd gezet naar een 2-4 achterstand. Gelukkig stond HVBS goed te verdedigen en kregen ze steeds meer grip op de bewegelijke opbouwspeelsters van Overwetering. De rust werd in gegaan met 9-10 in het voordeel van Overwetering.

Wanneer beide teams weer uit de kleedkamer kwamen was HVBS scherp vanaf de eerste seconden. Er werd snel gespeeld en de dekking stond goed waardoor er een aantal keer succesvolle snelle tegenaanvallen gespeeld konden worden. De stand was 14-10 in het voordeel van HVBS. Het was een erg spannende wedstrijd met teams die aan elkaar gewaagd waren. Overwetering bleef hun snelle spel voortzetten en kwamen een aantal keer in de buurt, de tussenstand was 16-14 in een minder scherpe periode van HVBS. Net als vorige week werd midden opbouwster Lieke Prins uitgedekt, deze keer wist HVBS wel goed druk te blijven zetten waardoor er veel ruimte ontstond en goed afgerond werd. De eindstand was 26-20 in het voordeel van HVBS.

HVBS kan terugkijken op een succesvolle wedstrijd waarin een duidelijke groei te zien is ten opzichte van vorige week. Er werd vooral in de tweede helft geknokt voor de winst doormiddel van een sterkte verdediging, goed keeperswerk en meer rust in de aanval. Volgende week reist HVBS af naar Houten voor de zevende wedstrijd van het seizoen.

Emgré Koelewijn, 9 jaar uit de E2 was pupil van de week.

Ik wou 1,5 jaar geleden op handbal, maar toen kon dat nog niet. Toen ben ik eerst een poosje gaan basketballen en sinds de zomervakantie ben ik lekker aan het handballen.
Ik was niet zenuwachtig om pupil van de week te zijn, ik had er superveel zin in. De eerste bal gooien vond ik erg leuk, vooral dat ik ook nog scoorde!
Meedoen met de warming-up en de eerste bal scoren vond ik het leukst. Maar eigenlijk was alles leuk. En natuurlijk dat we de wedstrijd wonnen met 26-20.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken