Ga naar hoofdinhoud

Promotie/degradatiewedstrijden dames 1

Niet helemaal compleet, Amber en Ellen konden geen vrij krijgen, stond het team van HvBS op een hele vroege zaterdagochtend om 09:15 uur bij sporthal de Bloemhof in Aalsmeer om te knokken voor het behoud van de status van hoofdklasser. Hier en daar nog een gaapje en een haastig licht ontbijtje later begonnen de dames van Spakenburg aan een moeilijke klus om in een half toernooi tegen vier tegenstanders, in wedstrijden van 2x 20 minuten, te bewijzen dat ze het waard waren om in de hoofdklasse te blijven. Ook nu kwamen “routiniers” Chrissie, Corinne en Margriet de gelederen versterken.

De eerste pot begon om 10 uur(!) tegen Oliveo, die kampioen waren geworden in de eerste klasse Zuid-Holland. Een team die in een positieve flow zaten dus. Dat bleek ook uit de start. Na wat “geschutter” over en weer nam Oliveo een voorsprong van 3 doelpunten. 5-2. De blauw-gelen sterkte hun ruggen en vochten terug tot een ruststand van 6-5.
Na rust ging het gelijk op en na 10 minuten stond de tussenstand van 8-8 op het scorebord. Nu kwam het aan op onverzettelijkheid. De dekking werd dichtgetimmerd mede door goed keeperswerk van Jannike en het scoren ging gewoon door. Op het eind werden er nog een paar mooie breaks gespeeld en dat bepaalde de eindstand, volkomen verdiend, op 11-14. Een goed begin!

Na een wedstrijdje rust begon om 12:30 uur wedstrijd nummer twee tegen de nr 11 van de hoofdklasse E. Ditmaal tegen een “oude bekende”. NEA, waarvan in de beker na een kraker met twee verlengingen werd gewonnen. NEA had de eerste wedstrijd verloren en moest dus vol aan de bak om nog een kans te maken. Ditmaal was het wedstrijdbeeld omgekeerd van de eerste wedstrijd. Een goede start leidde tot een tussenstand van 5-2. Slecht verdedigen gaf NEA echter de kans om terug in de wedstrijd te komen en de ruststand was 8-7 voor HvBS.
Na in de rust fiks te zijn toegesproken door de coach, gingen de dames uit het vissende bakkersdorp uit een ander vaatje tappen. Met goed verdedigen en een aantal uitstekende snelle breaks werd NEA er overtuigend op gelegd met een eindstand van 22-16.

Voor de derde wedstrijd was de rustperiode slechts 20 minuten. De tegenstander was VVW/Fortuin uit Wervershoof. De kampioen van Noord-Holland Noord. De krachten leken te slinken want na 20 minuten stond er een ruststand op het scorebord van 2-4(!) in het voordeel van de Spakenburgsen. Veel kansen werd gemist, maar daarentegen werd er uitstekend verdedigd. In de tweede helft werd de “derde” adem aangesproken en ging HvBS erop en erover. Met goed samenspel en wederom snelle tegenaanvallen werd ook deze kampioen ontmanteld en ging de overwinning naar het dorp aan het IJsselmeer met 10-17. Hierdoor was handhaving in de hoofdklasse een feit en viel er zichtbaar een hoop spanning van de meiden af.

Wederom na 20 minuten stond de laatste wedstrijd op het programma tegen US, het studententeam uit Amsterdam, de oude club van Fried. De routiniers hadden met hun inzet mede het klassebehoud verdient en mochten nu op de bank plaats nemen. De “jonkies” mochten aan de bak en deden dat vol overtuiging. Femke, Lisanne, Sanne, Denise, Annet, Mariëlle, Pamela, Dominique, Marina (sacha zat geblesseerd op de bank) en Hillegonde op doel gaven niks weg en de ruststand was dan ook 7-7. De studenten hadden de twee punten hard nodig en schakelden een tandje bij. Na drie wedstrijden vol gas te hebben gegeven en met druk van het heilige moeten weg, was dat iets te veel en kon HvBS het hoge tempo niet meer helemaal bijbenen. De eindstand werd bepaald op 13-17 voor US.

Dit betekende dat beide team gedeeld eerste waren geworden. De kanjers van HvBS vierden het klassebehoud met een champagnedouche in de kleedkamers. De ontlading was groot.
Dit team heeft laten zien dat ze waardig zijn om in de hoofdklasse te spelen.
Met een jaar ervaring en de ervaring van dit toernooi moet er volgend jaar de opwaartse gang in de competitie kunnen worden voortgezet.

Dames, complimenten voor de inzet en het doorzettingsvermogen. Proficiat!

De doelpunten werden gemaakt door: Annet Koelewijn (3x), Chrissie Rijkhoek (1x), Corine van den Brom (4x), Denise Zwaan (1x), Dominique Ruizendaal (2x), Femke Intema (9x), Lisanne vd Horst (3x), Margriet van Kesteren (6x), Mariëlle vd Horst (8x), Marina Heijnen-de Jong (19x), Pamela Schoenmaker (1x), Sacha Roelofs (3x) en Sanne Aarsman (6x).

Met sportieve groet,

Uw verslaggever.

 

 

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken