Skip to content

HVBS jeugdkamp 2016

Dag 1
Fris en fruitig stond de kampleiding voor dag en dauw op om alles gereed te maken. Een lekker bakkie koffie in het zonnetje maakte het vroege tijdstip al snel goed. De fietsende meiden verzamelden zich met daarbij een vrolijk gekwebbel. Het opstellen in rijen van twee ging van start, toen bleek dat er enkele dames zich vergist hadden en dachten dat ze konden uitslapen 😉 Gelukkig waren wij snel compleet en konden wij gaan, een fietstocht van bijna 40 kilometer naar het pittoreske Amerongen.
De tocht verliep behoorlijk soepel en zonder verkeerd te rijden kwamen wij al snel aan bij de Blauwe Schuur! Inmiddels waren daar al de allerjongste met de auto aangekomen.
Daar was het fietsen parkeren, tassen (lees hutkoffers in sommige gevallen) pakken en de kamers inrichten. Na een broodje knakworst ( alle bollen gesponsord door Theo vd Vuurst) in de zon konden wij ons klaar maken voor de handbalmiddag. Er werd heerlijk in de zon gesport en tussendoor wat gedronken en lekkere koeken gegeten (gesponsord door Kees de Graaf) Daarna werd er nog gevoetbald, leiding tegen de kinderen. Er is zeker twee uur lang gevoetbald, want het duurde eindeloos voordat de winnende goal viel. Er waren een paar voetbaltalenten en vele graspol-schoppers. Met blauwe schenen konden wij al snel aanschuiven voor lekkere kibbeling en visfriet van Jaco Zwaan. Het was heerlijk! In de avond was het creatieve moment, eenvoudige tasjes werden omgetoverd tot hippe design tassen. Daarna opruimen en je klaar maken voor lijntje der zuchten. Dat was spannend! In het bos langs de lijn stonden toch gekke figuren, werd je bij je voet gegrepen of kreeg je een plumeau in je nek. Gillen, zingen, lijntje kapot trekken, ferm “hoi” zeggen tegen elke figuur en heel hard lopen, maar nee hoor ze waren echt niet bang 😉
In de nacht bleef het nog lang gezellig op de kamers, en er werd zo hier en daar een paar uurtjes slaap gepakt.

Dag 2
Met traditioneel gebruik van pannendeksels werden de schone slaapsters al vroeg gewekt voor het ochtendgymnastiek. Wat een zonnestraaltjes kwamen er uit bed! Er werd er goed meegedaan. Na het ontbijt werd er uitleg gegeven over het bosspel. Wie was de beste Nederlandse speelster, waar en wat moest zij doen als wedstrijd voorbereiding? Al snel hadden de meiden het spel door en ging het er fanatiek aan toe. Er was een team bij die alleen verdedigde en er worden nog steeds verdenkingen gemaakt over sommige die kaartjes achterhielden… Uiteindelijk was het antwoord er en was er een winnaar!
In de middag hebben wij lekker in de zon geluncht met een frikandelbroodje (gesponsord door Peter Klarenbeek), het was heerlijk!
Het was daarna al snel tijd voor een spelmiddag. Wat was het leuk met een levensgroot twister, met zijn tweeen in 1 broek lopen, waterdragen en ga zo maar door. En ondertussen genieten van de zon!
De spanning liep al wat op, want in de avond werd HVBS playback je gek gehouden. Eerst hebben wij lekker pasta gegeten, ze hebben bijna allemaal gesmuld!
De playback je gek avond werd voorzien van de jury: Sacha, Marina en Agnes. De avond werd gepresenteerd door non Margaretha Denisa. Wat een avond, wat een optredens! Er werd goed geplaybackt en iedereen had zich goed voorbereid. Het optreden van de kampleiding erg goed, maar helaas zij wonnen niet. De dames Julia, Sanne, Lisa en Esra hebben gewonnen. We hadden twee tweede plaatsen en die gingen naar Fay en Julia en Nadine en Marit, derde werden Isa, Machteld, Suzanne, Maud en Melissa.
Helaas werd er afscheid genomen van kampleiding Gerda, zij gaat al heeeeeeel veeeeeel jaar mee en ging dit jaar voor het laatst mee. (Gerda wij gaan je missen hoor!)
In de nacht bleef het wat minder lang gezellig en werden er al wat meer uurtjes slaap gepakt 🙂

Dag 3
Pfoe… We moesten vroeg opstaan en meteen aan het werk om alles op te ruimen en schoon te maken. Gelukkig waren er al teams slim genoeg om een avond eerder hun kamer alvast een keer te vegen. Want sommige kamers zagen eruit alsof er een bom ontploft was, wat een bende!
Iedereen heeft goed meegeholpen en netjes op tijd konden wij op de fiets stappen voor de terugtocht. Ook deze rit ging onder het genot van de zon, heel soepel.
Binnen no time waren wij weer terug bij de handbalvelden. Daar was het tassen pakken en lekker naar huis, want dat was ook wel fijn.

Meiden bedankt, wij hebben een ontzettend leuk kamp gehad!
Ook alle geld en zelfgebakken- en gekochte keek sponsors bedankt, super dat jullie wat wilden bijdragen!!

Zonnige groet,
De kampleiding!


ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken