Ga naar hoofdinhoud

HVBS DS1 KAMPIOEN 2021/2022

HVBS laat weinig heel van DFS en is na 29 jaar eindelijk weer kampioen!

Op zaterdagavond 30 april 2022 was een afgeladen sporthal de Stormvogel klaar voor de kampioenswedstrijd van HVBS tegen DFS uit Arnhem. DFS staat derde op de ranglijst en wist vorige week nog van de enig overgebleven concurrent OBW te winnen, waardoor HVBS vandaag in eigen huis kampioen kon worden.

De spanning was te zien op de gezichten van de speelsters van HVBS op het moment dat de dames, met aan de hand speelsters uit de E-jeugd, het veld opkwamen. Na een groot applaus voor de dames begon de wedstrijd en de ploeg van Bessel Grift had ook tijdens het spel last van de spanning. De eerste aanvallen van HVBS resulteerden niet in een doelpunt en zo kwam DFS op een 0-2 voorsprong. Gelukkig was daar al snel Jet Steur, die de sporthal liet opveren met het eerste doelpunt van Spakenburgse zijde.

De wedstrijd ging in de eerste 20 minuten vrij gelijk op, waarbij beiden teams bijna om en om wisten te scoren. Doelpunten van onder andere Lieke Prins en Marina Heinen zetten HVBS op het goede spoor en zo kwam HVBS tegen het einde van de eerste helft echt goed in haar spel. De sterke conditie van HVBS samen met goed verdedigingswerk zorgde ervoor dat het team de laatste tien minuten voor rust oppermachtig was en zo kon uitlopen naar een voorsprong van vijf doelpunten. Hierdoor werd er gerust met een tussenstand van 15-10.

Na een korte rust leek DFS weer opgeladen en zo kwam de Arnhemse ploeg toch weer een beetje terug in de wedstrijd, door het verschil te verkleinen naar vier doelpunten. HVBS was echter ondertussen spanningsvrij en begon steeds vloeiender en beter te spelen. De enorme supportersschare zorgde voor vleugels bij HVBS en zo werd de voorsprong gestaag uitgebreid naar 23-16. Snelle aanvallen op de break via onder andere Mara Wijngaarden en Mariëlle van den Akker zorgden ervoor dat het verzet van DFS echt gebroken was en de wedstrijd gemakkelijk kon worden uitgespeeld. Ook de 16-jarige Kayla ter Maten wist in deze kampioenswedstrijd nog een doelpunt mee te pakken. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Denise de Graaf, waarmee de wedstrijd eindigde in een 31-20.

Een enorme ontlading bij het laatste fluitsignaal was het gevolg. Na 29 jaar is HVBS dames 1 eindelijk weer kampioen in de zaal. Een bekroning op een vlekkeloos seizoen van het team van Bessel Grift, waarbij geen wedstrijd werd verloren. Na het eerste feestgedruis ontvingen de speelsters, na een toespraak door het bestuur van HVBS, een medaille en kampioenshirts. Uit handen van de wethouder van Bunschoten-Spakenburg Peter van Asselt werd de kampioensschaal ontvangen, waarna het feest zich voortzette in de kantine van SV Spakenburg.

HVBS bedankt SV Spakenburg voor haar goede zorgen deze dag en DFS voor de zeer sportieve wedstrijd. Volgend jaar zal HVBS voor het eerst in haar geschiedenis in de tweede divisie handballen. Een enorme prestatie en iets om zeker naar uit te kijken. Wij kunnen niet wachten!

Doelpuntenmakers:
Marina Heinen (11x)
Jet Steur (5x)
Mariëlle van den Akker (4x)
Denise de Graaf (3x)
Lieke Prins (3x)
Nathalie Hopman (2x)
Annet van de Vuurst (1x)
Kayla ter Maten (1x)
Mara Wijngaarden (1x)

Bekijk het hele bericht voor meer foto’s

[simple_google_photos_grid album-url=”https://photos.app.goo.gl/x62hsPtw4xd1QJCn8″ number-photos=”999″ number-photos-per-row=”4″ cache-interval=”120″]

Fotografie: Niels van Kesteren
Link naar: Google album

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken