Skip to content

Handbal m’n uitlaatklep

Marina Heinen nooit meer weg bij HVBS ‘Misschien top-drieklassering’

Slechts zeven weken geleden beviel handbalster Marina Heinen van haar tweede kind, maar sinds twee weken heeft ze de draad bij haar club HVBS alweer opgepakt. Zaterdagavond werd er van Nieuw-Heeten gewonnen en was de inmiddels 27 jarige Heinen als aanvoerder weer ‘als vanouds’ van de partij.

“Natuurlijk ben ik nog niet helemaal fit, maar dat is in mijn geval ook wel logisch denk ik. Het fit worden na een bevalling is voor mij niet zwaar, omdat handbal nu eenmaal mijn uitlaatklep is”, vertelt Heinen nuchter.
De Spaken

 

burgse gaat dit jaar haar achttiende seizoen in bij de club, waar ze sinds haar vijftiende levensjaar al in het eerste elftal speelt. “Zeker de laatste tijd is de sport een stuk populairder geworden. Sinds kort hebben wij voor de jeugdteams zelfs een ledenstop omdat alle teams bomvol zitten.”

Zelf hoopt ze nog heel wat seizoenen te mogen handballen bij HVBS, dat, als het aan haar ligt, ook haar eindstation zal worden. Kansen om het hogerop te maken heeft ze wel gehad, maar het totaalplaatje klopte vaak niet. “Toen ik nog veel jonger was, heeft Fortissimo wel een op de deur geklopt, maar aan het einde van de rit waren er dan meer min- dan pluspunten. Fortissimo zou dat seizoen namelijk degraderen en handballen aan de onderkant van de eredivisie of net daaronder is leuk, alleen moet je ontzettend vaak trainen en het levert financieel geen zak op.”

Hoewel ze dus nooit van club is gewisseld is Heinen nu begonnen aan haar derde periode bij HVBS. “Ik ben ooit een jaartje gestopt omdat het niet te combineren was met mijn werk destijds en ik ben er daarna ook nog twee keer een paar maanden vanwege mijn zwangerschap tussenuit geweest.

Voor haar is er nog maar één club: HVBS. “De tijd dat ik wel openstond voor andere verenigingen is allang voorbij. Vroeger had ik het misschien wel gewild, maar er waren voor mij altijd betere redenen om het niet te doen. Tegenwoordig heb ik mijn gezin en werk ik hier in de buurt, dat gaat voor mij boven alles.”

Omdat speelster Roos van Dijk Heinen heeft afgelost en nu als volgende op zwangerschapsverlof is, maakt het vlaggenschip van de vereniging wekelijks gebruik van speelsters uit het combi-team. “Dat maakt ons niets uit, want wij zijn allang blij dat we zo snel onze draai hebben gevonden met de nieuwe trainer”Zegt Heinen.

Door een conflict met het bestuur nam HVBS al na één seizoen afscheid van trainer Aart Souverein, en werd Ton de Groot aangesteld. “Voor de spelersgroep kwam dat als een verrassing, want wij waren graag nog een seizoen met Aart doorgegaan. Eindelijk hadden we onze draai gevonden en doordat hij ontslag nam, stonden we aan het begin van het seizoen opeens weer met lege handen. Ton is wat rustiger dan Aart, maar spreekt met minstens evenveel passie over handbal.”

Met een team vol ‘vriendinnen’ is de verwachting dit seizoen in de hoofdklasse realistisch. “Met de jaarwisseling willen wij zorgen dat we in ieder geval niet meer kunnen degraderen. Daarna gaan we dan kijken hoe ver we komen, maar ik mik op een plek in de top vijf, misschien zelfs wel een top-drieklassering.”

Door Bart Eulen
Bron: Gooi & Eemlander 26-10-2017

 

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken