Ga naar hoofdinhoud

Groenschool wint meisjestoernooi, Grondtoon bij de jongens

Het meisjesteam van de Groen van Prinsterschool heeft de 24ste editie van het HVBS-schoolhandbaltoernooi gewonnen.

Calvijnschool heeft de tweede plaats gewonnen. Van Amerongen en De Grondtoon deelden de derde plaats.

Tijdens het ochtendgedeelte bleken de scholen die in de finale stonden samen met De Grondtoon de favorieten. Deze teams wonnen hun wedstrijden vaak met ruime cijfers.

Bij de meisjes moest de Bavinckschool verstek laten gaan, omdat deze school niet genoeg meisjes in de bovenste groepen heeft om een team te formeren. Tevens was deze editie de laatste optreden voor de Jongelingschool. Deze gaat immers het nieuwe schooljaar samen met de Schilderschool.

Na de poulewedstrijden die om 8.30 uur begonnen, was de eerste kruisfinale tussen de Groenschool en de Van Amerongen. Deze werd met 4-0 door de latere winnaar gewonnen. In de tweede kruisfinale was de Calvijnschool met 2-0 te sterk voor De Grondtoon.

De finale verliep heel spannend. De Groen van Prinstererschool en de Calvijnschool deden weinig voor elkaar onder, waardoor het na het eindsignaal 2-2 stond. De verlenging moest daarom een beslissing brengen. Hierin wist de Groenschool nog twee keer te scoren en de Calvijnschool niet.

’s Middags was het de beurt aan de jongens. Het opvallende van het jongenshandbal op het schoolhandbaltoernooi is dat het minder gestructureerd is. Bij de meisjes gebeurt het voornamelijk rondom de cirkel, terwijl bij de jongens bij een aantal teams het aanvals- en verdedigingsspel over het hele veld plaatsvindt. Het werd er niet minder spannend om.

De Ark en De Grondtoon speelden de eerste kruisfinale, waarbij het team van Wout Duyst met 1-0 won. In de tweede kruisfinale was het verschil eveneens miniem. De Vlucht was met 2-1 net even sterker.

De finale was wederom enorm spannend. De Grondtoon en De Vlucht waren aan elkaar gewaagd, waarbij beide ploegen een goede keeper op doel hadden. De Grondtoon wist één keer te scoren en dit bleek uiteindelijk voldoende voor de toernoowinst.

1. De Grondtoon, 2. De Vlucht en beide derde plaatsen waren voor De Ark en de Jongelingschool.

20130113_schoolhandbal_Groenschool_winnaar-meisjes

20130113_schoolhandbal_Grondtoon_winnaar_jongens

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken