Ga naar hoofdinhoud

Jeugdkamp 2014 – Foto’s en Video

Maandag 28 april vroeg in de ochtend was het weer zover, het jaarlijkse jeugdkamp van HVBS. De kampleiding bestaande uit Roelanda, Gerda, Jacqueline, Sandra, Margriet, Roos, Daphne, Annet,  Jannike, Zoya en Denise, had er zelfs zoveel zin in dat zij een uur te vroeg verzameld hadden. 30 kinderen hadden zich opgegeven om mee te gaan.Rond half 9 kwamen de eerste fietsers aan en toen ook Guusje en Senna zich na 9 uur gemeld hadden en hiermee de eerste corvee hadden binnen gesleept, kon de fietsploeg vertrekken.Het was een pittige tocht, zeker voor de allerkleinsten van de E1, die heel stoer het tempo goed wisten bij te houden. Uiteraard gaf Roelie ons weer een rondje van de zaak, wel vreemd dat dit al in Amersfoort was, de stad waar Roelie woont.

Na drie uur fietsen kwamen we aan bij het kamphuis De Blauwe Schuur, hier waren inmiddels ook de meiden van de E2 gearriveerd, die door ouders gebracht waren. Snel kamers verdelen, inrichten en versieren waarna we konden bijkomen met een lekker broodje knakworst.Als verrassing mochten we ’s middags alweer op de fiets stappen, dit keer naar Veenendaal. In deze plaats liepen aparte mensen (vossen) rond en de kids gingen in groepjes op zoek naar deze vossen. Spakenburgse dames, studiebollen, dieren, non, je kon het zo gek niet bedenken of het liep er rond. Het werd de meiden soms wel lastig gemaakt, doordat er sowieso bijzondere figuren rondliepen in Veenendaal.Terug bij het kamphuis werden wij op heerlijke kibbeling getrakteerd. ’s Avonds hebben de kinderen een lampion gemaakt door een glazen pot te bewerken met verf, glitters etc en hier een waxinelampje in te doen. Hiermee konden zij de weg vinden naar het kampvuur wat ondertussen was aangestoken en waar marshmallows werden opgewarmd. Sommige kinderen vonden het wel handig om hun lampion als nachtlampje te gebruiken. Deze nacht duurde tot in de vroege uurtjes.

De volgende ochtend werden de meiden vroeg hun bed uitgetrommeld voor het welbekende ochtendgymnastiek onder leiding van Zoya en Denise. Na het ontbijt gingen we het bos in voor het vlaggenroof spel. De twee teams waren goed aan elkaar gewaagd en het spel is met een gelijke stand geëindigd. Ellen en Amber trakteerden ons op mooie valpartijen in het bos, gelukkig hebben ze er niets aan over gehouden. De lunch bestond uit een lekkere tosti. Met een goed gevulde maag konden de meiden aantreden voor een zeskamp. Verschillende spelen werden gedaan: skilopen, zaklopen, rad lopen, tunnel visie, vliegend tapijt en sponsen race. Mieke kwam amper boven de zak uit, maar liet zich niet kennen en ging als een speer. Annewil had wat moeite met de tunnel, maar kon er gelukkig om lachen. De foto’s spreken verder voor zich.
Gauw pannenkoeken eten die Jacqueline en Gerda in de tussentijd gebakken hadden, waarna de kinderen zich konden opmaken voor de HVBS Got Talent avond. Deze avond werd gepresenteerd door een speciale gast, namelijk mevrouw Havea van Bee – Es, de dame die 40 jaar geleden de handbalvereniging heeft opgericht met haar persoonlijke begeleidster Annie ’t witte Engeltje – van Boven. Dit zorgde voor een aantal hilarische momenten aangezien ze redelijk aan het dementeren was en niet zo goed meer kon horen. De meiden van HVBS stalen echter de show met hun optredens;, er werd gedanst, geïmproviseerd, toneel gespeeld, quizzen gepresenteerd, blind gemake-upt, muziek gemaakt en gegoocheld. Na deze dag waren de meiden gelukkig toch wat moe geworden, zodat de kampleiding ook wat uurtjes slaap kon pakken.

Woensdagochtend was het opruimen, inpakken en vertrekken. De terugweg was iets korter dan heen en hebben ze in 2,5 uur afgelegd. Hierbij kwam HVBS Jeugdkamp 2014 helaas alweer tot een einde.

Bij deze willen we de volgende mensen bedanken voor hun sponsoring en/of bijdrage aan het kamp:

Erika en Lambert van Diermen voor de kibbeling, Theo van de Vuurst voor de bollen, Boboli voor de tosti’s, de Bakkerie van de opa van Meike voor de koek, Klaas van Dijk voor het wegbrengen vd tassen op de heenweg, Heinen en Hopman voor het busje op de terugweg, ouders die de E2 hebben gereden en alle vossen die in Veenendaal hebben rondgelopen.

groetjes en tot volgend jaar,

de kampleiding

Bekijk hieronder de foto’s en een filmpje van het jeugdkamp.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken