Ga naar hoofdinhoud

2015-01-10 | Foto’s Schoolhandbaltoernooi 2015

Zaterdagmorgen startte de 26e editie van het jaarlijkse schoolhandbaltoernooi voor de plaatselijke basisscholen. De meidenteams speelden ’s morgens hun wedstrijden, terwijl het jongenstoernooi in de middag was.

schoolhandbal_2015_meisjes_Ark_resize
basisschool de Ark

In de eerste poule van de meisjes bleken de Van Amerongen, De Vlucht en De Grondtoon de meeste kans op een finaleplaats te hebben. Eerstgenoemde scholen gingen uiteindelijk door naar de kruisfinale. In de andere meisjespoule bleek De Ark al snel de favoriet en werd De Wegwijzer de andere kruisfinalist. In de kruisfinales was het al snel duidelijk dat de Van Amerongen onder leiding van Jaco Hartevelt en de Ark onder leiding van oud handbalster Helga Koelewijn om de wisselbeker zouden spelen.
In de finale was De Ark met 3-0 te sterk voor de Van Amerongen.

De bekers van het meisjestoernooi werd uitgereikt door wethouder Bert Koops, die naast de reeds genoemde winnaars de fairplaycup aan de Calvijnschool uitreikte.
 

IMG_2141_20150110_LR_1600L
basisschool de Ark

Bij de jongens lagen de krachtsverhoudingen en daarmee de onderlinge uitslagen, op een enkele uitschieter na, dichter bij elkaar. Ook hier werd vol enthousiasme, soms om elke meter, gestreden. De scheidsrechters van organisator handbalvereniging HVBS zorgden er daarbij voor dat dit op een sportieve manier bleef gaan.

In de eerste jongenspoule waren de kruisfinaleplaatsen voor De Ark en ’t Kruisrak. In de andere poule hadden de Bavinckschool en Het Talent de meeste punten.
De eerste kruisfinale tussen de sportbasisschool en de fusieschool verliep spannend, waarbij ’t Kruisrak net wist te winnen. De Ark was in de andere kruisfinale te sterk voor de Bavinckschool. Ook in de finale bleek De Ark met een aantal mooie sprongschoten de duidelijke winnaar (4-0).

De prijzen bij de jongens werden door de oprichter van HVBS, Jan Hammersma, uitgereikt. Hier ging de fairplaycup naar School met de Bijbel Eemdijk.

De Ark gaat door de dubbele winst in het voorjaar meedoen met twee teams op het regionale schoolhandbaltoernooi.

Bekijk hier de foto’s

Fotografie: Niels van Kesteren

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken