Ga naar hoofdinhoud

De Wegwijzer wint ABN AMRO schoolhandbaltoernooi jongens

Het jongenstoernooi van het ABN AMRO schoolhandbaltoernooi is zaterdagmiddag gewonnen door De Wegwijzer. De toernooizege bij de meisjes ging eerder die dag voor de tweede keer op rij naar De Ark.
Zaterdag was het grootste deel van de schoolgaande jeugd uit de groepen 7 en 8 in sporthal De Kuil te vinden. Elf scholen in de ochtend en tien scholen in de middag streden om het handbalkampioenschap van Bunschoten. Het toernooi werd al weer voor de 27ste keer door handbalvereniging HVBS georganiseerd.

Na de poulewedstrijden ging de strijd om de bekers tussen Het Talent (winnaar van poule 1), de Bavinckschool (winnaar van poule 2), Van Amerongen en De Wegwijzer. Beide kruisfinales eindigden op een spannende manier. De wedstrijd tussen Het Talent en Van Amerongen leek op een verlenging uit te draaien, maar vlak voor tijd mocht Het Talent nog een vrije worp nemen.
Deze moest direct richting doel en dat gebeurde ook dusdanig dat het de winnende treffer werd.
De andere kruisfinale eindigde na zowel de reguliere tijd als de verlenging in de brilstand, waardoor strafworpen de beslissing moesten brengen. Na de serie was er nog geen winnaar, totdat het een direct duel tussen beide keepers werd. Deze werd beslist in het voordeel van De Wegwijzer. In de finale was uiteindelijk deze school met 2-0 te sterk voor Het Talent.
Directeur van de plaatselijke ABN AMRO bank Klaas Koelewijn reikte de bekers uit aan de winnende scholen, waarbij de fair playcup naar de Calvijnschool ging.

Fotografie: Niels van Kesteren

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken