Ga naar hoofdinhoud

2015-11-10 | HVBS DS1 – Succes Schoonmaak VOC 2 | 20-24 | bekerwedstrijd

Sporthal de Stormvogel was aardig gevuld voor de eerste ronde bekerwedstrijd van HVBS tegen het Amsterdamse VOC 2. Dit team speelt niet onverdienstelijk in de tweede divisie en op voorhand werden de kansen niet hoog ingeschat. Omdat Simone Offringa nog steeds geblesseerd is, Sanne Aarsman tijdelijk is gestopt en Roos van Dijk-Koelewijn geen vrij kon krijgen van haar werk, werden Margriet van Kesteren en Corinne van den Brom van het combiteam gevraagd om het team te versterken.

Aanvankelijk ging de strijd gelijk op en werden er over en weer mooie kansen gecreëerd en ook om zeep geholpen. Toch ging VOC 2 iets zorgvuldiger met hun kansen om wat resulteerde in een tussenstand van 4-9. Op het eind van de eerste helft had ook HVBS het vizier wat scherper gezet en liepen ze een beetje in. Ruststand 9-12. Een acceptabel verschil. Helaas viel net voor rust Sacha Roelofs keihard op haar achterhoofd zonder dat er opzet in het spel was. Zij was niet meer inzetbaar en naar het zich laat aanzien heeft ze een hersenschudding en zal de tijd leren wanneer ze weer kan meedoen.

De tweede helft begon dramatisch. HVBS had erg veel moeite met de zeer offensieve dekking van de Amsterdamse deernen en kon aanvallend geen vuist maken. Teveel onnodig balverlies leidde keer op keer snelle tegenaanvallen in die met moeite konden worden afgeslagen. Toch liep VOC uit naar een tussenstand van 12-19. De Spakenburgse dames wilden zich niet willoos naar de slachtbank laten leiden en gingen er nog eens vol tegenaan. Langzaam maar zeker werd het verschil steeds kleiner. Uiteindelijk bleven ze steken op 4 doelpunten verschil. Eindstand 20-24.

Ondanks het verlies kan het team de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Het vertoonde spel toont af en toe nog haperingen, maar over het algemeen stijgt het niveau van het team en de individuele speelsters.

A.s. staat de verre uitwedstrijd tegen Pacelli uit het Achterhoekse Zieuwent. Die tegenstander ligt HVBS wel en de wedstrijden worden altijd op scherpst van de snede gespeeld. We zijn benieuwd.

De doelpunten werden gemaakt door: Annet Koelewijn, (4x), Liandra van Koot (2x), Sacha Roelofs (1x), Dominique Ruizendaal (2x), Corinne van der Brom (2x) en Marina Heinen-de Jong (9x)

Uw verslaggever.

Bekijk hieronder de foto’s

Fotografie: Niels van Kesteren

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken