Skip to content

2015-10-06 | HVBS DS1 – Leidsche Rijn DS1 | 26-22 | Bekerwedstrijd

De dames van hvbs speelden vanavond een bekerwedstrijd tegen Leidsche Rijn. In het nieuwe wedstrijd tenue speelden de hvbs dames de eerste 20 minuten doeltreffend en bouwden een marge op van 7 treffers. Daarna speelden ze steeds slordiger en dwong Leidsche Rijn een verlenging af. Daarin  bereikte hvbs door goed keeperswerk  met 26 – 22 de volgende ronde.Na de uitglijder van afgelopen zaterdag was het op dinsdagavond in de Stormvogel zaak om te laten zien dat de meiden van HvBS echt beter kunnen. De bekerwedstrijd tegen hoofdklasser Leidsche Rijn stond op het programma. En het zou een echte bekerkraker worden.

De wedstrijd was 20 (!) seconden onderweg toen een van de scheidsrechters een zweepslag in zijn kuit kreeg. Na dit oponthoud begon de wedstrijd pas echt met één scheids.

HvBS had een bliksemstart en kwam in no time op een voorsprong van 3-0 door goed verdedigingswerk en messcherpe breaks. De hele eerste helft bleef de Spakenburgse ploeg domineren en liep door mooie aanvallen en sterk verdedigings- en keeperswerk uit naar een tussenstand van 13-6. Helaas kon dit niveau niet worden vastgehouden in de laatste 5 minuten van het eerste bedrijf. Hierdoor kon de Vleutense tegenstander een beetje terugkomen tot een ruststand van 13-10.

De tweede helft ging voortdurend gelijk op met HvBS steeds aan de goede kant van de score.

Helaas was een scheidsrechterlijke dwaling van invloed op het spelverloop. Marina Heinen-de Jong kreeg volkomen onterecht een derde tijdstraf en moest met rood naar de tribune. Dit bracht de meiden uit het vissersdorp uit balans en Leidsche Rijn zag kans om wat dichterbij te komen. Op gegeven moment stond HvBS zelfs met drie (!) speelsters in het veld door onbegrijpelijke tijdstraffen. De voorsprong van drie doelpunten smolt langzaam maar zeker weg en in de laatste seconden van de wedstrijd werd de gelijkmaker gescoord. Dit betekende verlenging met 2×5 minuten.

De eerste vijf minuten gingen weer gelijk op en nu onderscheidde zich Jannike van de Vuurst door drie vrije kansen op rij te stoppen, waarvan een zelfs met haar hoofd. De tussenstand was 22-22 en er werd van helft gewisseld. Op wilskracht en onverzettelijkheid werd Leidsche Rijn het scoren verhinderd en met vlijmscherpe breaks werd de terechte overwinning binnen gesleept met 26-22.

De ontlading was groot en terecht. Wat een overwinning. Het publiek was razendenthousiast en klapte de handen bijna stuk.Met dit vertoonde spel en onverzettelijkheid kan as zaterdag tegenstander Lettele een zware avond tegenmoet zien. Waar die wedstijd wordt gespeeld is nu nog niet duidelijk. Sporthal de Kuil wordt gebruikt om vluchtelingen op te vangen en er wordt naarstig gezocht naar een oplossing.

Fotografie: Sacha Roelofs

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken