Ga naar hoofdinhoud

2014-09-30 | Dames 1 – Nea | 19-16 | bekerwedstrijd

Wedstrijdverslag bekerwedstrijd HvBS tegen NEA

De eerste officiele wedstrijd van het seizoen ’14-’15 is een voorronde bekerwedstrijd tegen Hoofdklasser NEA.

Door een aantal blessures en ziekte werd de selectie aangevuld met de routiniers Margriet van Kesteren en Chrissie Rijkhoek. De coach begon met een piepjonge basis en die oogden wat nerveus. Veel slordig balverlies en daardoor een aantal breaks later was het via 0-4 een tussenstand van 2-7 opgebouwd. Na wat wissels waarbij jeugdigheid werd ingewisseld voor routine keerde het tij een beetje. Helaas viel Femke uit nadat zij door haar enkel was gegaan. (zie de foto op de website). Stukje bij beetje werd wat van de achterstand afgeknibbeld en de rust begint met een stand van 6-9 in het voordeel van NEA.

Hoewel Jannike voor rust niet onverdienstelijk stond te keepen, wisselde Fried toch de keepers. Dit pakte goed uit, want Hillie stond als een berin alles uit het doel te ranselen. Zeker 5(!) vrije kansen op rij gestopt. Dit hield het team zeker op de been. Wederom gestart met de jeugd leek het beeld van de eerste helft weer terug te komen. Slordig balverlies en niet afronden van goede kansen leidden tot tegenbreaks en langzaam liep de tegenstander weer wat uit. Bij een tussenstand van 7-13 keerde de wedstrijd en wisten de Spakenburgsen vijf keer op rij te scoren en was de spanning volledig terug in de wedstrijd. In de laatste twee minuten wist Roos nog met enkele afstandsschoten de stand gelijk te maken en gingen we af op een verlenging.

In de eerste verlenging scoorden beide teams twee keer en nu was Jannike belangrijk met enkele goede stops nadat ze wederom het doel mocht verdedigen na een enkelblessure van Hillie.

In de tweede (!) verlenging bleek het met de conditie van HvBS wel goed te zitten, want de tegenstander zat er helemaal doorheen en kon niet meer scoren, terwijl Chrissie (2x) en Annet op karakter wel doorgingen en de eindstand bepaalden op 19-16. De volgende ronde was bereikt en verdiend ook. Eén puntje van kritiek was dat gedurende de hele wedstrijd van de acht penalties er zeven werden gemist! Dat kan toch wel iets beter.

Al met al een hard bevochten en verdiende overwinning voor dit hele jonge team in een volledig nieuwe samenstelling.

Gefeliciteerd dames en op naar de eerste competitiewedstijd zaterdag uit tegen Haarle.

Met vriendelijke sportgroet,
Uw verslaggever.

Fotografie: Niels van Kesteren

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken