Skip to content

BEKERWEDSTRIJD | HVBS DS1 – U.S. Amsterdam | 23-28

HVBS DS1 ligt uit de landelijke beker
Afgelopen dinsdag speelde het eerste damesteam van HVBS de derde wedstrijd in de landelijke bekerwedstrijd op het programma. De tegenstander was dames 1 van U.S. Amsterdam, wat een vereniging is voor (buitenlandse) studenten. Dit team speelt in de andere tweede divisie en speelt daar in de top mee. In de voorbereiding hadden de dames van HVBS nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen dit team, welke nipt werd verloren. Hierdoor wisten de dames van HVBS dat er zeker een kans was om deze wedstrijd te kunnen winnen.

HVBS DS1 begon gefocust aan de wedstrijd en liep daarom in de eerste drie minuten onder leiding van Annet van de Vuurst, Mara Wijngaarden en Marina Heinen uit naar een stand van 4-0. De dames van HVBS wisten deze voorsprong voor 10 minuten vast te houden maar lieten daarna U.S. Amsterdam terugkomen tot een stand van 9-6. Uiteindelijk ging HVBS DS1 de rust in met een gelijke stand van 12-12.

De tweede helft ging van start en waar er gehoopt werd dat HVBS de focus van de eerste 10 minuten weer zou herpakken, werd dit niet gedaan. HVBS maakte slordige fouten waardoor U.S. een kleine voorsprong kreeg van 15-17. HVBS DS1 geeft zich niet zo maar gewonnen en kwam weer terug toch een gelijke stand van 18-18. Hierna kwam er een mindere fase voor HVBS DS1 waardoor de tegenstander verder wist uit te lopen. Er werden nog mooie doelpunten gemaakt door Aniek Janssen, Lieke Prins en Sacha Roelofs maar dit was echter niet genoeg voor de overwinning. Hierdoor werd de einstand bepaald in een 23-28 in het voordeel van U.S. Amsterdam.

Het is jammer dat de dames van HVBS uit de landelijke beker liggen want wat het zou erg mooi zijn geweest om de regiofinale een keer te kunnen spelen. Echter, het gepromoveerde HVBS DS1 staat nog steeds ongeslagen bovenaan in de tweede divisie en dus is er genoeg om nog voor te spelen dit seizoen. Aanstaande zaterdag speelt HVBS om half 9 in de Stormvogel tegen Wijhe DS1, een sterke ploeg die in vorm is en vanaf de vierde plaats de top wilt aanvallen. Het belooft daarom een mooi duel te worden en een goed gevulde Stormvogel zal de dames van HVBS zeker kunnen helpen om ook deze wedstrijd te winnen, want ook de tegenstander komt met veel supporters. Komen jullie daarom ons aanmoedigen?

Doelpuntenmakers: Marina Heinen 9x, Lieke Prins 5x, Annet van de Vuurst 4x, Aniek Janssen 1x, Jet Steur 1x, Lisa de Graaf 1x, Mara Wijngaarden 1x en Sacha Roelofs 1x

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken