Ga naar hoofdinhoud

2014-01-04 | Dames1 – Wijhe | 23-19

Het eerste damesteam van HVBS wint en lijkt zich te hebben herpakt na belangrijk verlies van vorige wedstrijd.

De eerste helft van het seizoen 2013-2014 is bijna gespeeld en HVBS heeft inmiddels de kampioensaspiraties op een laag pitje staan. Na een belangrijk verlies tegen van Niel/Voorwaarts in de laatste wedstrijd van 2013 lijkt het belangrijkste doel voor de avond om 2014 te starten met een wedstrijd waarin het gewenste niveau weer gehaald wordt. HVBS treedt aan tegen de dames in het rood uit Wijhe, een snelle ploeg waar HVBS zich in het verleden nog wel eens in verslikt heeft en de ene na de andere break-out om de oren kreeg.

De wedstrijd begint met een snel spel aan beide kanten wat door slordigheid en aanvallende fouten niet in doelpunten resulteert. Uiteindelijk opent Keukenland/Wijhe ’92 de score met een scherpe goal vanuit de linkerhoek. HVBS neemt komt echter direct terug met een bekeken goal van middenopbouw Margriet van Kesteren die de hele wedstrijd een hoofdrol zal gaan spelen in de aanval bij HVBS. Met een slimme pass naar linkerhoek Dominique Ruizendaal komt HVBS op een voorsprong welke ze de hele wedstrijd niet meer zal weggeven. Wijhe scoort nagenoeg alleen uit break-outs waar ze zeer bedreven in zijn en kundig samenspel met de cirkel. HVBS maakt door mooie passes van onder andere linkeropbouw Corinne van de Brom ook zeer effectief gebruik van haar cirkelspeelster Crissie Rijkhoek, die een aantal technische mooie goals weet te maken. De ruststand wordt besloten op 12-8 met één van de weinige doelpunten die Wijhe weet te maken vanuit een reguliere aanval met leuke wissel.

De tweede helft begint slordig en kenmerkt zich door gemiste break-outs aan beide zijden. Jannike van de Vuurst stopt keurig een penalty waarna Daphne Schouten een penalty forceert aan de zijde van HVBS door een flitsende loopactie vanuit de rechterhoek. Slordig spel van HVBS en een tweetal simpele goals door middel van onderhandse schoten van de rechteropbouw van Wijhe zorgen ervoor dat Wijhe HVBS op twee goals weet te naderen. De keurig fluitende scheidsrechters zijn genoodzaakt een aantal malen tijdspel aan te geven, wat kenmerkt dat het spel aan beide zijden niet altijd even overtuigend was. Rechterhoek Sacha Roelofs en cirkelspeelster Crissie Rijkhoek bewijzen hun waarde door met mooie goals de voorsprong van HVBS weer uit te bouwen tot vier goals. Een aantal break-outs door de snelle Marina de Jong leidt uiteindelijk tot een eindstand van 23-19 in het voordeel van HVBS. Het niveau van HVBS was over de hele wedstrijd genomen redelijk met een aantal dieptepunten waarbij mogelijkheden tot verbetering wellicht kunnen liggen in het verhogen van de inzet. Het verder constante voldoende niveau lijkt een goede basis om de tweede competitiehelft mee te starten. Met slechts vier punten achterstand op de nummer één is alles nog mogelijk, meegenomen dat alle ploegen in de top vijf geregeld punten laten liggen. Volgend weekend staat de derby in Soest tegen BDC op het programma.

Fotografie: Niels van Kesteren

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken