Skip to content

2023-02-11 | Bentelo DS1 – HVBS DS1 | 18-24

HVBS verstevigd positie in top tweede divisie
Promovendus HVBS dames 1, speelde afgelopen zaterdag 11 februari een verre uit wedstrijd in en tegen Bentelo dames 1.Bentelo, al langer spelend in de Tweede Divisie kent een moeizaam seizoen met blessures en vecht voor lijfsbehoud.Na het starten van de wedstrijd staat het al snel 1-1 waarna beide ploegen een doelpuntloze periode kennen. HVBS weet het net niet te vinden, maar staat in de dekking sterk. Keepster Hillegonde van Twillert weet in deze periode 2 penalty’s te stoppen.Hierna komt de motor op gang. De aanvallen worden sneller en slimmer waardoor er een eerste gaatje ontstaat na een doelpunt van Kayla ter Maten die de 3-6 binnenschiet. Na een onrustige slotperiode weet Jet Steur op slag van rust nog te scoren en gaat HVBS rusten met een voorsprong van 11-13.Na rust kent HVBS een vliegende start. Mede door doelpunten van Marina Heinen klimt de stand op naar 11-16. Maar Bentelo knokt zich terug en geeft zich niet zomaar gewonnen. Het wordt een sportief “handbalgevecht” waarin er gestreden wordt voor elk punt. Zo’n 10 minuten voor het eindsignaal lijkt het verzet bij Bentelo gebroken en kan HVBS de wedstrijd rustig en slim uitspelen. Met een laatste treffer van Naomi Zwaan wint HVBS deze wedstrijd met ruime cijfers (18-24). HVBS verstevigd zo haar 2e positie in de Tweede Divisie waarin, met 2 punten achterstand op de nummer 1, nog alles mogelijk is.Komende weken hebben de dames van HVBS een rustperiode. De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 4 maart in sporthal de Stormvogel waar er gespeeld wordt tegen het uit Emmen komende DOS om 20.00u.
ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken