Ga naar hoofdinhoud

2023-01-21 | HVBS DS1 – D.S.V.D. DS2 | 33-26

Gretig HVBS wint topper in de Tweede Divisie! 

In sporthal “de Stormvogel” werden afgelopen zaterdag de dames van D.S.V.D. uit Deurningen ontvangen. De uitwedstrijd eerder dit seizoen tegen DSVD werd nipt gewonnen met één punt verschil. Het beloofde een topper in de Tweede Divisie te worden waarin HVBS als nummer 2, het opnam tegen de nummer 3 op de huidige ranglijst.

In de kleedkamer van HVBS was er naast gezonde spanning ook een vastberadenheid te zien. Na het verlies van vorige week, tegen een van de laagvliegers in de Tweede Divisie was er goed met elkaar gesproken. Dit uitte zich in een collectief vertrouwen. De dames van HVBS waren gebrand om het snelle en attractieve spel, vol beleving en vuur te laten zien in de daaropvolgende 60 minuten.

Er volgde een eerste helft waar beide teams aan elkaar gewaagd waren. De cirkelspeelster van HVBS werd een aantal keren mooi gevonden in het snelle spel en de gemaakte afspraken werden nagekomen wat resulteerde in een sterke dekking en een snel, sterk aanvalsspel. Lieke van Kooten, die afgelopen december de overstap maakte vanuit Breukelen, maakte haar debuut in Dames 1.
Na een spannend slot van de eerste helft, wist Jet Steur vanuit een toegekende vrije bal op slag van rust de stand gelijk te trekken tot 15-15.

In de kleedkamer werden de afspraken geëvalueerd en aangescherpt. Dat er van een winterdip geen sprake meer is, was direct zichtbaar bij aanvang van de tweede helft. Het af en toe, zo bekende Spakenburgse dipje was er deze zaterdag niet bij.

Waar er tijdens de eerste helft, voor elk punt geknokt moest worden, was de start van de tweede helft zeer voortvarend te noemen. Bijna elk schot resulteerde in een doelpunt en de dekking leek onverwoestbaar. Na zo’n 10 minuten spelen viel helaas keepster Hillegonde van Twillert uit nadat zij van korte afstand een bal vol in het gezicht kreeg. Zij werd vervangen door aanstormend talent Maud ter Haar, die haar taak vol vertrouwen oppakte.
Door een 2 minuten tijdstraf aan de zijde van DSVD en een behendig, tactisch en slim spel werdt er een flink gat geslagen en nam HVBS de leiding. Dat HVBS vol vertrouwen deze winst wilde pakken bleek in haar spel. Het aanvalsspel was snel, waar onder andere Aniek Janssen en Lisa de Graaf van profiteerden in een snelle break out. HVBS speelde de wedstrijd rustig en beheerst uit en kon zo de twee punten thuis houden bij een eindstand van 33-26.

Zowel publiek als de dames van HVBS genoten van de wedstrijd! Beleving, plezier en overtuiging, dé kernwoorden waar deze dames zich aan committeren en welke ook terug te zien waren in deze sportieve wedstrijd.

De dames van HVBS staan stevig op een tweede plaats op de ranglijst, drie punten los van de nummer 3 en slechts 2 punten achter op nummer 1, Wijhe’92. Een enorm succesvol seizoen voor de debutanten in de Tweede Divisie, waarin het nog alle kanten op kan. Komende zaterdag, 28 januari om 20.00 wordt er in Wervershoof gespeeld tegen Quintes/VVW. Wederom een tegenstander van formaat waar ook met “slechts” 1 doelpunt verschil van gewonnen werd, eerder dit seizoen.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken