Ga naar hoofdinhoud

2022-12-20 | Green Park/Handbal Aalsmeer DS1 – HVBS DS1 | 16-29

HVBS als gedeeld koploper de winterstop in

De dames van HVBS hebben afgelopen dinsdag de laatste wedstrijd voor de winterstop gewonnen. De inhaalwedstrijd tegen Aalsmeer werd met 16-29 gewonnen.

Oorspronkelijk stond de uitwedstrijd tegen Aalsmeer gepland op 19 november, maar ging toen niet door wegens personele problemen bij Aalsmeer. Aalsmeer kreeg twee punten in mindering en de straf dat de wedstrijd ingehaald moest worden in Bunschoten-Spakenburg. Daarom werd afgelopen dinsdag in Sporthal de Stormvogel een uitwedstrijd voor HVBS gespeeld.

Dat HVBS aan de winterstop toe is, is duidelijk. De laatste weken ging het spel wat moeizamer en er waren de nodige blessures en pijntjes. De wedstrijd tegen Aalsmeer begon echter wel goed. Binnen 3 minuten stond HVBS met 0-4 voor en leek de wedstrijd al bijna beslist tegen het zeer jonge Aalsmeer, dat nog geen punt pakte dit seizoen. Aalsmeer kwam nog één keer terug tot 4-6, maar langzaam maar zeker wisten de handbalsters van Bessel Grift het verschil te maken. De ruststand was 9-15 in het voordeel van HVBS.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. HVBS kan veel breaks lopen door de matige omschakeling van Aalsmeer en kan zelfs spelers sparen met pijntjes en griepklachten. Toch wordt de voorsprong nog wel uitgebreid, ondanks dat HVBS tweemaal met slechts 4 veldspeelsters moet aanvallen. In de tweede helft pakken bijna alle speelsters een doelpuntje mee en zo wordt er uiteindelijk met 16-29 gewonnen.

Door deze overwinning is HVBS met 18 punten uit elf wedstrijden gedeeld koploper, samen met Wijhe ’92. Beide ploegen lijken in 2023 de grootste kanshebbers te zijn voor de titel in de Tweede Divisie A. De overige topploegen, E&O DS2 en DSVD DS2, kennen als tweede team over het algemeen een mindere tweede seizoenshelft, omdat zij dan in mindere mate een beroep kunnen doen op speelsters uit het hoger spelende eerste team. Toch blijven zij zeker ook nog kanshebber, evenals KSV DS1, dat met 15 punten slechts drie punten achter de koplopers staat maar nog wel veel lastige uitwedstrijden op het programma heeft staan. Al met al kan HVBS trots zijn op haar eerste seizoenshelft in de Tweede Divisie. Na het kampioenschap direct weer meedoen voor de bovenste plaatsen, ondanks de nodige blessures, pijntjes en zwangerschappen, is simpelweg een knappe prestatie.

De competitie gaat verder op 14 januari. HVBS gaat dan op bezoek bij oude bekende OBW, een ploeg waar al zo’n 8 seizoenen onafgebroken tegen wordt gespeeld. Deze ons-kent-ons wedstrijd zal om 20:30 uur starten in Sporthal Lentemorgen te Zevenaar.

Doelpuntenmakers:
Lieke Prins (8x), Aniek Janssen (7x), Jet Steur (5x), Marina Heinen (3x), Lisa de Graaf (3x), Nathalie Hopman (1x), Renske van Hofslot (1x), Sacha Roelofs (1x).

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken