Ga naar hoofdinhoud

2022-12-14 | Navique/SVBO DS1 – HVBS DS1 | 23-27

Verhit duel in Emmen eindigt met punten voor HVBS
Afgelopen woensdag speelde HVBS een wedstrijd op bezoek bij Navique/SVBO DS1 in Emmen. Deze wedstrijd was op verzoek van HVBS drie dagen naar voren gehaald, zodat het team aanstaande zaterdag aanwezig kan zijn bij de bruiloft van speelster Annet van de Vuurst. Met temperaturen van -7 °C buiten, zou het in het oosten van Nederland een verhitte wedstrijd worden.

De blauw-gelen uit Bunschoten-Spakenburg begonnen de wedstrijd voortvarend en stonden binnen no-time met 2-6 voor. Cirkelloopster Mara Wijngaarden werd een aantal keer goed aangespeeld en verzilverde deze kansen. Toch kon HVBS het goede begin niet vasthouden, begon het onrustig te spelen en liet het vooral in de verdediging te veel ballen door. SVBO kwam terug tot 6-7 en stond bij rust uiteindelijk slechts één doelpunt achter (12-13). Opmerkelijk was nog dat kort voor rust het scorebord was uitgevallen, zodat er sprake was van een chaotische situatie over wanneer nou het rustsignaal was gevallen.

In de rust maakte trainer/coach Bessel Grift duidelijk dat het echt beter moest dan het laatste kwartier van de eerst helft. En gelukkig maakte dit de speelsters van HVBS wakker. De ploeg wist gauw uit te lopen naar 13-16 en kwam zelfs op een voorsprong van 16-21 en daarmee leken de punten gemakkelijk in de tas mee te kunnen naar Bunschoten-Spakenburg. Toch werd het nog even spannend. Eerst viel keepster Hillegonde van Twillert uit met een bloedneus en in het laatste kwartier werd het ook nog grimmig in de Navique Arena. Dieptepunt was een opstootje dat resulteerde in een twee minuten tijdstraf voor Marina Heinen, die zich iets liet gaan nadat zij aan alle kanten werd geduwd na een fluitsignaal. Toch bleef HVBS uiteindelijk in alle hectiek redelijk rustig en werden de punten gewoon meegenomen: de eindstand 23-27 in het voordeel van HVBS.

Met deze overwinning staat HVBS weer in de top van de tweede divisie, op slechts één punt van koploper D.S.V.D. DS2. Aanstaande dinsdag speelt HVBS haar laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Deze kerstballenwedstrijd zal gespeeld worden tegen HV Aalsmeer en wordt ondanks dat het officieel een uitwedstrijd is gespeeld in Sporthal de Stormvogel te Bunschoten-Spakenburg.

Doelpuntenmakers HVBS: Marina Heinen (11x), Mara Wijngaarden (5x), Sacha Roelofs (4x), Aniek Janssen (3x), Lieke Prins (3x), Jet Steur (1x)

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken