Ga naar hoofdinhoud

2022-12-10 | HVBS DS1 – Olympia HGL DS1 | 22-18

HVBS pakt belangrijke punten tegen Olymhia HGL
Afgelopen zaterdag speelde HVBS tegen Olympia HGL uit Hengelo. Olympia HGL is net zoals de dames van HVBS kampioen geworden in de hoofdklasse en staat nu op de ranglijst van de tweede divisie op een mooie zevende plek. Hierom belooft het een spannende wedstrijd te worden waarin de dames van HVBS erop gebrand zijn om weer punten te pakken na twee verloren competitiewedstrijden.

De eerste helft gaat van start en hierin weet de opbouwster van Olymphia HGL meteen twee doelpunten te maken. Onder leiding van Aniek Janssen en Annet van de Vuurst weet HVBS de stand snel weer gelijk te trekken. Hierna gaat het voor een lange periode gelijk op. Door keepster Hillegonde van Twillert, die een puik van een wedstrijd heeft gekeept, krijgt HVBS een kleine voorsprong van 7-5. Uiteindelijk wordt er de rust in gegaan met een stand van 11- 10 in het voordeel van HVBS.

In de tweede helft wordt de voorsprong verder uitgebreid door Marina Heinen en Aniek Janssen naar een stand van 13-10. Alleen Olymphia HGL geeft zich niet zomaar gewonnen en blijft zich de gehele wedstrijd terug knokken. Hierdoor wordt het aan het einde toch nog spannend wanneer HVBS in ondertal komt te staan en de stand naar 19-18 gaat. HVBS blijft rustig en speelt deze twee minuten volwassen uit waardoor uiteindelijk de eindstand wordt bepaald op 22-18 in het voordeel van HVBS.

De twee punten zijn weer binnen en dit is te zien op de blije gezichten van de dames van HVBS. In de aankomende anderhalve week speelt HVBS twee wedstrijden. Woensdag 14 december gaat HVBS op bezoek bij SVBO in Emmen, om zodoende aanstaande zaterdag vrij te zijn voor de bruiloft van speelster Annet van de Vuurst. Dinsdag 20 december staat de inhaalwedstrijd tegen Aalsmeer op het programma. Deze wedstrijd wordt om 20:30 uur in Sporthal De Stormvogel gespeeld.
Doelpuntenmakers: Aniek Janssen (7x), Marina Heinen (5x), Lieke Prins (4x), Annet van de
Vuurst (2x), Jet Steur (2x), Lisa de Graaf (1x) en Tess van Zoeren (1x).

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken