Skip to content

2022-12-03 | WeHaVe DS1 – HVBS DS2 | 23-09

Op zaterdag 3 december stond de uitwedstrijd tegen WeHaVe DS1 op het programma. Vorig seizoen speelde deze ploeg nog in de hoofdklasse tegen HVBS DS1. Waar laatstgenoemde vorig jaar promoveerde naar de tweede divisie, is WeHaVe naar de 1e klasse gedegradeerd.

De afgelopen twee wedstrijden wisten de dames van HVBS knap te winnen. Hoewel er wel verwacht werd dat het een lastige wedstrijd zou worden, was de sfeer voorzichtig hoopvol.
De coach van WeHaVe, ook niet onbekend bij HVBS, was al een aantal keer gespot bij de wedstrijden van dames 2. Dit was goed te zien in hoe WeHaVe startte met een wat hogere dekking. De dames van HVBS konden hier goed mee omgaan en mede door doelpunten van Nina Hooft, Nathalie Hopman en Aranka Bijl. Ook een aantal mooie reddingen van Maud zorgde ervoor dat het in de eerste helft lang gelijk opging. Via een aantal snelle aanvallen zorgt WeHaVe vlak voor rust voor een kleine voorsprong, waardoor de ruststand werd bepaald op 11-6.

De tweede helft gaat van start maar begint niet zoals gehoopt. WeHaVe maakt snel achter elkaar 4 doelpunten en hoewel HVBS tussendoor ook nog een doelpuntje maakt, duurt het daarna 13 minuten voordat de dames uit Spakenburg hun tweede doelpunt maken. In deze helft werd nog wel een mooie bal gespeeld door Nina Hooft, die Benthe Hop vanaf de middellijn wist te bereiken.
Uiteindelijk weet HVBS, die overigens ook het geluk niet aan haar zijde heeft en vaak net naast of op de paal gooit, in de tweede helft maar 3x te scoren. WeHaVe weet wel door te gaan met scoren waardoor de einstand wordt bepaald op 23-9.
Doelpuntenmakers: Aranka Bijl (4x), Nathalie Hopmam (3x), Nina Hooft (1x) en Benthe Hop (1x).

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken