Ga naar hoofdinhoud

2022-11-05 | HVBS DS1 – Bentelo DS1 | 28-16

HVBS zet zegereeks ook in Amersfoort door

De dames van HVBS hebben afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Bentelo gewonnen. Vanwege de derby werd deze wedstrijd gespeeld in Sporthal ICOON in Amersfoort.

In de voorbereiding waren HVBS en Bentelo elkaar al tegengekomen en toen wist HVBS met een klein verschil te winnen van de tegenstander. Het verschil was deze keer wat duidelijker. Toch startte Bentelo de wedstrijd nog prima en kwam het met 0-1 voor en was eigenlijk in het begin iets beter. Sacha Roelofs wist echter met drie mooie doelpunten de schade beperkt te houden tot dat HVBS wakker was. Na de 4-4, waarvoor keepster Hillegonde van Twillert ook nog een aantal keer goed moest optreden, werd het verschil gemaakt. Verschillende dames wist het net te vinden en HVBS liep uit tot een 15-9 ruststand, waarbij opviel dat Kayla ter Maten sterk inviel. De pas 16-jarige speelster wist deze wedstrijd uiteindelijk 5 keer te scoren.

Na rust bleek dat Bentelo niet terug ging komen van de achterstand en HVBS liep al gauw verder uit naar 22-13. Onder andere twee mooie goals van Mara Wijngaarden vielen, de cirkelloopster scoorde vanaf haar eigen cirkel en scoorde ook in de break. HVBS speelde als collectief en veel verschillende dames wisten te scoren. Uiteindelijk werd zelfs de 30 bereikt, wat ook het laatste doelpunt van HVBS kant was.
De wedstrijd eindigde in een 30-16 overwinning voor HVBS en zo blijven de dames in het blauw en geel de tweede divisie van het dameshandbal aanvoeren.

Volgende week speelt HVBS een uitwedstrijd in het verre Emmen. Tegenstander is dan D.O.S., aanvang om 20:15 uur.

Doelpuntenmakers:
Marina Heinen (7x), Lieke Prins (5x), Kayla ter Maten (5x), Sacha Roelofs (4x), Aniek Janssen (3x), Mara Wijngaarden (2x), Lisa de Graaf (2x), Jet Steur (2x)

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken