Ga naar hoofdinhoud

2022-11-26 | HVBS DS2 – RKDES DS1 | 27-21

Zaterdagavond 26 november ontving HVBS DS2, de in de middenmoot gepositioneerde RKDES. Dit beloofde een spannende pot te worden. Na de overwinning van vorige week was DS2 deze week wederom gebrand om te winnen.
‘Voor mij een onbekende ploeg’ luidde de woorden van Bessel Grift. ‘Het is belangrijk dat jullie net als vorige week als team spelen en mooi handbal laten zien.’ Zorg ervoor dat je de punten thuis houdt! DS2 was er klaar voor om deze pot te winnen.
De eerste helft ging van start. Met een snelle aanval maakte Aranka Bijl het eerste doelpunt voor DS2. Het eerste kwartier ging het gelijk op en vielen er doelpunten aan beide kanten. RKDES kreeg een penalty maar keepster Maud ter Haar won dit duel.  Nina Hooft wist te scoren en zorgde voor de voorsprong voor DS2 met 6-5. Nathalie Hopman en Jet Steur wisten dit nog verder uit te bereiden naar 9-5. DS2 liet mooi samen spel zien. Vanaf de hoeken wisten Jennifer van der Starre en Alysha Beukers ook welgeplaatste doelpunten mee te pakken. Hiermee eindigde de eerste helft met 11-8 in het voordeel van HVBS DS2.
Bessel vertelde in de rust dat de dames het samenspel moesten vasthouden en vooral op snelheid moesten blijven spelen. Met deze woorden ging DS2 weer het veld op.

Ook in de tweede helft pakte DS2 het eerste doelpunt. De snelheid zat er in en de dames speelde met overtuiging. Ook RKDES wist hier en daar het net te vinden. Vanaf de zijlijn werd benoemd dat er harder gewerkt moest worden in de dekking. Vanuit de opbouwlinie werd er goed gekeken en op de juiste momenten afgerond. De dekking stond als een huis en keepster Maud ter Haar voelde zich gesteund hierdoor. Met een snelle tegen aanval wist Meike Blotenburg het net te vinden en maakte de 21-17. Door het harde werk van de dekking het kon Renske van Hofslot twee keer kort achter elkaar op de break. Zo liep DS2 langzaam uit. Onze keepster liet geen bal meer door en door op snelheid te spelen, bleven de doelpunten vallen. Tegen het einde van de wedstrijd was het duidelijk dat de punten in Spakenburg bleven. Met een eindstand van 27-21 was dit de tweede overwinning van het seizoen!

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken