Ga naar hoofdinhoud

2022-11-26 | HVBS DS1 – Wijhe’92 DS1 | 20-31

HVBS weet weer wat verliezen is
Nadat afgelopen week al werd verloren voor de beker, heeft HVBS ook voor het eerst in ruim twee jaar verloren in de competitie. Thuis tegen Wijhe was HVBS kansloos en verloor het met 20-31.

In sporthal de Stormvogel begon HVBS de wedstrijd nog prima. Door onder andere drie doelpunten van Marina Heinen kwam HVBS op een voorsprong van 4-2. Wijhe kwam echter terug tot 5-5 en daarna was het gedaan bij HVBS. De Spakenburgers hadden moeite met de verdediging van Wijhe en kwamen er niet meer doorheen, terwijl Wijhe makkelijk doelpunten bleef maken. Vanaf minuut 13 tot aan rust wist HVBS nog maar 2 maal te scoren. Dit resulteerde in een ruststand van 7-18. Exemplarisch voor de eerste helft is dat er maar liefst 31 doelpogingen zijn geweest, waarbij dus slechts 7 maal werd gescoord.

De wedstrijd was eigenlijk bij rust al gespeeld. In de tweede helft gingen de ploegen eerst gelijk op, al liep later Wijhe wel weer uit naar 13-27. Gelukkig wist HVBS, door onder andere twee doelpunten van Kayla ter Maten, de score iets dragelijker te maken. De sportiviteitsprijs van het seizoen zal als het aan HVBS ligt in ieder geval niet naar Wijhe gaan. Bij deze zeer ruime voorsprong wisten zij nog drie speelsters van HVBS te blesseren aan het eind van de wedstrijd, met onder andere een fikse hoofdwond en een schouder uit de kom. De eindstand was uiteindelijk 20-31.

Aankomende zaterdag mag HVBS op revanche. Weer wordt er gespeeld tegen een ploeg in de top van de tweede divisie, deze keer tegen KSV. Aanvang is om 20:15 uur in Heerhugowaard.

Doelpuntenmakers: Marina Heinen (9x), Annet van de Vuurst (2x), Kayla ter Maten (2x), Lieke Prins (2x), Mara Wijngaarden (2x), Aniek Janssen (1x), Jet Steur (1x), Sacha Roelofs (1x)

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken