Ga naar hoofdinhoud

2022-11-19 | KDO DS1 – HVBS DS2 | 26-27

Talenten HVBS pakken eerste overwinning in eerste klasse

Op zaterdag 19 november vertrok HVBS DS2 naar de Kwakel voor de derde uitwedstrijd van het seizoen, met als tegenstander KDO, een middenmoter in de competitie. Deze wedstrijd verving DS1-trainer Bessel Grift zijn afwezige collega Walter van de Hoef, omdat HVBS DS1 deze avond niet hoefde te spelen.
Bessel maakte duidelijke afspraken in de kleedkamer. De hoekspeelsters moesten hoog staan en de speelsters dienden altijd in de weg te blijven. Ook met snelheid en overtuiging spelen waren belangrijke vereisten om met twee punten naar huis te kunnen gaan.
HVBS DS2 begon goed aan de wedstrijd en raakte snel op een 0-2 voorsprong. Maar ook KDO wist het net te vinden en maakte vijf snelle doelpunten achter elkaar. HVBS blijft daarna steeds 2 doelpunten achterlopen, maar is gedreven om te winnen en geven niet op. Uiteindelijk door een paar fouten in de spakenburgse dekking weet KDO uit te lopen naar een 16-11 ruststand.
Bessel gaf in de rust aan dat hij meer beleving en overtuiging wilde zien, zowel op het veld als vanaf de bank. Dit is een ploeg die te verslaan was, dus HVBS DS2 ging met volle moed de tweede helft in en was gebrand om alles op alles te zetten voor de winst.
Beginnend aan de tweede helft was het even zoeken naar de ruimte in de dekking van KDO. Door goede loopacties rond de cirkel, kwam er ruimte voor de opbouwlinie om te scoren. Jet Steur, Aranka Bijl, Nathalie Hopman en Meike Blotenburg wisten het net te vinden. Ook Benthe Hop en Lisa de Graaf kregen uiteindelijk zelf kansen om vanaf de cirkel mooie doelpunten te maken. Met nog 15 minuten te spelen hield keepster Maud ter Haar vele ballen uit het doel, waardoor KDO moeilijk tot scoren kwam. Er werd gehandbald als een team en Nina Hooft wist met een goede druk Ellen Muijs op de rechter hoek aan te spelen, waardoor HVBS weer een doelpunt erbij kreeg. Er was beleving op de bank en vanaf de tribune. Op het veld werd er gehandbald met volledige overtuiging dat de punten mee naar Spakenburg gingen.
Met een paar snelle breakouts van Renske van Hofslot en Lisa de Graaf kwam HVBS helemaal terug en werd hiermee de gelijkmaker gescoord door Alysha Beukers (26-26). In de laatste fase werd 3 minuten lang niet gescoord en het zag er naar uit dat KDO de laatste aanval had. Maar niets was minder waar! De scherpte van DS2 was er tot de laatste secondes en Jet Steur wist de bal te onderscheppen vanuit de dekking en maakte 26-27. KDO gooide de bal op doel maar de tijd was om. DS2 pakte haar eerste punten en dat werd gevierd!
Bessel Grift gaf aan dat er een goede tweede helft gespeeld is en feliciteerde de dames met de welverdiende punten. Volgende week speelt DS2 thuis tegen RKDES die zich positioneren in de middenmoot.
De wedstrijd word gespeeld in Sporthal de Stormvogel om 19.00.
Om 20.30 speelt DS1 hun zevende competitie wedstrijd tegen Wijhe.
Komen jullie kijken?
ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken